Events

Wij zijn de originele Ecstatic Dance Breda, geïnspireerd door en met toestemming van de Ecstatic Dance Community Foundation, San Francisco. Het gevarieerde aanbod brengt met zich mee, dat aanvangstijden, locaties en bijdrage kunnen afwijken per avond. Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief.

Agenda

Agenda onder voorbehoud van ontwikkeling COVID-19 regelgeving. Belangrijk: Wij leven de aanwijzingen van het RIVM en het Bijgesteld Basis Protocol Dans Branche strikt na. Wat betekent dat voor het dansen? Ten alle tijden 1,5 meter afstand. Ook tijdens de dans! Je danst met voldoende ruimte binnen jouw eigen safe space. Dansend door de zaal ‘wandelen’ kan nu even niet. Samen dansen kan enkel door een energetische connectie. Mooi dat dat wél kan.

1e zondag na de lockdown om 10.30 uur Ecstatics! ® sound journey by Tikki Masala (Goa/BE) Tickets nu beschikbaar!

Verwacht begin 2021

Ecstatic Dance Breda: DJ Yarun Dee (Binnenkort meer info.)

Ecstatic Dance Breda: DJ Softdragon (BE)

2012_Tikki_fb

1e zondag na de lockdown

 Ecstatics! ® sound journey by Tikki Masala (Goa/BE)

Ecstatics! ® The World Series of Ecstatic Dance Sound journey by Tikki Masala (Goa)
Ecstatics! ® The World Series of Ecstatic Dance. Onder deze noemer geven we een creatieve invulling aan Ecstatic Dance in deze bijzondere tijden. Ondanks de reisbeperkingen brengen we je de beste Ecstatic dj’s van over de hele wereld. We hebben internationale toppers (vaak al eerder te gast bij ons) gevraagd om voor Ecstatic Dance Breda een speciale en unieke dj set samen te stellen.
We dansen dus op TOP kwaliteit muziek, met telkens toch een heel verschillende vibe.

Deze editie is voor de volle 100% Tikki. Uitsluitend eigen werk van Tikki, samenwerkingen en remixen met o.a. Martyn Zij, Pascal de Lacaze, Gowax, Gary Gagarin, Arun Ji & Marsy Anna, Avi Adir, Ishtvan Sky, Estas Tonne,Tina Malia, Uma Mohan, Herbert Quinteros en Darshan Atmopshere

► Dit is een Ecstatic Dance reis met een vooraf exclusief voor Ecstatic Dance Breda samengestelde pre-recorded dj set. Tikki is dus als creator slechts in spirit aanwezig. ◄

0609 Tikki portret

Tikki Masala  Producer/DJ

Tijdens zijn eerste reis door India, werd Tikki Masala al direct geïnspireerd door de intensiteit en de diversiteit van authentieke Indiase klassieke muziek. Hij mixt de klanken van Indiase klassieke instrumenten zoals Sitar, Tabla, Santoor, Sarod, Flute, Tanpura, Harmonium én zang … met beats, synthesizers, drums en percussie.

De geluidsopnamen die hij door heel India maakte – Bhajans, Kirtans, Mantras, straatmuzikanten, collega’s, jam sessies, concerten, natuur en tempelgeluiden – vermengt hij met psychedelische hypnotische elektronische geluiden, ritmes en baslijnen. Een mengeling van wereldmuziek, beats, tribal, etnische fusie en dansmuziek met invloeden van over de hele wereld. Onder eigen label Masala Records, heeft Tikki inmiddels tal van albums gereleaset. http://www.masalarecords.com/

Masala in Hindi betekent een mengsel van kruiden om verschillende gerechten en smaken te creëren. De naam Tikki Masala is geboren na die eerste reis naar India en nog altijd gebruikt Tikki Indiase geluiden in zijn producties, een masala van Indiase en elektronische geluiden, nu geëvolueerd tot een Masala van geluiden van over de hele wereld.

Zijn interesse voor dans kwam meer en meer bovendrijven toen hij ontdekte dat Ecstatic Dance en andere vormen van dans een positief effect hebben op persoonlijke, emotionele, fysieke en spirituele groei, openheid, authenticiteit en het “ontdekken van vrijheid”. Hij pakte het dj-en weer op en ging veel van zijn creaties draaien op Ecstatic Dance’s. Sindsdien resideert Tikki Masala een groot deel van het jaar op Goa en reist door Azië. Met het organiseren, spaceholder zijn en natuurlijk dj-en bij Ecstatic Dance’s in India, Thailand en Europa vond Tikki zijn nieuwe passie, die hij liefdevol wil delen met jullie. Samen verkennen en groeien. https://tikkimasala1.bandcamp.com/

Bijdrage: € 15,00 Reserveren is verplicht via http://eepurl.com/gcorHf  Maximaal 20 deelnemers. Je ontvangt na reservering een betalingsverzoek. Pas na betaling is je plaats zeker, dus wacht niet te lang. (Tickets zijn non refundable.)

