Events

De originele Ecstatic Dance Breda . Geïnspireerd door en met vriendelijke toestemming van de Ecstatic Dance Community Foundation, San Francisco: http://ecstaticdance.org

Schrijf je hier in voor onze Nieuwsbrief, zodat je op de hoogte gehouden wordt van alle activiteiten. Je vindt ons ook terug op  Spirituele Agenda NL  en Blotevoetendans.nu

Geplande events

  • Vrijdag 14 december 2018 DJ Mystica (B) + Chantal Clarijs @ Libre dance & more Breda
  • Vrijdag 21 december 2018 Special Ecstatic Dance Illumination: A Solstice Cacao Ceremony & Ritual Dance @ BRESS Breda
  • Vrijdag 28 december 2018 Nykkyo Energy DJ + Olga Manshant @ Libre dance & more Breda
  • Vrijdag 11 januari 2019 DJ Sefrijn + Eline Louise @ Libre dance & more Breda
  • Vrijdag 1 februari 2019 DJ Yarun Dee @ Libre dance & more Breda
  • Vrijdag 22 februari 2019 DJ Falkor @ Libre dance & more Breda
  • Vrijdag 17 mei 2019 DJ Kimba Jade @ Libre dance & more Breda

Vrijdag 14 december 2018 DJ Mystica (Ecstatic Dance Belgium) + Chantal Clarijs @ Libre dance & more Breda

“Once your body surrenders to movement, your soul remembers its dance” ~ Gabrielle Roth

Mystica is een dj en kunstenaar die het diepst van haar ziel en haar ervaringen in het leven, tot uiting brengt door middel van fotografie, schilderkunst, handwerk en muziek.

Geïnspireerd door een diepe passie en liefde voor de natuur en een verfijnd begrip van cultuur en diversiteit tracht ze alle vormen van haar kunst in te zetten als een medium om het “zelf” te genezen te inspireren, te raken en dichterbij onze bron te komen.

1412 fb 03

Afgelopen jaar was Mystica meermaals te gast bij Ecstatic Dance België, in o.a. Gent en Brussel en draaide ook op Ecstatic Trance deze zomer. Vanavond haar eerste Ecstatic in ons land. Haar dj sets kenmerken zich door een kleurrijk palet van zorgvuldig gekozen nummers die met een zekere intentie of gevoel resoneren, die zij vervolgens weeft tot een kunstwerk dat spreekt van emotie, een spiritueel inzicht en levenservaring. Het verhaal van haar sets gaat soms diep, over de viering van het leven, inspireert of wakkert de helende werking van muziek aan.

Haar stijl varieert van diepe chill, downtempo tot world fusion, melodische deep house, progressive, tribal  en melodische techno. Dat alles met een multiculturele, nature-loving en vooral mystieke touch.

https://www.facebook.com/MysticaCreations/ 

https://www.mixcloud.com/mystica9

Chantal zwierDe openingsceremonie deze avond is in handen van Chantal Clarijs. Zij is intuïtief coach, lichaamsbewustzijn- en danscoach. Ze begeleidt mensen individueel en in teams met lichaamsgerichte coaching van denken naar voelen. En laat ervaren hoe dat samenwerking, communicatie en leven kan verrijken. Met als resultaat meer verbinding met jezelf én de mensen om je heen in je persoonlijke omgeving & werk.Mensen zijn meer dan hun hoofd alleen. Maar hoe land je in je lijf? En daarna, hoe krijg je hoofd en lijf, denken en voelen bij elkaar? Dat is wat danscoaching doet. Bij Puur op gevoel Coaching is er de mogelijkheid losse workshops of een verdiepende serie te volgen.

Chantal inspireert je graag om in beweging te komen. Zodat je met heel je lichaam gaat voelen wie jij van nature bent. Over wat bij je past en wat niet. Dat doet ze ik niet alleen met coachgesprekken, workshops en trainingen. Ook vindt ze het heerlijk om te schrijven. En daarom schrijft ze inspiratieartikelen. Die vind je hier: https://www.puuropgevoel.nu/inspiratie/ 

Ik ben benieuwd waartoe ze jou uitnodigen. http://www.puuropgevoel.nu/

Programma

19:00 uur Deur opent (niet eerder). Aankomen in stilte. In de zaal dans en muziek.
19:30 uur Openingsceremonie met Chantal Clarijs
20:00 uur Ecstatic Dance met DJ Mystica
22:15 uur Gezamenlijke afsluiting

Bijdrage: € 17,00 (graag contant gepast)
Vooraf aanmelden garandeert je plaats maar je mag ook spontaan komen.  Reserveer je plekje via: http://eepurl.com/dNzrPc

Locatie:
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 180 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic.
http://libredanceandmore.nl/

Vrijdag 21 december 2018 Special Ecstatic Dance Illumination: A Solstice Cacao Ceremony & Ritual Dance @ BRESS Breda

FLYERreserveren

RESERVEREN is verplicht.

