Events

Wij zijn de originele Ecstatic Dance Breda, geïnspireerd door en met toestemming van de Ecstatic Dance Community Foundation, San Francisco. Het gevarieerde aanbod brengt met zich mee, dat aanvangstijden, locaties en bijdrage kunnen afwijken per avond. Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief.

Agenda

Zondag 9 augustus 2020  10.30 – 13.00 uur

Ecstatics ! Sound journey by Javier Lorente (dj Hazelgurner, Ecstatic Dance Barcelona)

Zaterdag 15 augustus 13.30 – 17.45 uur

Ecstatic Woods: Inbodied Awareness Workshop & Ecstatic Cacao Dance

Vrijdag 28 augustus 2020  19.00  uur

Ecstatic Dance Breda DJ Yarun Dee + Chantal Clarijs

Zondagochtend 9 augustus  Ecstatic Dance Breda Sound journey by Javier Lorente (dj Hazelgurner, Ecstatic Dance Barcelona)

Reserveren is verplicht via  http://eepurl.com/gcorHf  We hanteren een maximaal aantal deelnemers (30) om zo meer ruimte te bieden voor wie dat wenselijk vindt en een safe space te bieden. Vorige keer op 26 juli, waren we met 28 en dat was heel fijn en ruimtelijk.

Ecstatics! The World Series of Ecstatic Dance Alles wat je de komende maanden op zondagochtend nodig hebt.  We heten je van harte welkom bij een ‘andere’ dansreis. Onder de noemer Ecstatic World Series geven we een creatieve invulling aan Ecstatic Dance in deze bijzondere tijden. Ondanks de reisbeperkingen brengen we je de beste Ecstatic dj’s van over de hele wereld. We hebben internationale toppers – die vaak al eerder bij ons te gast zijn geweest – gevraagd om exclusief voor Ecstatic Dance Breda een speciale en unieke dj set samen te stellen.

De ‘Major League’ van dj’s heeft daar enthousiast op gereageerd.
We dansen dus op TOP kwaliteit muziek, met telkens toch een heel verschillende vibe. Dat worden heerlijke dansreizen én met je deelname SUPPORT je de dj’s die momenteel niet of nauwelijks kunnen optreden. Kom je dansen?

javier portretDe afgelopen jaren mochten we meermaals de Spaanse Javier Lorente oftewel DJ Hazelgurner ontvangen bij Ecstatic Dance Breda. Javier twijfelde geen moment om voor ons een fijne dansreis samen te stellen. Dankbaar dat we op deze manier de connectie met zijn spirit en muziek kunnen handhaven.

De sets van Javier Lorente staan borg voor een mystieke dansreis met atmosferische ambient, inheemse geluiden, sjamanistische ritmes en een eclectische muziekselectie reikend van funk tot klassiek.
Ben je er klaar voor om je lichaam te laten trillen, je hart te vergroten en je mind te openen voor een magisch sonische reis ?

Javier creëert mystieke dansreizen geïnspireerd door “The Hero’s Journey” van Joseph Campbell. Een integrale ervaring voor lichaam, ziel en geest waarbij je jouw individuele creativiteit in de dans en je lichaam verkennen kunt. Een soundtrack van ruimtelijke atmosferen, drone ambient, inheemse geluiden, etnische stemmen, sjamanistische ritmes, medicin-music, tribal percussie en een eclectische selectie van muziek van funky-house tot aan klassieke muziek.

**** Dit is een Ecstatic Dance reis met een vooraf exclusief voor Ecstatic Dance Breda samengestelde pre-recorded dj set. Javier Lorente (Hazelgurner) is dus is dus als creator slechts in spirit aanwezig. ***

1101 Kaiyann 1De openingsceremonie is in handen van Kaiyann Isa (SA), eigenaresse van Cosmique Focus Creations zij, gaat samen met ons de energie neerzetten tijdens de opening en afsluiting van deze Ecstatic ochtend. Kaiyann organiseert regelmatig meditatie avonden en Lichttaal events. Ze werkt op holistische wijze en op haar unieke manier van helder zien en voelen. Door de jaren heen heeft ze zich verder ontwikkeld met verschillende healing en clearing methodes, en legt de focus op het herinneren van wie je bent in essentie en je authentieke expressie hiervan te ontdekken. Kaiyann heeft een diepe liefde voor Ecstatic Dance ontwikkeld en gaat nu haar liefde hiervoor met ons delen door tijdens deze ochtend samen met ons te co-creëren. https://www.cosmiquefocus.net/

“Ecstatic Dance has taught me how to Dance with Life”
– Kaiyann Isa –

Ecstatic op de zondagochtend. Ga het onderzoek aan met jezelf hoe je met veilige afstand toch verbinding kan maken met andere dansers, maar belangrijker nog misschien, met innerlijke zijn. Neem je ruimte. We dansen met max 30 mensen in de danszaal van BRESS. Ze zaal beschikt over een goed ventilatie systeem en je kan gemakkelijk je eigen waterflesje bijvullen.

