Events

Wij zijn de originele Ecstatic Dance Breda, geïnspireerd door en met toestemming van de Ecstatic Dance Community Foundation, San Francisco. Het gevarieerde aanbod brengt met zich mee, dat aanvangstijden, locaties en bijdrage kunnen afwijken per avond. Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief.

Agenda

Vrijdag 25 september – 19.00  uur  Ecstatic Dance Breda: DJ PeTro 

Dinsdag 6 oktober – 19.00 uur  Ecstatics! Eindhoven by Indigo Latto (UK) + Janneke Bexkens

Vrijdag 16 oktober Ecstatic Dance Breda: Nykkyo Energy DJ + Chantal Clarijs

Vrijdag 23 oktober Ecstatic Dance Breda: DJ Softdragon (BE) + Janneke Bexkens

Dinsdag 20 oktober – 19.00 uur Ecstatics! Eindhoven 

Vrijdag 30 oktober  – 19.00  uur  Ecstatic Dance Breda: (dj naam volgt) + Kaiyann Isa

Vrijdag 13 november 19.00 uur Ecstatic Dance Breda: DJ DivanA + Chantal Clarijs

Vrijdag 27 november 19.00 uur Ecstatic Dance Breda: DJ Mystica (BE)

Vrijdag 25 september 2020  

Ecstatic Dance Breda: DJ PeTro

2509 fb ev

PeTro – DJ / Producer ♫, de drijvende kracht achter Ecstatic Dance Rotterdam verzorgt de dansreis.

PeTro staat garant voor authenticiteit en een emotionele flow in zijn sets. Een mix van warme funky klanken, originele eigen producties, tribal en electro met een vleugje akoestisch. Van zacht naar een explosie van dansenergie. Het ontstaat allemaal in het moment zelf, vrijdagavond.

Ga je mee in de wave van op en neer bewegen, springen, vallen, vliegen, stromen … verstillen. www.hifi-deluxe.com

Bijdrage:
Early Bird (tot zolang beschikbaar): € 20,00 + servicekosten
Regular Ticket: € 22,50 + servicekosten
Abundance Ticket: € 25,00 + servicekosten
Door COVID-19 mogen we minder dansers ontvangen. We verzetten méér werk maar doen dat graag. De kosten voor de organisatie zijn even hoog gebleven en drukken nu dus op minder tickets. Kan je het missen, doe dan een kleine extra donatie door een Abundance Ticket te selecteren. Alle beetjes helpen voor een gezonde Ecstatic Dance Breda. Dankjewel.

Ticketverkoop uitsluitend via: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/ecstatic-dance-breda-dj-petro

KOM OP TIJD! Na aanvang is er geen mogelijkheid meer om mee te dansen. Kom dus op tijd. We starten om 19.30 uur.

Belangrijke informatie:

Bij aankomst zullen we je een aantal vragen stellen omtrent je gezondheid en die van mensen in je omgeving. We zijn dit conform de protocollen verplicht. Werk daar a.u.b. aan mee en geef eerlijke antwoorden.

  • Had je in de afgelopen 24 uur of heb je op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius), reuk- en/of smaakverlies?
  • Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Heb je het COVID-19 virus gehad (vastgesteld in een lab) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  • Heb je een huisgenoot of gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
  • Ben je in quarantaine (of zou je dat moeten zijn) omdat je direct contact had met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld? Of omdat je korter dan 14 dagen geleden uit een land/regio bent teruggekeerd met code oranje of rood?

Als je op één van deze vragen JA antwoord, kom dan niet dansen. Je kan in dat geval gratis annuleren.

Safe space

We hanteren een maximaal aantal deelnemers om meer ruimte te bieden voor wie dat wenselijk acht en een safe space te bieden. Ons advies is om lichamelijk contact tijdens het dansen te mijden, ofschoon het mag met wederzijds goedvinden. Voor en tijdens de dans niet! Voor wie nadrukkelijk zijn of haar eigen ‘ecstatic space’ wil borgen, reiken we lintjes uit, die je om je arm of in je haar kan binden, zodat iedereen ziet dat je geen lichamelijk contact wil en veilig afstand prettig vindt. Lees ook vooraf de aanvullende voorwaarden die per 1 juli 2020 van toepassing zijn: https://ecstaticdancebreda.wordpress.com/contact/

Programma:
19.15 uur Zaal open
19:30 uur Deur sluit, Openingsceremonie
20.00 uur Ecstatic Dance met DJ PeTro
22.00 uur Sluitingscirkel
22.15 uur Einde avond

Locatie: Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 140 m² , AIRCO / goede ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

Dinsdag 6 oktober 2020  

Ecstatics! © The World Series of Ecstatic Dance: Indigo Latto (UK) + Janneke Bexkens

Let op: Maximaal 19 dansers!

