Events

De originele Ecstatic Dance Breda . Geïnspireerd door en met vriendelijke toestemming van de Ecstatic Dance Community Foundation, San Francisco: http://ecstaticdance.org

Schrijf je hier in voor onze Nieuwsbrief, zodat je op de hoogte gehouden wordt van alle activiteiten. Je vindt ons ook terug op  Spirituele Agenda NL  en Blotevoetendans.nu

  • Vrijdag 14 juni 2019 DJ Esta Polyesta @ Libre dance & more Breda
  • Vrijdag 28 juni 2019 Special: Jennifer Ann sings (USA/NL) + Sacred Cacao Ceremony + Nykkyo Energy DJ @ Libre dance & more Breda
  • Zaterdag 6 juli 2019 Ecstatic Woods (hele dag) Ecstatic Dance & Spirituele Workshops op een speciale plek, voor een bijzonder iemand als jij. Volledig programma op www.ecstaticwoods.nl
  • Vrijdag 26 juli 2019 Live: The Wong Janice (AUS) + DJ Yarun Dee @ Libre dance & more Breda
  • Vrijdag 2 augustus 2019 DJ Dani El Ram @ Libre dance & more Breda
  • Zaterdag 28 en zondag 29 september 2019  Suntribe Festival incl. Ecstatic Dance Temple Nieuwe datum en locatie, meer informatie volgt.
  • Vrijdag 11 oktober 2019 DJ Kimba Jade (NZ)  @ Libre dance & more Breda
  • Vrijdag 8 november 2019 DJ Hazelgurner (Barcelona) @ Libre dance & more Breda

 

Aanbevolen tussendoortje, tot onze volgende Ecstatic op vrijdag 14 juni

horta4.JPG

Zaterdag 1 juni Suntribe Indoor Natural Dance is a 13 hours long daytime dance experience filled with the ‘Quality Elements’ that you are used from our outdoor festival. This blend of the finest national and international artists, live-performance and dj’s will guide you into a unique dance journey! Natural dancing means: your energy, the group’s energy.. the tribe’s energy! At Suntribe we do not serve nor allow any alcohol or any other drugs but good music, good vibes, healthy food & fresh drinks. To keep our promises, we arranged an exclusive freakin’ amazing indoor location! The “Horta Dance Hall” in Antwerp. More info and tickets: click here.

Vrijdag 14 juni 2019 DJ Esta Polyesta @ Libre dance & more Breda

estaWow! Blij dat Esta na een toer door o.a. de USA, India en Thailand ons weer ’s komt verrassen met haar mooie energie en geweldige vibe!

De Amsterdamse DJ Esta Polyesta creëert een feest met Global Beats en Ethno House. Polyesta is bekend om haar wereldmuziek en Balkan Beats-sets en door haar liefde voor elektronische muziek geniet ze er écht van dat de beats zich met etnische muziek vermengen tot een funky feel-good mix. Ze combineert muziek uit Afrika, Azië, Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Europa, alsof grenzen niet bestaan en verbindt mensen en culturen in dans. Polyesta’s stijl is vloeiend en vrouwelijk, opwindend en leuk. “Dans is een feest.” http://soundcloud.com/dj-polyesta  http://www.mixcloud.com/Polyesta https://www.facebook.com/Polyesta

Programma
19:00 uur Aankomen in stilte. In de zaal dans en muziek.
19:30 uur Openingscirkel & warming up
20:00 uur Ecstatic Dance
22.15 uur Afsluitingsceremonie

Bijdrage: € 19,00 (graag contant en gepast) Dat is inclusief diverse soorten thee, infused water, chocolade en vers fruit  à volonté gedurende de avond.

