Events

De originele Ecstatic Dance Breda . Geïnspireerd door en met vriendelijke toestemming van de Ecstatic Dance Community Foundation, San Francisco: http://ecstaticdance.org

Schrijf je hier in voor onze Nieuwsbrief, zodat je op de hoogte gehouden wordt van alle activiteiten. Je vindt ons ook terug op  Spirituele Agenda NL  en Blotevoetendans.nu

Geplande events

  • Vrijdag 1 februari 2019 DJ Yarun Dee + Jethro Obadja Rahajaan @ Libre dance & more Breda
  • Vrijdag 15 februari 2019 DJ Falkor (BE)  @ BRESS Breda
  • Vrijdag 8 maart 2019 DJ Mystica (BE) + Chantal Clarijs @ Libre dance & more Breda
  • Zondag 17 maart 2019 DJ Devabhoga + Anca Gheorghiu @ BRESS Breda
  • Vrijdag 22 maart 2019 DJ CaroLine (BE) + Chantal Clarijs @ Libre dance & more Breda
  • Vrijdag 5 april 2019 DJ Hazelgurner (ESP) + Olga Manshant @ Libre dance & more Breda
  • Vrijdag 19 april 2019  Nykkyo Energy DJ @ Libre dance & more Breda
  • Vrijdag 10 mei 2019 DJ Amritaji (Raj Inder Dhillon) (USA) @ BRESS Breda
  • Vrijdag 17 mei 2019 DJ Kimba Jade (NZ) + Chantal Clarijs @ Libre dance & more Breda
  • Vrijdag 14 juni 2019 DJ Esta Polyesta @ Libre dance & more Breda

Vrijdag 1 februari 2019 DJ Yarun Dee + Jethro Obadja Rahajaan

@ Libre dance & more Breda

02 yarum vierkantDe muziek van Yarun Dee is een fusie van elektronische muziek gemixt met sjamanistische, tribal en oriëntaalse klanken en met sounds van overal op onze planeet. Het gevoel op de dansvloer is ruimtelijk en aardend op hetzelfde moment. Subtiele en meeslepende melodieën, sterke en aardse beats. Ritmes die je lichaam aansporen om te dansen, waarvan je geest stil wordt én zich verruimt. In de afgelopen jaren maakte Yarun deel uit van de ruggengraat van de Amsterdamse conscious clubbing scene bij Odessa en Club Lite, waar hij draaide bij Ecstatic Dance, Tantric Dance en bij Shine. Tegenwoordig heeft ie zijn eigen conscious clubnight onder de IxCacao. Yarun draait op Ecstatic Dance events in heel Nederland en Europa. Hij is ook resident dj bij Ecstatic Dance Utrecht en Odessa Amsterdam

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Jethro Rahajaan (34) begon in 1998 met breakdance en leerde in de loop van de jaren nog vele andere dansvormen kennen. Dansen is zijn passie en van zijn passie heeft hij zijn werk gemaakt. Hij treedt op met theatergezelschappen, of in z’n eentje en geeft lessen en workshops in verschillende dansstijlen op meerdere plekken in de wereld. En… hij leidt Ecstatic Dance ceremonies! De liefde voor Ecstatic Dance begon 3 jaar geleden in Amsterdam en heeft zijn dansleven voorgoed veranderd. “Ik danste al 17 jaar, totdat Ecstatic Dance me liet zien hoe ik écht wilde dansen!”

Programma

19:00 uur Deur opent (niet eerder). Aankomen in stilte. In de zaal dans en muziek.
19:30 uur Openingsceremonie met Jethro Rahajaan
20:00 uur Ecstatic Dance met DJ Yarun Dee
22:15 uur Gezamenlijke afsluiting

Bijdrage: € 17,00 (graag contant gepast)

Reserveren via http://eepurl.com/gaW8Ov maar mocht je op het laatste moment spontaan komen dansen, ook dan ben je van harte welkom, let wel vol = vol.