Reserveren vooraf (tickets) is verplicht vanwege de COVID-19 protocollen. Reserveer via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/ecstatics-the-world-series-of-ecstat-06-10-2020

Alles wat je de komende maanden op dinsdagavond in Eindhoven nodig hebt. Je bent van harte welkom bij een ‘andere’ dansreis. Onder de noemer The World Series of Ecstatic Dance geven we een creatieve invulling aan Ecstatic Dance in deze bijzondere tijden. Ondanks de reisbeperkingen brengen we je de beste Ecstatic dj’s van over de hele wereld. We hebben internationale toppers (vaak al eerder te gast bij ons)  gevraagd om exclusief voor Ecstatic Dance Breda en Studio 19 Eindhoven een speciale en unieke dj set samen te stellen. De ‘Major League’ van dj’s heeft daar enthousiast op gereageerd.  We dansen dus op TOP kwaliteit muziek, met telkens toch een heel verschillende vibe. Dat worden heerlijke dansreizen én met je deelname support dj’s die momenteel niet of nauwelijks kunnen optreden. Kom je dansen?

Dit is een Ecstatic Dance reis met een vooraf exclusief voor Ecstatic Dance Breda samengestelde pre-recorded dj set. Indigo Latto is dus als creator slechts in spirit aanwezig. ◄

Programma:

Bijdrage: €  19,00 (+ 0,79 servicekosten)  Tickets uitsluitend via: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/ecstatics-the-world-series-of-ecstat-06-10-2020

Indigo portretINDIGO LATTO ♫ leidt al meer dan 20 jaar conscious dance workshops en faciliteert Cacao Ecstatic Dance in West Wales en op events als Unearthed Festival, Colourfest, Dance Camp Wales, Fountainhill, Westival en Kundalini Clubbing.  Zélf is hij ook een fervent danser van o.a. 5Rhythms en Biodanza. Indigo studeerde dans aan de University of Wales Trinity Saint David.  http://www.uwtsd.ac.uk/ba-dance

Als DJ is hij een graag geziene gast op Ecstatic Dances door heel Wales en Engeland én ver daarbuiten. Indigo ontdekte het dj-en in de Rave scene van de jaren ’90 scene in het Verenigd Koninkrijk. Waar de ongelooflijke sfeer van openheid een generatie samenbracht, die nu wordt overgedragen in conscious dance voor iedereen!

Zijn sets staan bol van boeiende bas- en wereldritmes en worden gekenmerkt door diepe, intense, drijvende als ook opbeurende, euforische en prachtige melodieën en harmonieën. Die komen samen in een diepe innerlijke reis door soundscapes en emotionaliteit! https://www.facebook.com/EcstaticdancewithIndigo

De openingsceremonie is in handen (en voeten) van ☼ Janneke Bexkens ☼.
Janneke brengt je uit je hoofd, in je hart en in je danslichaam. Op een originele en toegankelijke manier waar je blij van wordt.
Janneke is de spaceholder bij Studio 19 in Eindhoven. Haar dansenergie zal je inspireren. Ze neemt je mee in haar passie voor authentic movement en dansimprovisatie. Ze laat je luisteren naar jouw eigen ritme, bewegingsbehoefte en speelsheid. Verbinding met jezelf en je omgeving, empowerment en jouw authenticiteit in dans staat voor haar centraal.
Zij geeft dit als danseres, danstherapeut en choreografe vorm in haar creatieve en verdiepende workshops, lichaam- en ervaringsgerichte therapie en performance voor iedereen die zich wil laten raken door beweging.
Reken op een lichtvoetige en speelse inleiding vanavond. Wil je de kennismaking met Janneke uitbreiden? Neem dan eens een kijkje in haar agenda voor de komende tijd: https://www.jannekebexkens.com/

Programma:
19.15 uur Zaal open
19:30 uur Deur sluit, Openingsceremonie
20.00 uur Ecstatic Dance
21.45 uur Sluitingscirkel
22.00 uur Einde avond

Ecstatic op de DINSDAGAVOND. Ga het onderzoek aan met jezelf hoe je met veilige afstand toch verbinding kan maken met andere dansers, maar belangrijker nog misschien, met innerlijke zijn. Neem je ruimte. We dansen met max 19 mensen in de studio.