Reserveren kan via http://eepurl.com/gcWqrz

Locatie:
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 140 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic.
http://libredanceandmore.nl/

 

Vrijdag 28 juni 2019 Special: Jennifer Ann sings (USA/NL) + Sacred Cacao Ceremony + Nykkyo Energy DJ @ Libre dance & more Breda

2806_flyer

Een langere avond met een speciaal programma, live optreden en cacao ceremonie. Jennifer Ann is een “medicine” singer-songwriter uit Nederland / USA die muzikale roots heeft in de mantra en medicine-music. Haar stem is soulful en warm. Haar fans omschrijven het als een moeders omhelzing.  In haar zoektocht naar de helende kracht van muziek, volgt zij de tradities van het mantra zingen en ceremoniële tribal muziek. Dat vormt de basis voor haar originele songs die ze nu met de wereld deelt.  https://www.jenniferannsings.com/

Urban ShamanismHaar nieuwe nummers zijn een fusie van tribal muziek en folk/singer-songwriter gemengd met gebeden voor een betere wereld. Haar recente album  “Urban Shamanism” is beschikbaar op alle grote muziekdiensten zoals Spotify, Apple Music, iTunes en Deezer. Dit jaar (2019) is ze door een jury van Grammy Award winnaars met twee nummers genomineerd in categorie folk, bij de internationale ”Peace Song Awards”. http://www.globalpeacesongawards.org

 

Jennifer Ann is tevens een internationaal bekende ceremonieleider en maakte deel uit van of leidde plechtigheden over de hele globe. Haar belangrijkste helende plant is de Heilige Cacao; dit in de traditie afgeleid van Maya en Azteekse culturen en die onlangs haar weg vond terug vond in onze maatschappij. Cacao is een veilige en niet-psychedelische stof, met vele helende krachten voor lichaam, ziel en geest.

Cacao @LV

Door de (rauwe) cacao op een zeer speciale wijze te brouwen, heeft Jennifer Ann een manier gevonden om balans te creëren tussen haar vrouwelijke kracht en richting geven aan een safe-space voor een reis in het zelf. Dat met een beetje hulp van de Cacao goden en godinnen. Ze weeft gebed, meditatie, ademwerk, muziek, dans, en al haar talenten samen in natuurlijke en leuke manier. Caco living villageHet gebruik van cacao: Meld het van te voren als je zwanger bent, borstvoeding geeft, hartproblemen hebt en/of antidepressiva gebruikt. In dat geval mag je géén rauwe cacao gebruiken! Wel kun je altijd meedoen met de  ceremonie om de sfeer mee te maken. We bieden je dan graag een kop biologisch thee als alternatief.

Nykkyo Energy DJ is de resident dj bij Ecstatic dance Breda en behoeft voor de meesten van jullie weinig introductie. Hij is een gevierde ecstatic dj in binnen- en buitenland. Deze avond zal hij een speciale set draaien subtiel geënt op de speciale energie en frequenties van de “sacred cacao”. Nykkyo Energy DJ is een project van Go Osh Eieyani Chintamania, internationaal spreker en counselor vanuit holistische visie. Hij stelt de mensen in staat de kracht te ervaren om te leven in lijn met hun grootste verlangens, doelen en wijsheid. Go Osh heeft zijn behandelwerk tevens in dj vorm gegoten.  Met zijn project Nykkyo Energy DJ, mengt hij subtiele helende frequenties en verrassende ritmes. Laat je meevoeren op een diepe innerlijke dansreis die je naar je ware zelf brengt en als je het toelaat een euforisch gevoel zal geven. Ecstatic Dance ten top. https://www.chintamania.com/energy-dj

Programma van deze avond (tijden onder voorbehoud):

18:45 uur Zaal open
19:30 uur Jennifer Ann (live) en Sacred Cacao Ceremony
20:45 uur Ecstatic Cacao Dance met Nykkyo Energy DJ
23:00 Sluitingsceremonie met Jennifer Ann, ca. 23:30 uur einde avond

Bijdrage: € 25,00 (enkel contant, graag gepast)

Reserveren kan via http://eepurl.com/glcH4D

Locatie:
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 140 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic.
http://libredanceandmore.nl/ 

 

eflyer 2

Zaterdag 6 juli 2019 Ecstatic Woods 2019 – natuurgebied bij Schijf (NB)

Met nog meer liefde en aandacht dan vorig jaar organiseren we ook dit jaar weer een Ecstatic Woods. Nu met o.a. bijzondere live muziek en met één van de beste ecstatic dj’s in Nederland. Het thema van de dag is: Yin & Yang in je Levensdans.

Een mooie dag op een speciale plek voor een bijzonder iemand als jij.met Ecstatic Dance, Live muziek en meer.

