Events Agenda

Wij zijn de originele Ecstatic Dance Breda, geïnspireerd door en met toestemming van de Ecstatic Dance Community Foundation, San Francisco. Wil je als eerste weten wat de agenda voor moois biedt de komende tijd? Meldt je dan aan voor onze Nieuwsbrief via de deze link: http://eepurl.com/bX0BhH

Vrijdag 30 december  Special  met DJ Leela (Odessa Amsterdam) + Performance Ceremony + klankbad
Vrijdag 30 december Move into 2023 with flow & joy: Middagworkshop Janneke Bexkens & Michelle Verhoeks
Vrijdag 13 januari A Live Ecstatic Dance Experience een special met Henk van Glabbeek
Vrijdag 27 januari BMI Goes India (Live) + dj Devabhoga + Toermalijn Peters
Vrijdag 10 februari DJ Softdragon (Chris Camp) (BE)
Vrijdag 10 maart DJ De Nachtpapegaai
Vrijdag 31 maart DJ Yarun Dee

Vrijdag 30 december Special met DJ Leela + Janneke Bexkens & Michelle Verhoeks + Margreet Sanders

3012_FB def

Een Ecstatic Dance Special op de drempel van het nieuwe jaar, waarin we loslaten wat ons niet meer dient en onze verlangens vanuit flow ons leven in dansen. Time to Re♥New. Wat uitgebreider deze avond … én als je wil (maar dat hoeft niet per se) kan je in de late middag deelnemen aan de dansworkshop  “Move into 2023 with flow & joy”.3012 michelle en janneke rond-

 

3012 LeelaDaarna verwelkomen we DJ Leela – The Dance of Life.  De in Amsterdam residerende DJ en handpan muzikant. (Bekend van o.a. Tantric Bliss festival, Odessa Amsterdam, Eagle’s Nest Guatemala.) Leela = Sanskriet voor “De dans van het leven”. Hij nodigt je uit om met een speelse houding zowel de donkere als de lichtheid van het leven te omarmen in je dans. Leela’s DJ-sets zijn muzikale reizen die gaan van klassieke muziek tot ambient vibes, van salsa tot trap en alles daartussenin. In zijn sets mengt Leela vaak LIVE ontspannende stukjes muziek met de handpan en andere live-instrumenten, waardoor de hele reis een diepere ervaring wordt.

 

comp_5Vanuit de laatste noten tijdens de Ecstatic Dance gaan we naadloos over in het Klankbad van Margreet Sanders. Van de muziek van dj Leela en de beweging naar buiten toe, naar de reis in je lichaam door middel van klank en vibratie. Het klankbad geeft als het ware een innerlijke massage en zorgt ervoor dat je energie vrij kan stromen tot je in een staat van volledige ontspanning komt. Een heerlijke manier om deze avond af te sluiten en met een fijn gevoel huiswaarts te keren.

 (optioneel) ’s Middags vanaf 15:30 uur, geven Janneke en Michelle de workshop “Move into 2023 with flow & joy”. Zie hieronder.

★ Voorlopig tijdschema ★
19.15 uur Zaal open
19:35 uur Deur sluit, Ceremonial Performance + Ecstatic Dance + Klankbad
22:35 uur Sluitingscirkel

★ Bijdrage ★

Ecstatic Dance met DJ Leela & Performance Ceremony € 25,50
 
Duo ticket (2 personen) Ecstatic Dance DJ Leela & Performance Ceremony € 42,95 (Beperkt beschikbaar.)
 
Enkel de workshop ’s middags € 27,50
 
Workshop + Ecstatic Dance € 42,95
 
Servicekosten € 0,79 per ticket.

Tickets: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/ecstatic-dance-breda-dj-leele-jannek
(Tickets zijn non refundable en niet door te plaatsen.)

★ Locatie ★
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer, AIRCO / goede ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic.

 

Vrijdag 13 januari A Live Ecstatic Dance Experience een special met Henk van Glabbeek

1301 fb

Deze – Live Ecstatic Dance Experience – is een wat langere avond met een werkelijk diepere beleving. Een Ecstatic Dance Breda Special met een bijzondere touch.
 
A New Dawn …. Een veelbelovend begin van het nieuwe Ecstatic jaar, met al direct een live special waarin Henk van Glabbeek nieuwe eigen nummers brengt, bestaand werk van een sausje voorziet en verder zijn intuïtie laat leiden door wat op de dansvloer gebeurt.
 