We bouwen op je eigen verantwoordelijkheid en gezond verstand in verband met de huidige maatregelen. Wij van onze kant doen ons best om een mooie dansreis te bieden. Ons advies is om lichamelijk contact tijdens het dansen te mijden, ofschoon het mag met wederzijds goedvinden. Voor en na de dans niet!

Voor wie nadrukkelijk zijn of haar eigen ‘ecstatic space’ wil borgen, reiken we lintjes uit, die je om je arm of in je haar kan binden, zodat iedereen ziet dat je geen lichamelijk contact wil en veilig afstand prettig vindt. Belangrijk! Lees vooraf onze ‘spelregels’ die vanaf 1 juli 2020 gelden: https://ecstaticdancebreda.wordpress.com/contact/

LOCATIE: STUDIO 19, In plan B – Hurksestraat 19, Eindhoven.
Studio 19 is de studio waar Janneke Bexkens naast haar eigen coaching en activiteiten ook ruimte bied voor andermans sessies, workshops en evenementen die zich richten op beweging, expressie, meditatie, yoga en persoonlijke ontwikkeling.
Het is een studio van 80m2 met een groot oppervlak om te dansen, bewegen of te mediteren.
Wil jij ook jouw activiteiten aanbieden in deze heerlijke ruimte? Vraag naar de mogelijkheden: jannekebexkens@gmail.com

Breng je eigen waterflesje of bidon mee. Dat kan je navullen tijdens de dans. Laat zoveel mogelijk spullen THUIS zodat we de ruimte optimaal kunnen benutten en de zaal sfeervol kunnen houden.

Vrijdag 16 oktober 2020  

Ecstatic Dance Breda: Nykkyo Energy DJ + Chantal Clarijs

nykkyo fb blue2

Nykkyo staat bekend om zijn ultieme diep gelaagde emotionele muziek en hoge energie-uitbarstingen, die menig danser tot nieuwe onbekende delen van zichzelf brengt. Blokkades oplost die de danser meer naar het authentieke zelf brengt. Ook bekend bij vele festivals en bewuste dansfeesten zoals Healing Garden, Mandala, Mysteryland, Hieros Gamos, OpenUP, DEEP en nog veel meer, maar ook gezien bij vele ceremonies en workshops, als helende artiest. Hij is resident Ecstatic Dance DJ ons en bij Ecstatic Dance Utrecht, Ecstatic Dance Valencia en DMT Dance Barcelona. En recentelijk heeft Ecstatic Dance Radio gelanceerd, om de wereld elke dag te laten dansen!

nykkyo oranjeNykkyo Energy DJ biedt een energetische muzikale ervaring: therapeutische dj set door genezer, therapeut, dj en producer met behulp van verschillende analoge, digitale kwantumtechnieken en met divine assistentie. Bijvoorbeeld DNA-activatie, aura en karma clearings, hartactivatie, zelf beperkende geloof overtuigingen clearing, en andere clearings en activaties. Met het gebruik van divine hulpmiddelen zoals God/Bron Scalaire Wave Heilige Codes, Quantum Scalaire wave-antenne, resonantie, subtiele energieën, entrainment hersengolven, natuurgeluiden, geuren van essenties, projecties en muziek. Dit alles voegt letterlijk een extra dimensie toe aan de al helende kracht van muziek en dans. Het is een compleet nieuwe helende techniek en uniek in de wereld, die leuk is en het hart opent om je terug te brengen naar nu. Jezelf openen voor je volledige potentieel. Dit is een ervaring waarbij alle zintuigen worden gebruikt, waar geblokkeerde energie oplost en het lichaam werkelijk beweegt, zelfs op de energetische lichamen en op Quantum niveau!

Energy DJ is een project van Eduard Eieyani zoals ook Chintamania en Divine Tools zijn. Eduard Eieyani is een in Nederland gevestigde internationale counselor en mentor met een holistisch kijk. Hij stelt de kracht van mensen in staat om te leven in overeenstemming met hun grootste verlangens, doel en wijsheid. Naast docent en therapeut is hij al 34 jaar een dj en producer die muziek uitbrengt op labels als Global Underground, Pacha Recording, Spinnin’ Records, terwijl hij wereldwijd optreedt onder verschillende artiesten namen. Wijs en ervaren zoals hij is, onthult hij het mysterie van levenskracht en gemanifesteerde werkelijkheid. Gespecialiseerd in activatie lezingen, (groep) genezingen, kwantumfysica, divine tools ontwikkelen en de realiteit hercoderen. Go Osh brengt, met zijn project Nykkyo Energy DJ, subtiele hoge en helende frequenties, fuseerd ze met ritmes op de dansvloer. Een complete groep verandering en activeringservaring die van invloed is op de collectieve mensheid, elke dans opnieuw!
http://www.divine.tools/
http://www.nykkyoenergy.dj/