Locatie:
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 180 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic.
http://libredanceandmore.nl/

 

Vrijdag 15 februari 2019 DJ Falkor @ BRESS Breda

2202 Falkor portret nieuw“Falkor” is de Geluksdraak en maakt je dromen waar *) en dat is precies waar dj Falkor naar streeft op de dansvloer. Als dj neemt hij je mee op een dansreis, via de spelonken van je ziel, naar een diepe en helende transformatie. Met behulp van een breed scala aan muziekstijlen, zoals verschillende soorten world-grooves, deep house, techno, trance, ambient, klassieke, devotionele en heilige sjamanistische muziek, brengt hij de energie precies daar waar het nodig is om je te begeleiden op hun (dans) reis. DJ Falkor dj’ing begon als een techno en later disco-huis dj in de jaren negentig, maar al snel voelde hij dat er iets ontbrak in het reguliere clubcircuit. In 2007 begon hij te spelen op lokale 5 ritmes-partijen en evolueerde tot een ‘bewuste dj’. Sinds 2014 is Falkor verbonden met Ecstatic Dance (België), en dat zijn nu zijn belangrijkste events, waarbij hij graag de dansers op een diepe, transformationele, extatische dans-reis mee wil nemen.

*) Falkor oftewel Foechoer de Geluksdraak is een van de hoofdpersonen in Het Oneindige Verhaal ( The Neverending Story) van Michael Ende. Geluksdraken zijn wezens van lucht, warmte en pure vreugde. Foechoer is dan ook geen angstaanjagende, machtige draak die het moet hebben van vuur en klauwen. Zijn grootste kracht is zijn ongelofelijke geluk dat hem en zijn vrienden helpt in alles wat ze doen. Met zijn wijze raad en onverwoestbare optimisme is hij het lichtpunt dat weer hoop brengt wanneer alles verloren lijkt. Je zou je geen betere vriend en bondgenoot kunnen wensen op een gevaarlijk avontuur.

Programma

20:15 uur Zaal opent (niet eerder). Aankomen in stilte.
20:25 uur Openingsceremonie
20:55 uur Ecstatic Dance
22:55 uur Gezamenlijke afsluiting

Let op!
Andere locatie en aanvangstijd dan je van ons gewend bent op de vrijdagavond. Bij deze Ecstatic serveren we  tijdens de dans enkel water. Breng je eigen waterflesje mee! Wil je vooraf of erna iets drinken en bijpraten, dan kan dat (voor eigen rekening) in het BRESS café met een aanbod dat inspeelt op de balans tussen gezond en genieten, met o.a. verse smoothies.

Bijdrage
€ 17,00 (enkel contant, graag gepast)  BRESS leden betalen slechts € 5,00 plus de coupon via het jullie bekende systeem bij de ingang. Vooraf aanmelden garandeert je plaats. Reserveer je plekje via: http://eepurl.com/gaOeSj

Locatie

BRESS, Nieuwe Inslag 99 – 4817 GN Breda is niet ver van het centrum van Breda en gemakkelijk bereikbaar met fiets, auto (gratis parkeren in de omgeving) en met OV vanuit Station Breda goed bereikbaar. http://www.bress.nl

Vrijdag 8 maart 2019 DJ Mystica + Chantal Clarijs @ Libre dance & more Breda

DJ Mystica (BE) verraste ons in december 2018 met haar 1e Ecstatic optreden in Nederland. Wat een mooie avond, daar was iedereen het over eens. Reden om haar snel wéér uit te nodigen om jullie mee te voeren op een prachtige dansreis.