In het licht van de zonnewende een speciale Ecstatic Dance waarbij Simone de Kinderen van SAMA Medicine de avond zal openen met een Cacao Ceremonie. “We zullen gezamenlijk het hart openende elixer Cacao drinken, waarna onder begeleiding van mijn drum ik jullie mee het donker in neem, mee naar binnen neem. Binnenin de Aarde en binnenin jezelf. Om juist in de leegte, het onbekende, in het donker je innerlijke licht te vinden.
Samen met Mama Cacao nodig ik je uit om deze avond een reis te maken, waarin jouw innerlijke licht steeds meer mag gaan stralen, om een reis van binnen naar buiten te maken, van in verbinding met jezelf naar verbinding met al dat is.”
Cacao is een non-psychedelisch plant medicijn. De Cacao die op deze avond geschonken wordt is van ceremoniële kwaliteit en afkomstig uit Guatemala (‘Keith’s Cacao’ voor wie dat iets zegt). Cacao werkt hart openend, een heeft een verlichtend effect, waardoor innerlijke processen makkelijker stromen, creativiteit wordt geopend en door de stoffen die in Cacao zitten wordt er vaak een gelukzalig gevoel of een ‘bliss’ gevoel ervaren.

Breng iets mee uit de natuur dat jij wilt ‘offeren’. Bijvoorbeeld een veer, bloem, stuk fruit, steen of schelp. De dag na de ceremonie schenken we dat terug aan de natuur.
Bedenk vooraf alvast wat je graag wil transformeren zodat je hart in de komende periode nog meer kan gaan stralen en openbloeien.

Meld het van te voren als je zwanger bent, borstvoeding geeft en/of antidepressiva gebruikt

DJ Devabhoga neemt je daarna mee op een sonic voyage die goed zal aansluiten bij het cacao ritueel. Veel tribal, downtempo die je laat verdiepen en verbinden in je dans en natuurlijk een extatische climax. Met de uitnodiging je te focussen op je energie. Los te laten én te ontvangen. Emoties te laten vloeien en vooral het licht in je te laten stralen. Shine!

SimoneSimone de Kinderen werkt met Cacao, Sound, stembevrijding, beweging, adem, rituelen en wijsheden uit verschillende tradities. In haar ceremonies vind ze het belangrijk dat er een ruimte gecreëerd wordt waarin iedereen welkom is zoals die is en waarin iedereen gelijkwaardig is. Ze ondersteunt graag broeders en zusters in het bewust worden van het licht dat ze zijn en het vinden van hun eigen unieke gaven en talenten. https://www.facebook.com/samamedicines
https://www.soundsoflightportal.com/simone-starlight-children-bio

Let op
Andere locatie en aanvangstijd dan je van ons gewend bent op de vrijdagavond. Deze Ecstatic heeft een wat spiritueler karakter en we serveren tijdens de dans enkel water. Breng je eigen waterflesje mee! Wil je vooraf of erna iets drinken en bijpraten, dan kan dat (voor eigen rekening) in het BRESS café met een aanbod dat inspeelt op de balans tussen gezond en genieten, met o.a. verse smoothies.

We vragen je nadrukkelijk vooraf te reserveren via: http://eepurl.com/dOB1Z9 om de juiste hoeveelheid cacao te kunnen bereiden. Dat geldt ook voor BRESS leden.

Programma (onder voorbehoud)
Kom op tijd zodat je rustig kan landen.
20:15 uur Zaal open, kom binnen in stilte en zoek een plaatsje voor de cacao ceremonie – deur sluit bij aanvang.
21: 00 Ecstatic Dance met DJ Devabhoga
22.45 Gezamenlijke afsluiting

Bijdrage: € 20,00 (enkel contant, graag gepast)
BRESS leden betalen slechts € 5,00 plus de coupon via het jullie bekende systeem bij de ingang. Wel dien je ook vooraf te reserveren via http://eepurl.com/dOB1Z9 (zet ‘BRESS” tussen haakjes achter je naam a.u.b.)

Locatie: BRESS, Nieuwe Inslag 99 – 4817 GN Breda is niet ver van het centrum van Breda en gemakkelijk bereikbaar met fiets, auto (gratis parkeren in de omgeving) en met OV vanuit Station Breda goed bereikbaar. http://www.bress.nl

 

Vrijdag 28 december 2018 Nykkyo Energy DJ + Olga Manshant @ Libre dance & more Breda

eduard happinezNykkyo Energy DJ is een project van Go Osh Eieyani Chintamania, internationaal spreker en counselor vanuit holistische visie. Hij stelt de mensen in staat de kracht te ervaren om te leven in lijn met hun grootste verlangens, doelen en wijsheid. Go Osh heeft zijn behandelwerk tevens in dj vorm gegoten. Daarnaast is hij al dertig jaar een dj en producer die muziek op labels zoals Global Underground, Pacha Recording, Spinnin’ uitbrengt.
Go Osh is gespecialiseerd in activeringslezingen, (groep)genezingen en kwantumfysica. Met zijn project Nykkyo Energy DJ, mengt hij subtiele helende frequenties en verrassende ritmes. Laat je meevoeren op een diepe innerlijke dansreis die je naar je ware zelf brengt en als je het toelaat een euforisch gevoel zal geven. Ecstatic Dance ten top.
https://www.chintamania.com/energy-dj