De openingsceremonie deze avond wordt gedaan door Chantal Clarijs.
Dansen zit Chantal in het bloed en van jongs af aan heeft ze vele verschillende dansvormen beoefend. Vrije dansexpressie, zoals op de Ecstatic dansvloer, is haar manier van zichzelf uitdrukken, ontdekken en leren van zichzelf en anderen.
Chantal zwierChantal is intuïtief coach & trainer, embodied & holistisch coach en danscoach. Haar praktijk ‘Puur op gevoel Coaching’ in Breda heeft veel ruimte; er moet uiteraard gedanst kunnen worden! Ze begeleidt mensen individueel, maar ook groepen en teams in persoonlijke groei van binnenuit. Chantal werkt vanuit een compleet mensbeeld: ze gelooft dat de verbinding met zowel ratio als lichaam en spirit essentieel is. “Er is dan eenvoudigweg meer potentieel: onderstromen en het grotere geheel worden zichtbaar. Mensen staan steviger in het nu, waardoor ze meer impact hebben. In communicatie, in wie ze werkelijk zijn.” Meer lezen over haar werkwijze en workshops: http://www.puuropgevoel.nu/

Bijdrage:
Early Bird (tot zolang beschikbaar): € 20,00 + servicekosten
Regular Ticket: € 22,50 + servicekosten
Abundance Ticket: € 25,00 + servicekosten
Door COVID-19 mogen we minder dansers ontvangen. We verzetten méér werk maar doen dat graag. De kosten voor de organisatie zijn even hoog gebleven en drukken nu dus op minder tickets. Kan je het missen, doe dan een kleine extra donatie door een Abundance Ticket te selecteren. Alle beetjes helpen voor een gezonde Ecstatic Dance Breda. Dankjewel.

Ticketverkoop uitsluitend via: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/ecstatic-dance-breda-nykkyo-energy-d

Programma:
19.15 uur Zaal open
19:30 uur Deur sluit, Openingsceremonie
20.00 uur Ecstatic Dance
22.00 uur Sluitingscirkel
22.15 uur Einde avond

KOM OP TIJD! Na aanvang is er geen mogelijkheid meer om mee te dansen. Kom dus op tijd. We starten om 19.30 uur.

Locatie: Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 140 m² , AIRCO / goede ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

V   E   R   W   A   C    H   T

23 oktober DJ Softdragon (BE)

30 oktober dj naam volgt

13 november DJ Divana

27 november DJ Mystica (Ecstatic Dance Belgium)

Eden_Meure_DSC0292

DivanA (resident DJ bij Ecstatic Dance Rotterdam en Odessa Amsterdam) betovert het publiek met muziek uit het volledige spectrum van genres. Per definitie is letterlijk niets uitgesloten. Onder het credo “One DJ, many styles.” stemt hij zich helemaal af op het publiek en neemt je mee op een originele en gedurfde dansreis. Hij laat het niet bij het eenvoudig aan elkaar breien van twee tracks. Met meesterlijke skills worden nummers live geremixt en overgangen krijgen een spannend karakter. DivanA zelf is heel speels houdt van fancy “gender-bending” outfits en wil alle soorten mensen zich welkom laten voelen.

_DSC6960 Open je dansende ziel voor een verrassende samensmelting van etnische ritmes, housy ecstatics, glitchy surprises, bopping breaks, heavy basslines, psychedelische grooves, tribal vibes, jazzy jams, funky flavours, oldschool beats en nog veel meer. http://facebook.com/divanamusic
https://soundcloud.com/djdivan

 * * * * * * * * * *

Ecstatic Dance Breda (de originele)

Ecstatic Dance Breda is een (18+) event, tenzij we explicite anders vermelden bij een event. We verwelkomen diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, seksuele oriëntatie en levenservaring. We vragen om een open en respectvolle houding.Ecstatic Dance Breda is een vereniging zonder winstoogmerk en organiseert Ecstatic Dance in BRESS en in Libre Dance & more. Onder auspiciën van http://ecstaticdance.org te San Francisco USA.