0803 MYSTICA FBMystica is een dj en kunstenaar die het diepst van haar ziel en haar ervaringen in het leven, tot uiting brengt door middel van fotografie, schilderkunst, handwerk en muziek.
Geïnspireerd door een diepe passie en liefde voor de natuur en een verfijnd begrip van cultuur en diversiteit tracht ze alle vormen van haar kunst in te zetten als een medium om het “zelf” te genezen te inspireren, te raken en dichterbij onze bron te komen.
Afgelopen jaar was Mystica meermaals te gast bij Ecstatic Dance België, in o.a. Gent en Brussel en draaide ook op Ecstatic Trance deze zomer. Vanavond haar eerste Ecstatic in ons land. Haar dj sets kenmerken zich door een kleurrijk palet van zorgvuldig gekozen nummers die met een zekere intentie of gevoel resoneren, die zij vervolgens weeft tot een kunstwerk dat spreekt van emotie, een spiritueel inzicht en levenservaring. Het verhaal van haar sets gaat soms diep, over de viering van het leven, inspireert of wakkert de helende werking van muziek aan.
Haar stijl varieert van diepe chill, downtempo tot world fusion, melodische deep house, progressive, tribal en melodische techno. Dat alles met een multiculturele, nature-loving en vooral mystieke touch.

https://www.facebook.com/MysticaCreations/
https://www.mixcloud.com/mystica9

De openingsceremonie deze avond is in handen van Chantal Clarijs. Zij is intuïtief coach, lichaamsbewustzijn- en danscoach. Ze begeleidt mensen individueel en in teams met lichaamsgerichte coaching van denken naar voelen. En laat ervaren hoe dat samenwerking, communicatie en leven kan verrijken. Met als resultaat meer verbinding met jezelf én de mensen om je heen in je persoonlijke omgeving & werk.Mensen zijn meer dan hun hoofd alleen. Maar hoe land je in je lijf? En daarna, hoe krijg je hoofd en lijf, denken en voelen bij elkaar? Dat is wat danscoaching doet. Bij Puur op gevoel Coaching is er de mogelijkheid losse workshops of een verdiepende serie te volgen.

Chantal zwierChantal inspireert je graag om in beweging te komen. Zodat je met heel je lichaam gaat voelen wie jij van nature bent. Over wat bij je past en wat niet. Dat doet ze ik niet alleen met coachgesprekken, workshops en trainingen. Ook vindt ze het heerlijk om te schrijven. En daarom schrijft ze inspiratieartikelen. Die vind je hier: https://www.puuropgevoel.nu/inspiratie/ 

Ik ben benieuwd waartoe ze jou uitnodigen. http://www.puuropgevoel.nu/

Programma

19:00 uur Deur opent (niet eerder). Aankomen in stilte. In de zaal dans en muziek.
19:30 uur Openingsceremonie
20:00 uur Ecstatic Dance met DJ Mystica
22:15 uur Gezamenlijke afsluiting

Bijdrage: € 17,00 (graag contant gepast)
Vooraf aanmelden garandeert je plaats maar je mag ook spontaan komen.  Reserveer je plekje via:
http://eepurl.com/gclLb1

Locatie:
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 180 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic.
http://libredanceandmore.nl/

Zondag 17 maart 2019 DJ Devabhoga + Anca Gheorghiu @ BRESS Breda

DJ Devabhoga: Deze naam uit het Sanskriet naar het Engels vertalen, vertelt eigenlijk alles: “Heavenly Joy” en “Pleasure of the Gods”. Waarbij hemels plezier een missie is en de Goden jullie dansers zijn. Ook voor vandaag zal Devabhoga, net als bij eerdere edities sounds uit alle windstreken mengen tot een gids van jouw eigen Ecstatic dansreis. Reken ook vandaag op veel nieuwe danstracks, iets vertrouwds én wat geks waarop jij mag dansen zoals JIJ dat graag wil.

anca portraitAnca Gheorghiu is een charismatische jonge vrouw met een grote passie voor muziek, kunst en beweging. Vanaf zeer jonge leeftijd heeft zij over drie continenten gereisd en gewoond, op zoek naar interactie met nieuwe mensen en culturen. Anca is een toegewijd Yogi. Ze praktiseert yoga vanaf haar tienerjaren en zocht verdieping in landen als Nepal, Thailand, Bali, Indonesië en rondde haar Yoga lerarenopleiding , evenals een cursus Ayurveda af in India. Vandaag doet zij voor het eerst de openingsceremonie van ons dansochtend. https://www.anca.earth/

