Events

Ecstatic Dance Breda gaat steeds voor de beste dj’s. Afwisselend een Nederlandse topper of aankomend talent én dan weer een dj van ver weg die we zelf naar Nederland brengen.

Wij zijn de originele Ecstatic Dance Breda, geïnspireerd door en met toestemming van de Ecstatic Dance Community Foundation, San Francisco.

Schrijf je hier in voor onze Nieuwsbrief, zodat je op de hoogte gehouden wordt van alle activiteiten. Je vindt ons ook terug op  Spirituele Agenda NL  en Blotevoetendans.nu

  • Vrijdag 20 december 2019: DJ Yarun Dee + Alexander Bezuijen
  • Vrijdag 24 januari 2020: DJ Mystica (BE) + Chantal Clarijs
  • Vrijdag 7 februari 2020: DJ NowaNanda (Bali)

Vrijdag 20 december 2019: DJ Yarun Dee + Alexander Bezuijen

0211 Yarun at the decks

De muziek van Yarun Dee is een fusie van elektronische muziek gemixt met sjamanistische, tribal en oriëntaalse klanken en met sounds van overal op onze planeet. Het gevoel op de dansvloer is ruimtelijk en aardend op hetzelfde moment. Subtiele en meeslepende melodieën, sterke en aardse beats. Ritmes die je lichaam aansporen om te dansen, waarvan je geest stil wordt én zich verruimt. In de afgelopen jaren maakte Yarun deel uit van de ruggengraat van de Amsterdamse conscious clubbing scene bij Odessa en de voormalige Club Lite, waar hij draaide bij Ecstatic Dance, Tantric Dance en bij Shine. Tegenwoordig heeft ie zijn eigen conscious clubnight onder de IxCacao. Yarun draait op Ecstatic Dance events en festivals in heel Nederland, Europa en daar buiten. Hij is ook resident dj bij Ecstatic Dance Utrecht en Odessa Amsterdam. https://www.facebook.com/shamanicbeats/

Muzikaal voorproefje? www.mixcloud.com/YarunDee

2012 yarun headphones smalYarun Dee: “Ecstatic Dance is for me a celebration of life, of human existence in its full spectrum & full expression. From darkness to light, from sadness, fear and anger to happiness, playfulness and lightness to feelings of pure ecstasy. Dancing is one of the best ways to become free and expand or even transcend the mind. To go beyond the ‘regular’ perception of myself, the inner- and outer Universe. Dancing can generate to become free of thought, all mist disappears and a direct experience of reality remains. Dancing and making music is one of the most ancient things we do as human beings on this incredible planet, to come to a whole, to unity and celebrate. Like this we can heal ourselves and Mother Earth… When a person becomes ill or depressed in a tribal society. The first 2 questions a shaman asks is: When did you stop singing? When did you stop dancing?? For me it is a huge blessing and miraculous to guide this ancient process as a DJ and Ceremony Leader within this amazing container called Ecstatic Dance”.

Alexander hotel New YorkDe openingsceremonie van deze avond is in handen én voeten van een danser pur sang. Alexander Bezuijen is een specialist in beweging. Hij heeft van kinds af aan op hoog niveau gedanst, en merkte hierdoor hoe veel potentie de mens heeft. Potentie om je eigen lijf en leven te sturen, op een makkelijke en moeiteloze manier. Na jaren professioneel gedanst te hebben bij beroemde dansgezelschappen, waaronder het Nederlands dans theater (NDT 2), heeft hij gekozen om mensen te helpen op verschillende gebieden: dans, improvisatie, mobiliteit, gerichte kracht-leer-lessen, verschillenden massagetherapieën en ook nog professionele dansvoorstellingen. Voor Alexander is Ecstatic Dance een oase voor bevrijding, omdat hij zijn passie het meeste op de dansvloer voelt. Hij streeft naar verbinding voor verlichting. Verbinding met anderen of met jezelf. Verlichting naar geluk en spirituele voldoening. https://www.facebook.com/Alexander-Bezuijen-482163632317271/

Programma
19:00 uur Aankomen in stilte. In de zaal dans en muziek.
19:30 uur Openingscirkel met Alexander Bezuijen
20:00 uur Ecstatic Dance met Yarun
22.15 uur Sluitingsceremonie

Bijdrage:
Zorg er a.u.b. voor dat je je bijdrage van € 19,00 contant kunt voldoen. Dat is inclusief de cacao ceremonie, diverse soorten thee, infused water, chocolade en vers fruit à volonté gedurende de avond. Van grote coupures hebben we niet terug en pinnen is niet mogelijk. Reserveren kan via: http://eepurl.com/dP56a5

Locatie: Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 140 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

 

Vrijdag 24 januari 2020: DJ Mystica (BE) + Chantal Clarijs

Mystica is een dj en kunstenaar die het diepst van haar ziel en haar ervaringen in het leven, tot uiting brengt door middel van fotografie, schilderkunst, handwerk en muziek.