Het volledige nieuwe programma vind je terug op http://www.ecstaticwoods.nl Daar kan je ook al inschrijven. Nog 10 plaatsen !

Vrijdag 26 juli 2019 Ecstatic Dance Special: Live: The Wong Janice (AUS) + DJ Yarun Dee @ Libre dance & more Breda

We zijn steeds weer op zoek naar juweeltjes om onze Ecstatics extra cachet te geven. In deze speciale editie van Ecstatic Dance Breda sluit de Australische celliste The Wong Janice zich aan bij DJ Yarun Dee om met haar cello en loop machine je de diepe vibraties van de cello te laten ervaren en je met slepende cello melodieën naar een meditatieve staat te voeren.
The Wong Janice start de avond, alvorens DJ Yarun Dee je meeneemt op een magische dansreis met zijn set, waarna Janice terug zal keren om de avond op bijzondere wijze af te sluiten.

2607 The-Wong-Janice-cello-music-for-meditation-music-producer-cellist-Amsterdam-1500x1500The Wong Janice is een muziekproducent en een klassiek geschoold cellist. Ze studeerde op 18 jarige leeftijd af met een Licentiaat diploma in de cello muziektheorie en voordracht aan de L.Mus.A *)
Daarna bouwde zij aanvankelijk aan een carrière in de marketing. Na zes jaar als Social Media Manager voor het internationale sportswear merk Adidas werkzaam te zijn geweest, richt Janice zich vanaf 2017 fulltime op de muziek. Ze is onlangs afgestudeerd met een Advanced Diploma voor de Productie van de Muziek en Geluid Engineering aan het Abbey Road Instituut in Amsterdam en werkt momenteel als assistent Audio Engineer bij Red Bull Studios Amsterdam.

Janice treedt op met singer-songwriters, bands en met Dj’s. Ze componeert voor advertenties/games/films, werkt als(online) sessie cellist (voor live optredens en recordings), regelt snaren, string loops/samples records en is druk met het produceren van haar eigen muziek voor haar meest recente concept: Live cello meditatie.

Ze creëert cello soundtracks voor verschillende gemoedstoestanden en emoties, met hulp van een loop machine voegt ze lage drones toe en zo ontstaan meevoerende cello melodieën. Haar nieuwste release, getiteld “Cello Music for Meditation” is uit op Spotify, iTunes en alle andere belangrijke streaming diensten. https://www.thewongjanice.com

*) The Licentiate in Music, Australia (LMusA) is a diploma awarded by examination to outstanding candidates in the fields of musical performance and music theory by the Australian Music Examinations Board (AMEB).

Yarun Dee mag zich scharen onder de meest populaire ecstatic dj’s die ons land kent. En dat is niet zomaar. Al meerdere malen bracht Yarun ons in Breda tot extase met zij magische soundmix.
02 yarum vierkantDe muziek van Yarun Dee is een fusie van elektronische muziek gemixt met sjamanistische, tribal en oriëntaalse klanken en met sounds van overal op onze planeet. Het gevoel op de dansvloer is ruimtelijk en aardend op hetzelfde moment. Subtiele en meeslepende melodieën, sterke en aardse beats. Ritmes die je lichaam aansporen om te dansen, waarvan je geest stil wordt én zich verruimt. In de afgelopen jaren maakte Yarun deel uit van de ruggengraat van de Amsterdamse conscious clubbing scene bij Odessa en Club Lite, waar hij draaide bij Ecstatic Dance, Tantric Dance en bij Shine. Tegenwoordig heeft ie zijn eigen conscious clubnight onder de IxCacao. Yarun draait op Ecstatic Dance events in heel Nederland en Europa. Hij is ook resident dj bij Ecstatic Dance Utrecht en Odessa Amsterdam.

Programma (onder voorbehoud)
19.00 uur Zaal open
19:30 uur The Wong Janice (live)
dj set Yarun Dee
The Wong Janice (reprise)
ca. 22.45 uur Sluitingsceremonie

Bijdrage: € 19,00 (graag contant gepast) Dat is inclusief diverse soorten thee, infused water, chocolade en vers fruit  à volonté gedurende de avond.
Vooraf aanmelden garandeert je plaats maar je mag ook spontaan komen.  Reserveer je plekje via:
  http://eepurl.com/glUYbH

Locatie: Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 140 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

Vrijdag 2 augustus 2019 DJ Dani El Ram @ Libre dance & more Breda

0208 bg3

Ecstatic Dance Breda gaat steeds voor afwisseling. Dan weer een bekende Nederlandse én dan weer een dj van ver weg die we zelf naar Nederland brengen. Vanavond is het de beurt aan Dani El Ram die op het Europese vasteland langzamerhand zijn sporen verdiend. Hij was inmiddels te gast bij Ecstatic Dance Zurich en Parijs, en nu dus in Breda.