Programma:
Kom op tijd, zodat je rustig kan landen en eventueel omkleden (kleedkamers).
11:00 uur Zaal open, kom binnen in stilte, stretch, beweeg of dans in zachtheid op meditatieve muziek.
11:05 uur Inleiding, openingsceremonie met Anca Gheorghiu en Ecstatic Dance met DJ Devabhoga
13.25 uur Gezamenlijke afsluiting

Wat is anders dan bij een avondje Ecstatic Dance Breda?
Breng je eigen waterflesje mee! Wil je vooraf of erna iets drinken en bijpraten, dan kan dat (voor eigen rekening) in het BRESS Sportcafé met een aanbod dat inspeelt op de balans tussen gezond en genieten, met o.a. verse smoothies. Vanaf de eerste minuut in de zaal is er beweging. Er zijn hier geen zitjes. We genieten van het ochtendlicht.

Bijdrage
€ 12,00 (enkel contant, graag gepast)  BRESS leden dansen gratis met de coupon via het jullie bekende systeem bij de ingang. Vooraf aanmelden garandeert je plaats. Reserveer je plekje via: http://eepurl.com/gdYEDH

Locatie

BRESS, Nieuwe Inslag 99 – 4817 GN Breda is niet ver van het centrum van Breda en gemakkelijk bereikbaar met fiets, auto (gratis parkeren in de omgeving) en met OV vanuit Station Breda goed bereikbaar. http://www.bress.nl

 

Vrijdag 22 maart 2019 DJ CaroLine + Chantal Clarijs @ Libre dance & more Breda

2203 Caroline a fest cut

Caroline S’Jegers Bewegingsfluisterares, Ecstatic DJ, Embodied trainer.

Caroline S’Jegers, de grondlegster van ‘ícaro – roots to create’, is een gedreven bewegingsfluisterares en DJ. Als medeorganisator van Ecstatic Dance Belgium en Dancing in Her Flames, deelt ze haar grote passies over de hele wereld. Caroline ervaart muziek als poëzie, terwijl ze de taal van het lichaam spreekt en luistert naar de verlangens van het hart. De klanken van DJ CaroLine kunnen in drie woorden worden samengevat: opbeurend, diep en soulvol.

Als psychologe (BA) en een culturele antropologe (MSc) heeft Caroline zich jarenlang verdiept in de diepere helende aspecten van dans doorheen verschillende culturen. Momenteel brengt Caroline ons graag terug naar onze dansende roots en creëert zo mee aan een toekomst waarin het gemeenschapsleven bloeit vanuit een diep respect voor Moeder Aarde..

http://www.carolinesjegers.com

Programma

19:00 uur Deur opent (niet eerder). Aankomen in stilte. In de zaal dans en muziek.
19:30 uur Openingsceremonie
20:00 uur Ecstatic Dance met DJ Caroline
22:15 uur Gezamenlijke afsluiting

Bijdrage: € 17,00 (graag contant gepast)
Vooraf aanmelden garandeert je plaats (Caroline is erg populair). Reserveer je plekje via:  http://eepurl.com/gcorHf

Locatie:
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 180 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic.
http://libredanceandmore.nl/

Vrijdag 5 april 2019 DJ Hazelgurner (Ecstatic DanceD Barcelona) + Olga Manshant @ Libre dance & more Breda

DJ Hazelgurner begon als dj aan het begin van de jaren negentig. Speelde bij bekende Spaanse clubs als Dappe, DC10 Barcelona, Row14, en op feesten samen met dj’s als James Ruskin, Oliver Ho, Len Faki en Alecs Marta. In 2012 ontdekte hij Ecstatic Dance en sindsdien draait hij ‘ecstatic’ in Barcelona en op festivals. Spiritual Dance, Agni Spirit Festival, Ecstatic Dance Barcelona Festival, Organic Festival, en Jiwapop om er een paar te nomen.