Geïnspireerd door een diepe passie en liefde voor de natuur en een verfijnd begrip van cultuur en diversiteit tracht ze alle vormen van haar kunst in te zetten als een medium om het “zelf” te genezen te inspireren, te raken en dichterbij onze bron te komen.

2401 FB BASIS klein met txt3Afgelopen jaren was Mystica meermaals te gast bij Ecstatic Dance België, in o.a. Gent en Brussel en Ecstatic Dance Open Air @ De Weegbree. Haar dj sets kenmerken zich door een kleurrijk palet van zorgvuldig gekozen nummers die met een zekere intentie of gevoel resoneren, die zij vervolgens weeft tot een kunstwerk dat spreekt van emotie, een spiritueel inzicht en levenservaring. Het verhaal van haar sets gaat soms diep, over de viering van het leven, inspireert of wakkert de helende werking van muziek aan.

Haar stijl varieert van diepe chill, downtempo tot world fusion, melodische deep house, progressive, tribal en melodische techno. Dat alles met een multiculturele, nature-loving en vooral mystieke touch. Alweer een maandje of tien geleden dat Mystica onze gast was. Zij bijt het Ecstatic spits in het nieuwe jaar bij ons af ♥ en daar zijn we bijzonder blij mee. Kom je dansen?

“Once your body surrenders to movement, your soul remembers its dance” ~ Gabrielle Roth

https://www.facebook.com/MysticaCreations/
https://www.mixcloud.com/mystica9

De openingsceremonie deze avond is in handen van Chantal Clarijs. Dansen zit Chantal in het bloed en van jongs af aan heeft ze vele verschillende dansvormen beoefend. In 1999 ontdekte ze Argentijnse Tango en vond daarin wat ze belangrijk vindt: vrijheid in diepe verbinding. Tango dansen is tot op de dag van vandaag haar passie. Vrije dansexpressie, zoals op de Ecstatic dansvloer, is haar manier van zichzelf uitdrukken, ontdekken en leren van zichzelf en anderen.
Chantal zwierChantal is intuïtief coach & trainer, embodied & holistisch coach en danscoach. Haar praktijk ‘Puur op gevoel Coaching’ in Breda heeft veel ruimte; er moet uiteraard gedanst kunnen worden! Ze begeleidt mensen individueel, maar ook groepen en teams in persoonlijke groei van binnenuit. Chantal werkt vanuit een compleet mensbeeld: ze gelooft dat de verbinding met zowel ratio als lichaam en spirit essentieel is. “Er is dan eenvoudigweg meer potentieel: onderstromen en het grotere geheel worden zichtbaar. Mensen staan steviger in het nu, waardoor ze meer impact hebben. In communicatie, in wie ze werkelijk zijn.” Naast dansen en coachen is Chantal ook dol op schrijven. Haar inspiratieartikelen vind je hier: https://www.puuropgevoel.nu/inspiratie/
Meer lezen over haar werkwijze en workshops: http://www.puuropgevoel.nu/

Programma
19:00 uur Aankomen in stilte. In de zaal dans en muziek.
19:30 uur Openingscirkel met Chantal Clarijs
20:00 uur Ecstatic Dance
22.15 uur Sluitingsceremonie

Bijdrage: € 19,00 (enkel contant, graag gepast) Dat is inclusief diverse soorten thee, infused water, chocolade en vers fruit  à volonté gedurende de avond.

Reserveren kan via http://eepurl.com/gcI48z

Locatie:
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 140 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic.
http://libredanceandmore.nl/

 

* * * * * * * * * *

Ecstatic Dance Breda (de originele)

Ecstatic Dance Breda is een vereniging zonder winstoogmerk en organiseert Ecstatic Dance in BRESS en in Libre Dance & more. Onder auspiciën van http://ecstaticdance.org te San Francisco USA.