Vind jij dat een goede Ecstatic dj ook zelf danser moet zijn, dan zit je met Dani wel oké. Hij studeerde namelijk aan de TIP – Schule für Tanz, Improvisation und Performance in Freiburg  http://www.bewegungs-art.de  . Tel daar een zijn passie voor muziek met een snufje invloed uit zijn geboorteland bij op, en voilà je krijgt een prachtige dansreis. https://www.mixcloud.com/djdanielram/

0208 dani smile woodsDaniel El Ram: Danser. Muziek verslaafde, boeddhist, Ecstatic Dance facilitator en reiziger. Reisde de laatste 5 jaar over de hele wereld, creëerde op verschillende plaatsen de gelegenheid voor mensen om met beweging hun ‘uiterlijke’ en ‘innerlijke’ wereld te verkennen . Verbleef twee jaar in India als onderdeel van het Yoga Center TTC. Verwacht muziek met een mix van beats uit verschillende culturen, met toonkleuren en -structuren van over de hele globe.

Programma
19:00 uur Aankomen in stilte. In de zaal dans en muziek.
19:30 uur Openingscirkel
20:00 uur Ecstatic Dance met DJ Dani El Ram
22.15 uur Afsluitingsceremonie

Bijdrage: € 19,00 (graag contant gepast) Dat is inclusief diverse soorten thee, infused water, chocolade en vers fruit  à volonté gedurende de avond.
Vooraf aanmelden garandeert je plaats maar je mag ook spontaan komen.  Reserveer je plekje via: http://eepurl.com/gna_x9

Locatie: Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 140 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

Zaterdag 28 september / zondag 29 september 2019  Suntribe Festival

Dit festival is verplaatst naar een nieuwe datum en locatie. Meer informatie volgt.

De Ecstatic Dance tempel is de nieuwe gouden parel op Suntribe 2019. Met Ecstatic Dance elke ochtend, middag én avond met de beste dj’s en ceremonieleiders.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, tekstSuntribe Festival is een tweedaags ‘Natural Dance Festival’ in België, niet al te ver van Breda, op een prachtig groene locatie in de buurt van Antwerpen.Het festival biedt een unieke mix van de beste nationale en internationale artiesten, liveoptredens, samenwerkingen, dj’s, intieme concerten, mindblowing  workshops, een markt, soundsessions, activiteiten voor kinderen, professionele healers  en niet te vergeten …. een heleboel mooie mensen.

Natural Dancing: Jouw energie, die van de groep… de energie van de tribe!  Dat alles strikt zonder alcohol of drugs. Die zijn op het festival niet toegestaan. Je natuurlijke high krijg je van goede muziek, een fijne sfeer, gezonde voeding en heerlijke sapjes. Een geheel nieuwe festival ervaring! Voor meer informatie en tickets, ga naar https://www.suntribefestival.com/ of naar het Facebook event. De organisatie van Suntribe is in handen van Universa Vzw en haar partners.

Vrijdag 11 oktober 2019 DJ Kimba Jade (NZ)  @ Libre dance & more Breda

Kimba Jade – uit Nieuw-Zeeland – is dj en kinesioloog. Haar passie voor muziek gaat gepaard met het verkennen van de helende werking daarvan én Ecstatic Dance! Vorig jaar draaide ze al op Ecstatics in Ibiza en Barcelona. In mei 2019 doet ze wederom een korte toer door Europa.

17052019 Kimberley lying down

Kimba heeft inmiddels 18 jaar ervaring in het dj-vak en runt een eigen conscious movement en Ecstatic Dance in haar thuisland. Haar hartverwarmende sets zijn doorspekt van oriëntaalse muziek, tribal en ethnic tunes. Waarbij ze ook haar liefde voor deep tech en deep house met de dansvloer deelt.