Wil naast je bijdrage voor vanochtend Tikki extra supporten, luister eens naar zijn grote hoeveelheid muziek op Bandcamp en koop een album of enkele tracks die je aanspreken: https://tikkimasala1.bandcamp.com/
Of stop € 5 extra in de speciale Tikki box op de dansvloer.

Programma:
10.25 uur Zaal open
10:30 uur Deur sluit, korte opening gevolgd door Ecstatic Dance, Sound Journey by Tikki Masala
12.40 uur Sluitingscirkel
13.00 uur Rustig de zaal verlaten met telkens 1,5 meter afstand

Belangrijk: Wij leven de aanwijzingen van het RIVM en het Bijgesteld Basis Protocol Dans Branche strikt na. Wat betekent dat voor het dansen? Ten alle tijden 1,5 meter afstand. Ook tijdens de dans! Je danst met voldoende ruimte binnen jouw eigen safe space. Dansend door de zaal ‘wandelen’ kan nu even niet. Samen dansen kan enkel door een energetische connectie. Mooi dat dat wél kan.

Ga het onderzoek aan met jezelf hoe je met veilige afstand toch verbinding kan maken met andere dansers, maar belangrijker nog misschien, met innerlijke zijn. Neem je ruimte. We dansen met max 20 mensen in de dance studio, die beschikt over een goed ventilatie systeem en je kan gemakkelijk je eigen waterflesje bijvullen.

We bouwen op je eigen gezond verstand en verantwoordelijkheid in verband met de huidige maatregelen. Wij van onze kant doen ons best om een mooie dansreis te bieden. Wij vragen je om lichamelijk contact voor en tijdens het dansen te mijden. Ten alle tijden 1,5 meter afstand te houden.

Lees vooraf onze ‘spelregels’ zoals die vanaf 1 december 2020 gelden: https://ecstaticdancebreda.wordpress.com/contact/

LOCATIE: Dance Studio 1 bij BRESS, Nieuwe Inslag 99 4817 GN Breda. De Dance Studio beschikt over een goede geluidsinstallatie, vooral ’s avonds sfeervol licht én een fijne vloer. Parkeren is gratis. Met de bus: halte Bijster en halte Langveld. Bij binnenkomst loopt je voorbij de balie naar links, aan het einde van de gang vind je ons. https://goo.gl/maps/BhnPyyiiKKeZpw7J9

Breng je eigen waterflesje of bidon mee. Dat kan je handsfree bijvullen in de zaal.

BRESS is goed bereikbaar. Parkeren is gratis maar het kan druk zijn. Dus kom lekker op de fiets of met de bus (halte Bijster en halte Langveld). Bij binnenkomst loopt je voorbij de balie naar links, aan het einde van de gang vind je ons. https://www.bress.nl/sports/ecstatic-dance/

 

VERWACHT: Ecstatic Dance Breda: DJ Softdragon + Ahau

 

“The fastest way to still the mind is to move the body” — Gabrielle Roth

DJ Softdragon ♫ (Chris Camp) is dj en daarnaast gepassioneerd en geaccrediteerd lesgever in 5Ritmes®. Vanuit deze achtergrond ontwikkelde hij zich tot Ecstatic Dance dj Softdragon. Zijn muzikale creaties nemen je telkens weer mee op een magische dansreis met de kans op transformatie dan wel diepere inzichten. Hij creëert in zijn dj sets, een veilige plek om ons ego uit elkaar te laten vallen en die sappige, fascinerende, onvoorspelbare, ontembare levensenergie wakker te maken voor al die stukken in ons die ernaar verlangen om vrij te zijn!

De 5Ritmes® werd ontworpen door Gabrielle Roth en het is daar waar eigenlijk Ecstatic Dance uit is voortgekomen. Het is een filosofie, een perspectief, een bewegingskunst en een dynamische bewegingsmeditatie geworteld in het principe dat als je het lichaam en je psyche in beweging brengt, het zichzelf zal genezen.

Sinds zijn jeugd is Chris geïnteresseerd in hoe wij als mensen functioneren. Over de jaren heen is zijn interesse verdiept door lichaamswerk, psychotherapie, beweging en de creatieve werkvormen. Van Zen Shiatsu naar Gestalt, Improvisatietheater, Voice Dialogue en Traumatherapie (Somatic Experiencing), hij krijgt niet genoeg van studeren en dieper in de helende vormen te duiken. Zijn grootste liefde zijn echter de 5Ritmes®.

Eens je je lichaam in beweging brengt, open je de poorten voor magie.