Ons advies is om lichamelijk contact tijdens het dansen te mijden, ofschoon het mag met wederzijds goedvinden. Voor en tijdens de dans niet!
Voor wie nadrukkelijk zijn of haar eigen ‘ecstatic space’ wil borgen, reiken we lintjes uit, die je om je arm of in je haar kan binden, zodat iedereen ziet dat je geen lichamelijk contact wil en veilig afstand prettig vindt.

Belangrijk! Lees vooraf onze ‘spelregels’ die vanaf 1 juli 2020 gelden. https://ecstaticdancebreda.wordpress.com/contact/

Reserveren is vanwege de Covid-19 protocollen verplicht via http://eepurl.com/gcorHf

Na ontvangst van je reservering sturen we je een verzoek om je bijdrage van € 15,00 vooraf te voldoen. Pas dan is je plaats zeker. Let op: Na aanvang is er geen mogelijkheid meer om mee te dansen. Kom dus op tijd. We starten om 10.30 uur, einde ca. 13.00 uur.

Bijdrage: € 15,00

Locatie: Dance Studio 1 bij BRESS, Nieuwe Inslag 99 4817 GN Breda. https://goo.gl/maps/BhnPyyiiKKeZpw7J9

Breng je eigen waterflesje of bidon mee. Dat kan je wel bijvullen in de zaal. Er staan ook papieren bekers.

 

BRESS Sportcenter biedt méér dan alleen sport. De zalen geven onderdak aan onder meer Body & Mind, Yoga, Salsa en Zouk. De Dance Studio beschikt over goede ventilatie, een goede (nieuwe) geluidsinstallatie. BRESS is goed bereikbaar. Parkeren is gratis. Bij binnenkomst loopt je voorbij de balie naar links, aan het einde van de gang vind je ons. https://www.bress.nl/sports/ecstatic-dance/

We bouwen op je eigen verantwoordelijkheid en gezond verstand in verband met de huidige maatregelen. Wij van onze kant doen ons best om een mooie dansreis te bieden.

 

Zaterdagmiddag 15 augustus Ecstatic Woods: Inbodied Awareness Workshop & Ecstatic Cacao Dance

Op een mooi gelegen, landelijke en inspirerende plek aan de rand van een klein water, verwelkomen we je  voor een exclusieve en transformerende middag voor een bijzonder mens als jij. Slechts 20 plaatsen !

ba6328f8-6e0b-4d3a-b05a-966fa1d150ae

 “Embodiment is listening to the world through the body”

Deze editie van Ecstatic Woods is een mini-retreat om je te ondersteunen om dieper met jezelf te verbinden. Je wordt uitgenodigd om dieper te zakken. Dieper te zakken in je lichaam, dieper te zakken in je hart, dieper te zakken in je Zijn. We dragen allemaal mechanieken in onszelf mee die ons ervan weerhouden om dieper te kunnen zakken, ons beperken om ons authentieke Zelf te belichamen en waarachtig te leven vanuit ons hart. Door ons te verbinden met deze ‘schaduw’ stukken in onszelf, kunnen deze mechanieken aan het licht komen, waardoor we onszelf helderder kunnen waarnemen.

nw hoe bg 3We openen met een Cacao ceremonie, waarin het cacao medicijn ons bekrachtigd om onszelf te verbinden met ons Hart en met de liefde die in ieder van ons leeft en overal om ons heen stroomt. Vanuit dit liefdevolle veld zullen we aandacht besteden aan de mechanieken die in ons leven en hoe we onszelf kunnen verbinden met de waarheid en wijsheid van ons Hart en van ons lichaam. Zodat we dieper mogen her-inneren wie we werkelijk zijn.

Ter afsluiting wordt je meegenomen op een dansreis, om de nieuw verkregen inzichten te integreren en om expressie te geven aan alles wat in je leeft.

Het weer: We dansen beschut en toch “buiten, dus enkel bij noodweer gaat het niet door.