Kimba is een échte internationale performer die met haar – door kinesiologie geïnjecteerde – dans workshops en optredens al te gast is geweest op festivals, evenementen en Ecstatic Dances in NZ, Australië en Europa. https://www.jadeenergies.com/dj-kimba-jade

Programma
19:00 uur Aankomen in stilte. In de zaal dans en muziek.
19:30 uur Openingscirkel & warming up
20:00 uur Ecstatic Dance met DJ Kimba Jade
22.15 uur Afsluitingsceremonie

Bijdrage: € 19,00 (enkel contant, graag gepast) Dat is inclusief diverse soorten thee, infused water, chocolade en vers fruit  à volonté gedurende de avond.

Reserveren kan via http://eepurl.com/dP56a5

Locatie:
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 140 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic.
http://libredanceandmore.nl/

Vrijdag 8 november 2019 DJ Hazelgurner (Barcelona)

Het wordt traditie dat Javier Lorente Cuevas a.k.a. DJ Hazelgurner, één van de boegbeelden van Ecstatic Dance Barcelona, een paar keer per jaar Breda aandoet. En dat is niet voor niets. De chemie tussen Javier en de dansers is intens en wordt gewaardeerd van beide kanten.

javier portretDJ Hazelgurner zijn dj sets staan borg voor een mystieke dansreis met atmosferische ambient, inheemse geluiden, sjamanistische ritmes en een eclectische muziekselectie reikend van funk tot klassiek. Ben je er klaar voor om je lichaam te laten trillen, je hart te vergroten en je mind te openen voor een magisch sonische reis met Hazelgurner?

DJ Hazelgurner begon als dj aan het begin van de jaren negentig. Speelde bij bekende Spaanse clubs als Dappe, DC10 Barcelona, Row14, en op feesten samen met dj’s als James Ruskin, Oliver Ho, Len Faki en Alecs Marta. In 2012 ontdekte hij Ecstatic Dance en sindsdien draait hij ‘ecstatic’ in Barcelona en op festivals. Spiritual Dance, Agni Spirit Festival, Ecstatic Dance Barcelona Festival, Organic Festival, en Jiwapop om er een paar te nomen.

Tegenwoordig is Hazelgurner één van de vaste dj’s van Ecstatic Dance Barcelona, samen met Dj Arun Ji en Dj Moon. De laatste tijd slaat Hazelgurner zijn vleugels uit over meer Europese Ecstatics en was te gast in Berlijn, Boekarest, Ibiza en Amsterdam. Natuurlijk mag Breda niet aan zo’n rijtje ontbreken.
Tot slot is hij de oprichter van Ecstatic Dance Jupiter. Een evenement waarbij dansers zich gemeenschappelijk verbinden met de voorspoed die Ganesha ons brengt en met andere energieën.

Dj Hazelgurner Maak creëert mystieke dansreizen geïnspireerd door “The Hero’s Journey” van Joseph Campbell. Een integrale ervaring voor lichaam, ziel en geest waarbij je jouw individuele creativiteit in de dans en je lichaam verkennen kunt. Een soundtrack van ruimtelijke atmosferen, drone ambient, inheemse geluiden, etnische stemmen, sjamanistische ritmes, medicin-music, tribal percussie en een eclectische selectie van muziek van funky-house tot aan klassieke muziek.

Programma
19:00 uur Aankomen in stilte. In de zaal dans en muziek.
19:30 uur Openingscirkel
20:00 uur Ecstatic Dance
22.15 uur Afsluitingsceremonie

Bijdrage: € 19,00 (graag contant gepast) Dat is inclusief diverse soorten thee, infused water, chocolade en vers fruit  à volonté gedurende de avond.
Vooraf aanmelden garandeert je plaats maar je mag ook spontaan komen.  Reserveer je plekje via: http://eepurl.com/goITW5

Locatie: Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 140 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

 

* * * * * * * * * *

Ecstatic Dance Breda (de originele)

Ecstatic Dance Breda is een vereniging zonder winstoogmerk en organiseert Ecstatic Dance in BRESS en in Libre Dance & more. Onder auspiciën van http://ecstaticdance.org te San Francisco USA.

Advertenties