Events

Wij zijn de originele Ecstatic Dance Breda, geïnspireerd door en met toestemming van de Ecstatic Dance Community Foundation, San Francisco. Het gevarieerde aanbod brengt met zich mee, dat tijden, locaties en bijdrage kunnen afwijken per event. Schrijf je hier in voor onze Nieuwsbrief. 

Vrijdag 6 augustus: Ecstatic Dance Special: DJ Ryan Herr + Dhyan Kavita (Live)

Zaterdag 28 augustus: Ecstatic Woods: Your Deeper Nature (mini-retreat)

Vrijdag 8 september: Nykkyo Energy DJ (onder voorbehoud)

Vrijdag 17 september: DJ Softdragon (BE) (Chris Kamp) + Janneke Bexkens

Zaterdag 25 september: Ecstatic Woods: Re-light My Fire (mini-retreat binnenkort meer info.)

 

Vrijdag 6 augustus: Ecstatic Dance Special: DJ Ryan Herr + Dhyan Kavita (Live)

0608_facebook cover_boven

 

Een speciale – langere – avond  met enkel muzikale toppers: DJ Ryan Herr: Multi-instrumentalist, componist, dj en producer én Dhyan Kavita : Singer song writer, multi-instrumentalist, musician from the heart, poetrist & soul dancer.

Ryan Herr ★ weeft al meer dan 20 jaar zijn mix van live en elektronische muziek op festivals, evenementen, Ecstatic dances en conscious retreats over de hele wereld. Zijn sets zijn geliefd om zijn synthese van originele en live elementen en zijn uniek ontworpen mix van genres en culturen, zowel hedendaags als klassiek, vermengd met on-the-spot composities en originele remixes.
0608_Ryan djVelen hebben zijn muziek leren kennen door zijn samenwerking en optredens met The Polish Ambassador, Wildlight, Ayla Nereo, Poranguí, Isaac Chambers, SaQi en nog veel meer.
Ryan is een artiest/producer op veel van hun albumreleases en heeft verschillende succesvolle remixes geproduceerd. Hij produceerde ook Wildlight’s – “The Tide (Acoustic)” album, co-produceerde Ayla Nereo’s “The Code of the Flowers” en “Land of the Lush”, van The Polish Ambassador & The Diplomatic Scandal.
Hij heeft een diverse en dynamische achtergrond qua muzikale genres en stijlen en heeft zijn hele carrière muziek gemaakt voor yoga, dans, film en meditatie. Hij trad regelmatig op bij grote festivals over de hele wereld, waaronder Lightning in a Bottle, Symbiosis, Beloved, Lucidity, Arise, Imagine, Udaya Live, Phases of the Moon en verschillende andere. Hij richt veel van zijn aandacht op de medicinale aspecten van muziek en dans, en verwerkt daar altijd een gezonde dosis improvisatie in. Vanavond zien we hem aan het werk als DJ.
http://www.ryanherrmusic.com/

~When i sound, love shines through ~

0608 chantal1Dhyan Kavita ★ is een singer-songwriter en muzikant vanuit het hart, een pure levensexpressionist. In diepe verbinding met zichzelf stromen haar composities uit haar hart, de geboorteplaats van haar muziek. Door gebruik te maken van haar stem en een verscheidenheid aan instrumenten, geeft ze adem aan het geluid van gratie. Volgens velen is haar gave niet om te houden, maar om te delen. Laat je hart raken door dit delen van licht en liefde. ~~~ Dhyan = meditatie Kavita = gedicht ~ zij die erkent dat de grootste poëzie constante meditatie op God is ~ Elke uitdrukking van het leven, op welke manier dan ook, is meditatie. Door deze uitdrukking verbinden we ons. Voor onszelf en voor elkaar, die niet los staat van de een of de ander.