Programma: 

13.30 uur : Inloop
13:45 uur : Opening met Cacao Ceremonie,
gevolgd door de workshop Inbodied practices,
Ecstatic Cacao Dance.
Ca. 17:45 uur Afsluiting

cacao-twoOver Cacao: Cacao wordt al eeuwenlang door de Maya’s gedronken als een heilig medicijn en gezien als ‘Voedsel van de Goden’. We drinken deze middag Cacao uit Guatemala in haar puurste vorm. Wat deze Cacao zo bijzonder maakt is de energie waarmee ze ons hart opent, ons innerlijke kind aanspreekt en onze creativiteit en focus versterkt. Cacao is rijk aan stofjes die ons een natuurlijke ‘high’ kunnen geven, gevoelens van liefde en geluk opwekken en onze cognitie verbeteren zoals Theobromine, Anandamine, Fenylethylamine (PEA), Tryptofaan, Serotonine en flavanoïden.

Cacao is een non-psychedelisch plant medicijn dat voor de meeste mensen veilig is om mee te werken. Mocht je last hebben van hartritmestoornissen of gebruik maken van SSRI’s (anti-depressiva, anti-psychotica en/of slaapmedicatie) laat het ons dan even in een privé berichtje of bij binnenkomst even weten.

aylynn websiteOver SAMA Medicine:  Via SAMA Medicine biedt Aylynn Ayni ondersteuning aan individuen en groepen om dieper met jezelf, jouw eigen stem, jouw waarheid en jouw unieke zijn te verbinden. Hierin speelt de verbinding die we met ons lichaam hebben een waardevolle rol. De verbinding met ons lichaam, is onze verbinding tot Moeder Aarde. Door dieper met het lichaam te verbinden, kunnen we ons gewaar worden van oude patronen, structuren en trauma’s die nog in ons cel geheugen liggen opgeslagen en waardoor we ons onbewust laten ‘lijden’. Iedereen kan leren om deze opgeslagen spanning – die vaak ten grondslag ligt aan ziekten – te ontspannen en om te leven in harmonie en balans met je innerlijke natuur. ‘Sama’ staat o.a. voor gelijkmoedigheid en het is deze gelijkmoedigheid die Aylynn brengt in al haar diensten, waarin ze een liefdevolle ruimte creëert waarin alles van jou helemaal welkom is.

Je kan meer lezen op haar website: http://www.thebodystory.earth

Over Devabhoga: Devabhoga mag je vrij vertalen als “Pleasure of the Gods” of als “Heavenly Joy”. Dat is ook precies wat hij in zijn dansreizen nastreeft. Devabhoga ademt Ecstatic Dance in en uit. Als oprichter en facilitator van Ecstatic Dance Breda weet hij als geen ander wat een Ecstatic nodig heeft en kruipt hij zo nu en dan (vooral op de zondagochtend) in de rol van dj. Voorproefje: https://www.mixcloud.com/EcstaticDanceBreda/

Marty face down blurDeze middag draait Devabhoga een diepe set, die goed aansluit bij de cacaoceremonie, het thema van de middag én niet te vergeten de sprookjesachtige plek waar we te gast mogen zijn. Wat meer downtempo misschien dan een gemiddelde Ecstatic, maar zeker prima om je intentie in dans – langzaam of juist wild – om te zetten. Muziek waarbij je jezelf misschien wel in Guatemala waant, maar ook om in reflectie, een momentje je benen over de rand van de dansvloer te leggen, bengelend boven het water; en je te verbinden met de natuur. Hoor je een vis – ja dat gebeurt daar – dan is het tijd om weer in je dans te treden.

Over de locatie:  Vlakbij het dorp Schijf, letterlijk op de grens van Nederland en België. Yoga Studio Origa https://www.yogaoriga.nl
In één woord MAGISCH. Voor een sfeer impressie ga je naar http://www.ecstaticwoods.nl

Reserveren is VERPLICHT en doe je via: Houd er rekening mee dat je bijdrage vooraf voldaan dient te worden om je plaats zeker te stellen.

Bijdrage: Fast Bird. Je bijdrage aan deze mooie mini retreat is € 54,00. Wacht niet té lang, voorgaande jaren was Ecstatic Woods steeds uitverkocht.

Deze dag wordt georganiseerd door Ecstatic Dance Breda en SAMA Medicine.