javier borstTegenwoordig is Hazelgurner één van de vaste dj’s van Ecstatic Dance Barcelona, samen met Dj Arun Ji en Dj Moon. De laatste tijd slaat Hazelgurner zijn vleugels uit over meer Europese Ecstatics en was te gast in Berlijn, Boekarest, Ibiza en Amsterdam. Natuurlijk mag Breda niet aan zo’n rijtje ontbreken.
Tot slot is hij de oprichter van Ecstatic Dance Jupiter. Een evenement waarbij dansers zich gemeenschappelijk verbinden met de voorspoed die Ganesha ons brengt en met andere energieën.

Dj Hazelgurner Maak creëert mystieke dansreizen geïnspireerd door “The Hero’s Journey” van Joseph Campbell. Een integrale ervaring voor lichaam, ziel en geest waarbij je jouw individuele creativiteit in de dans en je lichaam verkennen kunt. Een soundtrack van ruimtelijke atmosferen, drone ambient, inheemse geluiden, etnische stemmen, sjamanistische ritmes, medicin-music, tribal percussie en een eclectische selectie van muziek van funky-house tot aan klassieke muziek.

Olga Manshant van Yoga Origa doet deze avond de openingscirkel.  Bij een ontmoeting met Olga valt onmiddellijk op hoe zuiver de energie is die van haar uitgaat. Haar levenshouding, innerlijke harmonie en onuitputtelijke creativiteit zorgen voor krachtige, positieve lichtvibraties. Een kwaliteit die zij graag deelt met de wereld. Waarmee zij ons helpt onze eigen krachtige lichtvibraties te ontdekken, accepteren en in te nemen.

olga comp 2Yoga beschouwt Olga als kunst, omdat de beoefenaar in zichzelf een creatieve benadering ontwikkelt van het lichaam, het bewustzijn en de ziel. Yoga leert je de kunst van transformatie. Olga geeft ook Kundalini dans (voor vrouwen), een diepe Tantrische en heilige ervaring, waarin met fijne, subtiele, transformerende energieën gewerkt en elk moment wordt geëerd. Het is een uitnodiging aan jezelf volledig aanwezig te zijn in jouw hoogste en ruimste vorm.

Al met al meer dan voldoende elementen die het fundament vormen voor een openingsceremonie die je body & spirit prachtig op weg naar de dans zullen helpen. http://yogaoriga.nl

 

Programma
19:00 uur Aankomen in stilte. In de zaal dans en muziek.
19:30 uur Openingscirkel met Olga Manshant
20:00 uur Ecstatic Dance met DJ Hazelgurner
22.15 uur Afsluitingsceremonie

Bijdrage: € 17,00 (graag contant gepast)
Vooraf aanmelden garandeert je plaats maar je mag ook spontaan komen.  Reserveer je plekje via: http://eepurl.com/gcWmzH

Locatie: Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 180 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

 

Vrijdag 10 mei 2019 DJ Amritaji (Raj Inder Dhillon) @ BRESS Breda

Copy of Copy of leadershipfinals-147

DJ Amritaji (Raj Inder Dhillon) draait al meer dan een decennium worldbeats, -bass en psychedelische muziek op festivals en Ecstatic Dance in de Verenigde Staten. Vanuit haar roots in de PsyTrance ontwikkelde zij een geheel eigen stijl waarin ze traditionele muziek uit Oosterse- en inheemse culturen weeft met elektronische bass en dance. Haar liefde voor, een door muziek teweeggebrachte staat van trance begon na het beoefenen van traditionele Sanskriet Kirtan op de middelbare school. Een muzikant voor het leven werd geboren. Raj Inder is gepassioneerd over het mixen van traditionele en moderne muziek, waarmee ze  haar publiek een bijzondere sonische ervaring van diepe baslijnen, Oosterse melodieën en verheffend grooves voorschotelt. Gepassioneerd neemt ze je mee op een heilige dans reis met ruimte voor heling, vrijheid in zelfexpressie en niet te vergeten, enorm plezier!