2406collageHenk van Glabbeek alias ★ One World Jam, Contemporary World Music For Conscious Dance and Healing ★ vult de gehele avond met live muziek. Zijn scala aan instrumenten loopt uiteen van de kleinste akoestische fluit tot synthesizer en electro beats.
Vanzelfsprekend komt muziek van zijn album “Full of Beauty” dat in feite één grote Ecstatic Dance soundtrack is, aan bod. Zij het met een eigen remix hier en daar, want Henk zoekt altijd naar vernieuwing.Daar doorheen geweven, improvisaties die de dansers de wave ultiem laten beleven. Het is al de 5e keer !!!!! dat we Henk LIVE onze dansreis vorm laten geven en als je komt deze avond is het niet moeilijk raden waarom. (Regel op tijd je ticket ;-))
 
Een wordt een magische mystieke reis naar het Hart. We starten met een inleidende ceremonie waarbij Henk de dansers voorbereidt op een diepe reis in dans en muziek. De Ecstatic Dance Wave die hij creëert bevat muziek momenten waarin de dansers de mogelijkheid krijgen om alles wat innerlijk geraakt mag worden te integreren. Zijn tracks zijn zo gelaagd dat de dansers contact kunnen maken met alle elementen aarde, water, vuur, lucht en licht.
De Live Ecstatic Dance set van twee uur brengt “The best from both worlds”. Prachtige soundscapes opgevolgd met swingende (elektronische) beats waarop live de magische klanken klinken van de vele wereld instrumenten en intuïtieve zang.
Aansluitend de soundhealing met een Heartbeat Meditation. Met gebruik van diepe elektronische soundscapes en instrumenten uit oude spirituele wereld tradities.
Kortom een prachtige diepe Ecstatic Dance Experience met 100 % originele muziek van intense helende soundscapes, beats, intuïtieve zang en authentieke wereld instrumenten.
 
Henk nw 02★ Henk van Glabbeek ★ Multi-instrumentalist van de Tribal Dance Orchestra en de Soulgate Collective waarmee hij jaren de livemuziek verzorgde op Ecstatic Dance events door het hele land. Onder andere in Utrecht, Club Lite, 4 x Lowlands met de Yoga Tribe, 2 x Open Up festival, Healing festival, Ruigoord, Hieros Gamos, De Gewijde Reis en vele andere events. Daarnaast heeft hij The Chakra Journey ontwikkeld. Een workshop op muziek waarmee hij de deelnemers meeneemt via chakra oefeningen in de dans en uiteindelijk in de Heartbeat Meditation ondersteunt door live soundhealing muziek.
Via zijn ontmoetingen met muzikanten van de One World Jam stichting zijn er instrumenten uit oude mystieke tradities van over de hele wereld in zijn leven gekomen. De snaarinstrumenten die hij live bespeelt zijn de Perzische Tar, Setar, Shourangiz, de Oed uit het Midden-Oosten, Chinese Guzheng harp en de Indiase Sitar, Turkse saz etc. Tevens bespeelt hij windinstrumenten zoals de Perzische Ney, Chinese rootend Xiao flute, Japanse Shakuhachi, Indiase Bansuri, Armeense Duduk, kaval, Native flute etc.
Hij weet op een unieke wijze deze authentieke instrumenten te combineren met moderne elektronische soundscapes en intense beats. Zo neemt hij luisteraars en dansers mee op een mystieke muzikale reis naar het hart.
 
★ Programma ★
 
19:15 Zaal open
19:30 Korte Chakra workshop als openingsceremonie
20:00 Live Ecstatic Dance
22:00 Soundhealing & Heartbeat Meditation
22:30 Sluitingscirkel
22:45 Rustig de zaal verlaten en met een fijn gevoel naar huis
 
★ Bijdrage ★
 
Early Bird:
€ 25,50 + 0,79 servicekosten (tot 1 december op=op)
Regular ticket:
€ 29,50 + 0,79 servicekosten
Tickets zijn non-refundable en niet verplaatsbaar.
 
★ Locatie ★
 
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer, AIRCO / goede ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic.
 

Vrijdag 27 januari BMI Goes India (Live) + dj Devabhoga + Toermalijn Peters

 

Een Ecstatic Dance Breda Special met BMI Goes India (Live) én dj Devabhoga. BMI is Live Indian Electronic Dance die klinkt als “Ravi Shankar meets The Chemical Brothers”.
 