ChrisKampdj2016Chris geeft de 4 Jarige opleiding Zen Shiatsu (uniek in België), is de oprichter van groepspraktijk De Ondersteuning, geeft af en toe nog yoga les (yin yang yoga) en begeleidt cliënten met Gestalt Awareness Practice, Dans- en Bewegingstherapie, Voice Dialogue en Somatic Experiencing – Traumatherapie van Peter Levine.

https://movementforlife.be/
Muzikaal voorproefje? http://chriscamp.bandcamp.com/

2911_GwenDeze keer een wat kortere openingsceremonie, verzorgd door Ahau, wat Zon betekend in de taal van de Maya. Gwendolina (Ahau) wordt al vanaf kinds af aan ‘zonnetje’ of ‘zonnestraaltje’ genoemd. Als klein meisje al werd ze gegrepen door jazz ballet, streetdance en vooral door Afrikaanse dans met al haar verhaallijnen en symboliek.  Na haar ‘ontwaking’ en een aantal stilte retraites heeft zij zich verdiept in breathwork, bewegingstherapie en natuurvoeding. Uit dat laatste is Fresh Fabulous Vegan – Voedingsadvies en Lust voor Leven -Passievol bewust leven ontstaan. https://www.instagram.com/fresh_fabulous_vegan_/

Safe space: Ga het onderzoek aan met jezelf hoe je met veilige afstand toch verbinding kan maken met andere dansers, maar belangrijker nog misschien, met innerlijke zijn. Neem je ruimte. We dansen in Libre met 27 mensen.
We bouwen op je eigen gezond verstand en verantwoordelijkheid in verband met de huidige maatregelen. Wij van onze kant doen ons best om een mooie dansreis te bieden. Wij vragen je om lichamelijk contact voor en tijdens het dansen te mijden. Ten alle tijden 1,5 meter afstand te houden. Lees vooraf onze ‘spelregels’ zoals die vanaf 1 december 2020 gelden: https://ecstaticdancebreda.wordpress.com/contact/

Gezondheidscheck: Bij aankomst zullen we je een aantal vragen stellen omtrent je gezondheid en die van mensen in je omgeving. We zijn dit conform de protocollen verplicht. Werk daar a.u.b. aan mee en geef eerlijke antwoorden.

  • Had je in de afgelopen 24 uur of heb je op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius), reuk- en/of smaakverlies?
  • Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Heb je het COVID-19 virus gehad (vastgesteld in een lab) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  • Heb je een huisgenoot of gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
  • Ben je in quarantaine (of zou je dat moeten zijn) omdat je direct contact had met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld? Of omdat je korter dan 14 dagen geleden uit een land/regio bent teruggekeerd met code oranje of rood?

Als je op één van deze vragen JA antwoord, kom dan niet dansen. Stuur ons zo snel mogelijk een mailtje naar ecstaticdance@ziggo.nl

Programma:
18.50 uur Deur open (kom niet veel te vroeg)
19:20 uur Openingsceremonie
19.40 uur Ecstatic Dance
21.40 uur Sluitingsceremonie
22.00 uur Daarna rustig de zaal verlaten met telkens 1,5 meter afstand

Bijdrage:
Early Bird (op=op):
€ 20,00 + 0,79 servicekosten
Regular Ticket:
€ 22,50 + 0,79 servicekosten

Door COVID-19 mogen we minder dansers ontvangen. We verzetten méér werk maar doen dat graag. De kosten voor de organisatie zijn even hoog gebleven en drukken nu dus op minder tickets. We willen de zaal en de dj’s een faire beloning blijven geven. Kan je het missen, doe dan vrijwillig een kleine donatie bij aankoop van je ticket. Alle beetjes helpen voor een gezonde Ecstatic Dance Breda. Dankjewel.

Reserveren uitsluitend via:

Locatie: Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer, goede ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

V   E   R   W   A   C    H   T

 DJ Divana

Eden_Meure_DSC0292

DivanA (resident DJ bij Ecstatic Dance Rotterdam en Odessa Amsterdam) betovert het publiek met muziek uit het volledige spectrum van genres. Per definitie is letterlijk niets uitgesloten. Onder het credo “One DJ, many styles.” stemt hij zich helemaal af op het publiek en neemt je mee op een originele en gedurfde dansreis. Hij laat het niet bij het eenvoudig aan elkaar breien van twee tracks. Met meesterlijke skills worden nummers live geremixt en overgangen krijgen een spannend karakter. DivanA zelf is heel speels houdt van fancy “gender-bending” outfits en wil alle soorten mensen zich welkom laten voelen. Open je dansende ziel voor een verrassende samensmelting van etnische ritmes, housy ecstatics, glitchy surprises, bopping breaks, heavy basslines, psychedelische grooves, tribal vibes, jazzy jams, funky flavours, oldschool beats en nog veel meer. http://facebook.com/divanamusic
https://soundcloud.com/djdivan

 * * * * * * * * * *

Ecstatic Dance Breda (de originele)

Ecstatic Dance Breda is een (18+) gebeurtenis, tenzij we explicite anders vermelden. We verwelkomen diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, seksuele oriëntatie en levenservaring. We vragen om een open en respectvolle houding. Ecstatic Dance Breda is een vereniging zonder winstoogmerk en organiseert Ecstatic Dance in BRESS en in Libre Dance & more. Onder auspiciën van http://ecstaticdance.org te San Francisco USA.