 

Vrijdag 28 augustus 2020  Ecstatic Dance Breda: DJ Yarun Dee + Chantal Clarijs

2003 color portretDe muziek van Yarun Dee is een fusie van elektronische muziek gemixt met sjamanistische, tribal en oriëntaalse klanken en met sounds van overal op onze planeet. Het gevoel op de dansvloer is ruimtelijk en aardend op hetzelfde moment. Subtiele en meeslepende melodieën, sterke en aardse beats. Ritmes die je lichaam aansporen om te dansen, waarvan je geest stil wordt én zich verruimt. In de afgelopen jaren maakte Yarun deel uit van de ruggengraat van de Amsterdamse conscious clubbing scene bij Odessa en de voormalige Club Lite, waar hij draaide bij Ecstatic Dance, Tantric Dance en bij Shine. Tegenwoordig heeft ie zijn eigen conscious clubnight onder de IxCacao. Yarun draait op Ecstatic Dance events en festivals in heel Nederland, Europa en daar buiten. Hij is ook resident dj bij Ecstatic Dance Utrecht en Odessa Amsterdam.

“Ecstatic Dance is for me a celebration of life, of human existence in its full spectrum & full expression. From darkness to light, from sadness, fear and anger to happiness, playfulness and lightness to feelings of pure ecstasy. Dancing is one of the best ways to become free and expand or even transcend the mind. To go beyond the ‘regular’ perception of myself, the inner- and outer Universe. Dancing can generate to become free of thought, all mist disappears and a direct experience of reality remains.

Dancing and making music is one of the most ancient things we do as human beings on this incredible planet, to come to a whole, to unity and celebrate. Like this we can heal ourselves and Mother Earth… When a person becomes ill or depressed in a tribal society. The first 2 questions a shaman asks is: When did you stop singing? When did you stop dancing??

For me it is a huge blessing and miraculous to guide this ancient process as a DJ and Ceremony Leader within this amazing container called Ecstatic Dance”.

chantal wijzendChantal Clarijs. Dansen zit Chantal in het bloed en van jongs af aan heeft ze vele verschillende dansvormen beoefend. In 1999 ontdekte ze Argentijnse Tango en vond daarin wat ze belangrijk vindt: vrijheid in diepe verbinding. Tango dansen is tot op de dag van vandaag haar passie. Vrije dansexpressie, zoals op de Ecstatic dansvloer, is haar manier van zichzelf uitdrukken, ontdekken en leren van zichzelf en anderen.
Chantal is intuïtief coach & trainer, embodied & holistisch coach en danscoach. Haar praktijk ‘Puur op gevoel Coaching’ in Breda heeft veel ruimte; er moet uiteraard gedanst kunnen worden! Ze begeleidt mensen individueel, maar ook groepen en teams in persoonlijke groei van binnenuit. Chantal werkt vanuit een compleet mensbeeld: ze gelooft dat de verbinding met zowel ratio als lichaam en spirit essentieel is. “Er is dan eenvoudigweg meer potentieel: onderstromen en het grotere geheel worden zichtbaar. Mensen staan steviger in het nu, waardoor ze meer impact hebben. In communicatie, in wie ze werkelijk zijn.” Naast dansen en coachen is Chantal ook dol op schrijven. Haar inspiratieartikelen vind je hier: https://www.puuropgevoel.nu/inspiratie/
Meer lezen over haar werkwijze en workshops: http://www.puuropgevoel.nu/

Bijdrage: Zorg er a.u.b. voor dat je je bijdrage van € 20 gepast (geen muntgeld) en contant kunt voldoen. We hebben géén wisselgeld en pinnen is niet mogelijk.

Reserveren is verplicht (niet vrijblijvend). Na aanvang is er geen mogelijkheid meer om mee te dansen. Kom dus op tijd. We starten om 19.30 uur. Reserveren enkel via de volgende link: http://eepurl.com/gna_x9

Belangrijke informatie: We hanteren voorlopig een maximaal aantal deelnemers om zo meer ruimte te bieden voor wie dat wenselijk vindt, ons aan de protocollen te houden en een safe space te bieden . Lees ook vooraf de aanvullende voorwaarden die per 1 juli 2020 van toepassing zijn: https://ecstaticdancebreda.wordpress.com/contact/

 

Programma:
19.00 uur Zaal open
19:30 uur Deur sluit, Openingsceremonie door Chantal Clarijs
20.00 uur Ecstatic Dance met DJ Yarun Dee
22.15 uur Sluitingscirkel
22.30 uur Einde avond

Locatie: Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 140 m² , AIRCO / goede ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

 

 

 