De live performance van BMI vormt het hart van deze Ecstatic Dance. Gedurende de avond afgewisseld met de – natuurlijk ook India gekleurde tracks – die de dj Devabhoga brengt om zo een échte wave te brengen op de dansvloer. “A Passage to India in Sound & Dance”.
 
★ BMI Goes India ★ De gebroeders Tromp vormen het kloppend hart van BMI Goes India. Ze slaan een brug tussen elektronische dans en klassieke Indiase muziek. Met als resultaat een unieke originele stijl met invloeden uit drum ’n bass, electro, psychedelic en world beats.
Maar vooral aanstekelijke sitarlicks met strakke beats waarmee ze de danser in extase brengen.
De broers hebben hun sporen verdiend in allerlei bands en projecten. Barend is een ervaren sitarspeler. Om zijn spel te verfijnen op dit Indiase snaarinstrument woonde hij zes maanden in India,
waar hij elke dag les kreeg van een klassiek geschoolde sitarmeester. Ook nam hij les van bekende Indiase sitarspelers die dat waren op tournee door Europa. Barend is ook een begenadigd en experimenteel bassist en conservatorium opgeleide gitarist. Maarten is dance producer. Hij zorgt voor de elektronica. Tegenwoordig werken ze ook samen met de Indiase klassieke zanger Vasudevan Lakshminarayanan (Madras Chorus). Niet enkel in de studio maar ook live op het podium.
Inmiddels heeft BMI Goes India een goede livereputatie opgebouwd. Ze brachten verschillende grote Europese festivals in hogere sferen. O.a. Festival Mundial, Mysteryland, Solar, Mandala, Solstice, Beyond, Dance Camp Healing Garden, Waldfrieden, Healing Garden Yoga Fest, Tribalanga en Psy Fi.
BMI Goes India heeft twee albums uitgebracht. Het derde komt eraan!
https://bmi-music.nl/
 
★ Devabhoga ★ mag je vrij vertalen als “Pleasure of the Gods” of als “Heavenly Joy”. Dat is ook precies wat hij in zijn dansreizen nastreeft. Devabhoga ademt al jaar en dag Ecstatic Dance in en uit. Als oprichter en facilitator van Ecstatic Dance Breda weet hij als geen ander wat een Ecstatic nodig heeft en kruipt hij ook graag (bij de eendaagse retreats van Ecstatic Woods en soms elders) in de rol van dj.
Gevarieerd, energierijk en zeker prima om je intentie in dans – langzaam of juist wild – om te zetten. Muziek waarbij je jezelf kan uiten, maar ook om in reflectie naar binnen te treden.
Voorproefje: https://www.mixcloud.com/EcstaticDanceBreda/
 
toermalijnDe opening zal deze keer in handen zijn van ★ Toermalijn Peters ★.
Toermalijn begeleid via haar feminine embodiment coaching mensen dichter naar hun ware essentie.
De bevrijdende stroom te pakken krijgen, daar is waar het om gaat. Het loslaten van het oude en de transformatie naar het nieuwe via yoga, lichaamswerk, meditatie, dans, zang, tantra, sjamanisme, vrouwencirkels, cranio sacraal therapie, voedingsconsulten, opstellingen, workshops & retraites gericht op het vergroten van je bewustzijn om naar meer balans, gezondheid, connectie en harmonie te komen. 🌱 ✨
Neem een kijkje op haar Facebook of Instagram @toermalijnyogahealth
 
 
★ Programma ★
19:15 Zaal open
19:35 Deur sluit, welkom cirkel, warming-up + Ecstatic Dance
22:30 Sluitingscirkel
22:45 Nog eventjes nakletsen, dan rustig de zaal verlaten en met een fijn gevoel naar huis
 
★ Bijdrage ★
 
€ 26,50 + 0,79 servicekosten
Tickets zijn non-refundable en niet verplaatsbaar.
 
★ Locatie ★
 
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer, AIRCO / goede ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic.
 

 
 
 

Vrijdag 10 februari DJ Softdragon (Chris Camp) (BE)

1002 fb

DJ Softdragon (Chris Camp) was al eens eerder bij ons te gast en zorgt in zijn thuisland België voor volle Ecstatic zalen. Chris weet vanuit zijn grote liefde; de 5Rhythms – de “moeder” van Ecstatic Dance – met een echte wave je lichaam in beweging te brengen en is het zover, dan open je de poorten voor magie.
Daarnaast heeft zijn passie voor muziek hem ertoe aangezet om zelf muziek te maken. Langzaam is hij zowel originele muziekstukken als remixen aan het creëren. Al met al dé belofte voor een mooie dansreis.
 