Raj Inder is de oprichter van Ecstatic Dance Milwaukee (USA) opgericht, deed de EcstaticAmritaji AH event 2 Dance Leadership Training in Oakland, CA  en ze is naast Esta Polyesta een van de docenten van Ecstatic Dance International DJ opleiding in Portugal in 2019. Momenteel woont ze in Salt Lake City, waar ze resident DJ en DJ trainer is bij Ecstatic Dance Salt Lake City.

Na Portugal doet ze een korte toer door Europa, Berlijn, Brussel, Amsterdam én natuurlijk Breda.

https://soundcloud.com/amritaji  https://www.amritajimusic.com/  https://www.instagram.com/amritajimusic/  https://www.facebook.com/DJAmritaji/

Programma.

20:15 uur Zaal opent (niet eerder). Aankomen in stilte.
20:25 uur Openingsceremonie
20:55 uur Ecstatic Dance
22:55 uur Gezamenlijke afsluiting

Let op!
Andere locatie en aanvangstijd dan je van ons gewend bent op de vrijdagavond. Bij deze Ecstatic serveren we  tijdens de dans enkel water. Breng je eigen waterflesje mee! Wil je vooraf of erna iets drinken en bijpraten, dan kan dat (voor eigen rekening) in het BRESS café met een aanbod dat inspeelt op de balans tussen gezond en genieten, met o.a. verse smoothies.

Bijdrage
€ 17,00 (enkel contant, graag gepast)  BRESS leden betalen slechts € 5,00 plus de coupon via het jullie bekende systeem bij de ingang. Vooraf aanmelden garandeert je plaats. Reserveer je plekje via:  http://eepurl.com/gcI48z

Locatie

BRESS, Nieuwe Inslag 99 – 4817 GN Breda is niet ver van het centrum van Breda en gemakkelijk bereikbaar met fiets, auto (gratis parkeren in de omgeving) en met OV vanuit Station Breda goed bereikbaar. http://www.bress.nl

 

Vrijdag 17 mei 2019 DJ Kimba Jade + Chantal Clarijs @ Libre dance & more Breda

Kimba Jade – uit Nieuw-Zeeland – is dj en kinesioloog. Haar passie voor muziek gaat gepaard met het verkennen van de helende werking daarvan én Ecstatic Dance! Vorig jaar draaide ze al op Ecstatics in Ibiza en Barcelona. In mei 2019 doet ze wederom een korte toer door Europa.

17052019 Kimberley lying down

Kimba heeft inmiddels 18 jaar ervaring in het dj-vak en runt een eigen conscious movement en Ecstatic Dance in haar thuisland. Haar hartverwarmende sets zijn doorspekt van oriëntaalse muziek, tribal en ethnic tunes. Waarbij ze ook haar liefde voor deep tech en deep house met de dansvloer deelt.
Kimba is een échte internationale performer die met haar – door kinesiologie geïnjecteerde – dans workshops en optredens al te gast is geweest op festivals, evenementen en Ecstatic Dances in NZ, Australië en Europa. https://www.jadeenergies.com/dj-kimba-jade

Programma
19:00 uur Aankomen in stilte. In de zaal dans en muziek.
19:30 uur Openingscirkel & warming up
20:00 uur Ecstatic Dance met DJ Kimba Jade
22.15 uur Afsluitingsceremonie

Bijdrage: € 17,00 (enkel contant, graag gepast)

Reserveren kan via http://eepurl.com/dP56a5

Locatie:
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 180 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic.
http://libredanceandmore.nl/

Ecstatic Dance Breda (originele)

Ecstatic Dance Breda is een vereniging zonder winstoogmerk en organiseert Ecstatic Dance in BRESS en in Libre Dance & more. Onder auspiciën van http://ecstaticdance.org te San Francisco USA.

 

Advertenties