V   E   R   W   A   C    H   T

Nykkyo Energy DJ

nykkyo oranjeNykkyo staat bekend om zijn ultieme diep-gelaagde emotionele muziek en hoge energie-uitbarstingen, die menig danser tot nieuwe onbekende delen van zichzelf brengt. Blokkades oplost die de danser meer naar het authentieke zelf brengt. Ook bekend bij vele festivals en bewuste dansfeesten zoals Healing Garden, Mandala, Mysteryland, Hieros Gamos, OpenUP, DEEP en nog veel meer, maar ook gezien bij vele ceremonies en workshops, als helende artiest. Hij is resident Ecstatic Dance DJ bij Ecstatic Dance Utrecht, Ecstatic Dance Valencia, DMT Dance Barcelona, Zutphen, Breda en Groningen en natuurlijk heeft hij veel gastoptredens bij Ecstatic Dance door Nederland en Europa. En recentelijk heeft Ecstatic Dance Radio gelanceerd, om de wereld elke dag te gaan dansen!Nykkyo Energy DJ

Nykkyo Energy DJ biedt een energetische muzikale ervaring: therapeutische dj set door genezer, therapeut, dj en producer met behulp van verschillende analoge, digitale kwantumtechnieken en met divine assistentie. Bijvoorbeeld DNA-activatie, aura en karma clearings, hartactivatie, zelf beperkende geloof overtuigingen clearing, en andere clearings en activaties. Met het gebruik van divine hulpmiddelen zoals God/Bron Scalaire Wave Heilige Codes, Quantum Scalaire wave-antenne, resonantie, subtiele energieën, entrainment hersengolven, natuurgeluiden, geuren van essenties, projecties en muziek. Dit alles voegt letterlijk een extra dimensie toe aan de al helende kracht van muziek en dans. Het is een compleet nieuwe helende techniek en uniek in de wereld, die leuk is en het hart opent om je terug te brengen naar nu. Jezelf openen voor je volledige potentieel. Dit is een ervaring waarbij alle zintuigen worden gebruikt, waar geblokkeerde energie oplost en het lichaam werkelijk beweegt, zelfs op de energetische lichamen en op quantumniveau!
Energy DJ is een project van Eduard Eieyani zoals ook Chintamania en Divine Tools zijn. Eduard Eieyani is een in Nederland gevestigde internationale counselor en mentor met een holistisch kijk. Hij stelt de kracht van mensen in staat om te leven in overeenstemming met hun grootste verlangens, doel en wijsheid. Naast docent en therapeut is hij al 34 jaar een dj en producer die muziek uitbrengt op labels als Global Underground, Pacha Recording, Spinnin’ Records, terwijl hij wereldwijd optreedt onder verschillende artiesten namen. Wijs en ervaren zoals hij is, onthult hij het mysterie van levenskracht en gemanifesteerde werkelijkheid. Gespecialiseerd in activatie lezingen, (groep) genezingen, kwantumfysica, divine tools ontwikkelen en de realiteit hercoderen. Go Osh brengt, met zijn project Nykkyo Energy DJ, subtiele hoge en helende frequenties, fuseerd ze met ritmes op de dansvloer. Een complete groep verandering en activeringservaring die van invloed is op de collectieve mensheid, elke dans opnieuw!
http://www.divine.tools/
http://www.nykkyoenergy.dj/

 

 DJ Divana

Eden_Meure_DSC0292

DivanA (resident DJ bij Ecstatic Dance Rotterdam en Odessa Amsterdam) betovert het publiek met muziek uit het volledige spectrum van genres. Per definitie is letterlijk niets uitgesloten. Onder het credo “One DJ, many styles.” stemt hij zich helemaal af op het publiek en neemt je mee op een originele en gedurfde dansreis. Hij laat het niet bij het eenvoudig aan elkaar breien van twee tracks. Met meesterlijke skills worden nummers live geremixt en overgangen krijgen een spannend karakter. DivanA zelf is heel speels houdt van fancy “gender-bending” outfits en wil alle soorten mensen zich welkom laten voelen.

_DSC6960 Open je dansende ziel voor een verrassende samensmelting van etnische ritmes, housy ecstatics, glitchy surprises, bopping breaks, heavy basslines, psychedelische grooves, tribal vibes, jazzy jams, funky flavours, oldschool beats en nog veel meer. http://facebook.com/divanamusic
https://soundcloud.com/djdivan

 

 

 * * * * * * * * * *

Ecstatic Dance Breda (de originele)

Ecstatic Dance Breda is een (18+) event, tenzij we explicite anders vermelden bij een event. We verwelkomen diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, seksuele oriëntatie en levenservaring. We vragen om een open en respectvolle houding.Ecstatic Dance Breda is een vereniging zonder winstoogmerk en organiseert Ecstatic Dance in BRESS en in Libre Dance & more. Onder auspiciën van http://ecstaticdance.org te San Francisco USA.