“The fastest way to still the mind is to move the body” – Gabrielle Roth
 
1002 Chris Camp★ Chris Camp ★ Over de jaren heen is Chris zijn interesse verdiept door lichaamswerk, psychotherapie, beweging en de creatieve werkvormen. Van Zen Shiatsu naar Gestalt, Improvisatietheater, Voice Dialogue en Traumatherapie (Somatic Experiencing). Chris begeleidt cliënten met Gestalt Awareness Practice, Dans- en Bewegingstherapie, Voice Dialogue en Somatic Experiencing – Traumatherapie van Peter Levine. Naast dat alles is hij gepassioneerd en geaccrediteerd lesgever in de 5Rhythms. Elke keer opnieuw neemt hij je op een veilige manier mee in een transformatief proces met mogelijks diepe inzichten en veranderingen tot gevolg. Meer over Chris op: https://movementforlife.be/

★ Programma ★

19.15 uur Zaal open
19:35 uur Deur sluit, inleiding, warming-up + Ecstatic Dance
22:00 uur Afsluiting dans
22:15 uur Nog eventjes nakletsen, dan rustig de zaal verlaten en met een fijn gevoel naar huis

★ Bijdrage ★
 
Early Bird:
€ 19,50 + 0,79 servicekosten (tot 1 januari op=op)
Regular ticket:
€ 24,50 + 0,79 servicekosten
Duo ticket (2 personen) :
€ 38,95 + 0,79 servicekosten (beperkt beschikbaar, op=op)
Tickets zijn non-refundable en niet verplaatsbaar.
 
★ Locatie ★
 
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer, AIRCO / goede ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic.
 

Vrijdag 10 maart De Nachtpapegaai

1003 FB

Weer een fijne Ecstatic Dance Breda @ Libre dance and more. Om jullie over de dansvloer te laten fladderen, hebben we een bijzonder vogel uitgenodigd, die inmiddels zijn sporen in Ecstatic land dik verdiend heeft.

De Nachtpapegaai is kleur in het donker. Deze zeldzame vogel is begonnen als huis-dj bij Odessa Amsterdam, en vliegt inmiddels het hele land door naar plekken waar nog écht gedanst wordt. De muziek van de Nachtpapegaai is warm, kleurrijk en meditatief – “tantrisch vrijen”, aldus een danser. En als er gedanst moet worden, dan wordt er gedanst, op rommelende trommels, boemelende beats en elektronische wereldritmes vanuit de diepste diepten van de kosmische oceaan.

De Nachtpapegaai zelf wil daar graag aan toevoegen: “In de dans vind ik vrijheid, verbinding en verstilling. Ecstatic Dance is voor mij een mooie vorm waarin al deze dingen samenkomen – puur genot dus! De dansvloer en alles eromheen is daarnaast een ontmoetingsplaats voor avonturiers en mensen die een diepere verbinding met de wereld en met zichzelf zoeken. Dat ik dit kan faciliteren maakt mij altijd weer dankbaar.”

Vlieg je mee?

★ Programma ★

19.15 uur Zaal open
19:35 uur Deur sluit, inleiding, warming-up + Ecstatic Dance
22:00 uur Afsluiting dans
22:15 uur Nog eventjes nakletsen, dan rustig de zaal verlaten en met een fijn gevoel naar huis

★ Bijdrage ★
 
Regular ticket:
€ 23,50 + 0,79 servicekosten
Duo ticket (2 personen) :
€ 38,95 + 0,79 servicekosten (beperkt beschikbaar, op=op)
Tickets zijn non-refundable en niet verplaatsbaar.
 
★ Locatie ★
 
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer, AIRCO / goede ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic.

 

*****************

Ecstatic Dance Breda (de originele)

Ecstatic Dance Breda is een (18+) gebeurtenis, tenzij we expliciet anders vermelden. We verwelkomen diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, seksuele oriëntatie en levenservaring. We vragen om een open en respectvolle houding. Ecstatic Dance Breda is een vereniging zonder winstoogmerk en organiseert Ecstatic Dance in o.m BRESS en in Libre Dance & more. Onder auspiciën van http://ecstaticdance.org te San Francisco USA.

 

Advertentie