Programma

19:00 uur Deur opent (niet eerder). Aankomen in stilte. In de zaal dans en muziek.
19:30 uur Openingsceremonie
20:00 uur Ecstatic Dance met Nykkyo Energy DJ
22:15 uur Gezamenlijke afsluiting

Bijdrage: € 17,00 (graag contant gepast)
Vooraf aanmelden garandeert je plaats maar je mag ook spontaan komen.  Reserveer je plekje via: http://eepurl.com/dJB1j6

Locatie: Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 180 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

Vrijdag 11 januari 2019 DJ Sefrijn + Eline Louise @ Libre dance & more Breda

1101 Sefrijn djSefrijn is spaceholder, muzikant en kunstenaar. Hij dient in alles de Liefde, en nodigt je uit te leven vanuit deze onvoorwaardelijke oneindige Liefde. Voor jezelf, voor de ander, voor de hele kosmos. Op zijn 6e werd hij verliefd op de piano, draait al 10 jaar als DJ en organiseert verbindende mantra events.

Zijn Ecstatic Dance sets nodigen je uit te luisteren. Ja, naar de muziek natuurlijk, maar vooral naar je zelf. Wat wil er in jou bewegen? Wat maakt de muziek in JOU los? Een reis door allerlei sferen, landschappen en emoties. Muziek met hemelse melodieën of aardende percussie. Opzwepende extase of vertragende ontspanning. En altijd weer nieuw. https://www.mixcloud.com/Sefrijn/

1101 Eline rondDe verbinding tussen klank en beweging vormt een grote bron van inspiratie voor muziektherapeute en muzikante Eline Louise van der Linden. Dit bracht haar onder andere bij Ecstatic Dance als ceremonieleidster en muzikant. Toen Eline 3 was vroeg ze om een viool en ze zingt al haar hele leven. Als puber speelde Eline elektrische viool in een rockband, was later jazz-zangeres in diverse duo’s en toerde door Europa met een Balkan/Klezmer groep (tevens Nederlands Kampioen straatmuzikanten 2015).

Eline werkt graag vanuit rust en laat veel ruimte zodat iedereen muziek en dans op zijn eigen manier kan beleven. Wezenlijk contact maken en aandacht hebben voor wat daar zichtbaar of gevoeld wil worden staan hierbij voorop.

Eline en Sefrijn spelen bij gelegenheid samen piano, viool en nog veel meer. De klanken helpen te ontspannen, je lichaam te voelen en vrijer te ademen. Verstillend en vanuit het hart. Wie weet verrassen ze je vanavond …

Programma

19:00 uur Deur opent (niet eerder). Aankomen in stilte. In de zaal dans en muziek.
19:30 uur Openingsceremonie met Eline Louise
20:00 uur Ecstatic Dance met DJ Sefrijn
22:15 uur Gezamenlijke afsluiting

Bijdrage: € 17,00 (graag contant gepast)
Vooraf aanmelden garandeert je plaats maar je mag ook spontaan komen.  Reserveer je plekje via: http://eepurl.com/dKASh2

Locatie: Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 180 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

Vrijdag 17 mei 2019 DJ Kimba Jade @ Libre dance & more Breda

Kimba Jade – uit Nieuw-Zeeland – is dj en kinesioloog. Haar passie voor muziek gaat gepaard met het verkennen van de helende werking daarvan én Ecstatic Dance! Vorig jaar draaide ze al op Ecstatics in Ibiza en Barcelona. In mei 2019 doet ze wederom een korte toer door Europa.

17052019 Kimberley lying down

Kimba heeft inmiddels 18 jaar ervaring in het dj-vak en runt een eigen conscious movement en Ecstatic Dance in haar thuisland. Haar hartverwarmende sets zijn doorspekt van oriëntaalse muziek, tribal en ethnic tunes. Waarbij ze ook haar liefde voor deep tech en deep house met de dansvloer deelt.
Kimba is een échte internationale performer die met haar – door kinesiologie geïnjecteerde – dans workshops en optredens al te gast is geweest op festivals, evenementen en Ecstatic Dances in NZ, Australië en Europa. https://www.jadeenergies.com/dj-kimba-jade

Programma
19:00 uur Aankomen in stilte. In de zaal dans en muziek.
19:30 uur Openingscirkel & warming up
20:00 uur Ecstatic Dance met DJ Kimba Jade
22.15 uur Afsluitingsceremonie

Bijdrage: € 17,00 (enkel contant, graag gepast)

Reserveren kan via http://eepurl.com/dP56a5

Locatie:
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 180 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic.
http://libredanceandmore.nl/

Ecstatic Dance Breda (originele)

Ecstatic Dance Breda is een vereniging zonder winstoogmerk en organiseert Ecstatic Dance in BRESS en in Libre Dance & more. Onder auspiciën van http://ecstaticdance.org te San Francisco USA.

 

Advertenties