0608 waves cdHaar album ‘Waves’, dat is uitgebracht op 9 december, de verjaardag van Agnes – haar liefhebbende grootmoeder, is een eerbetoon aan haar. Bij elk live evenement probeert ze ‘Soul of Transformation’ op te voeren. Als het niet fysiek wordt gespeeld, speelt het in haar hart.
Niet enkel is piano het instrument van Dhyan. De afgelopen jaren zijn er veel andere instrumenten in haar handen gekomen en die kan ze vanaf het begin intuïtief bespelen. Zonder muzikale opleiding kan ze nauwelijks noten lezen, nee, gewoon door te verbinden en te voelen. Ze speelt bodhran, harmonium, tanpura, nada tarangini, handpan, kora, calabas en gitaar.

Lees het volledige verhaal op www.dhyankavita.nl
Volg haar op https://www.facebook.com/DhyanKavita

Muziek op https://dhyankavita.bandcamp.com/

★ Covid-conscious ★  We zijn met een kleinere groep in een goed geventileerde ruimte en bouwen op je eigen verantwoordelijkheid. Wij leven de aanwijzingen van het RIVM en het Bijgesteld Basis Protocol Dans Branche na. Waar het nodig is voor de dans/workshops mag je de 1,5 meter regel loslaten. Omdat we met minder dansers zijn kan je er ook voor kiezen bij het dansen met voldoende ruimte binnen je eigen safe space te blijven. De meeste dansers kiezen daarvoor. Buiten de dans houden we afstand. Waar de geldende regels voor meerderlei uitleg vatbaar zijn, kiezen wij voor veiligheid.
Verder houden we 1,5 meter afstand buiten de dans. Bij aankomst zullen we je (dat zijn we verplicht) een aantal gezondheidsvragen stellen. Heb je klachten die kunnen wijzen op COVID-19, kom niet dansen. Bij twifel kunnen we je de toegang weigeren zonder restitutie van je ticket.

Ga het onderzoek aan met jezelf hoe je met veilige afstand toch verbinding kan maken met andere dansers, maar belangrijker nog misschien, met innerlijke zijn. Neem je ruimte. Wij van onze kant doen ons best om een mooie dansreis te bieden.

★ Voorlopig tijdschema ★
19:15 uur Zaal open
19:30 uur Opening door Dhyan Kavita met live muziek (deur sluit)
20:00 uur Ecstatic Dance met DJ Ryan Herr en aan het einde live muziek met Dhyan Kavita
ca. 22:30 Sluitingscirkel

★ Bijdrage ★
Early Bird
€ 22,00 + servicekosten
Regular Ticket:
€ 24,00 + servicekosten

Tickets enkel via: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/ecstatic-dance-breda-special-dj-ryan
Tickets zijn non-refundable.

★ Ecstatic Dance Guidelines ★
1. Niet praten op de dansvloer, communiceer in je dans
2. Je danst op blote voeten
3. Dans zoals jij dat wil
4. Respecteer ieders ruimte om te dansen
Ecstatic Dance is een veilige plek zonder alcohol of drugs. Mobieltjes uit. Filmen of fotograferen is niet toegestaan. Ecstatic Dance is geen jachtterrein
5. Hou je aan de COVID-19 richtlijnen

★ Breng je eigen waterflesje mee. ★
We mogen in het kader van de COVID-19 protocollen momenteel géén thee, infused water, fruit of lekkernij serveren, zoals je van ons gewend bent. Breng je eigen waterflesje mee dat kan je in de zaal bijvullen.
Kleed je zoveel mogelijk thuis om.

★ Locatie ★
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer, AIRCO / goede ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

 

Zaterdag 28 augustus 2021: Ecstatic Woods Your Deeper Nature

fb voorlopig 2808

Verbind jezelf authentiek met de natuur die je in je draagt en met alles om je heen. Gun jezelf deze dag met een workshop Authentic Movement met natuurelementen, een wandeling in de omliggende landerijen met onderweg meditaties en ter afsluiting een heerlijke Ecstatic Dance. Zie het programma van deze dag.

Deze dag wordt georganiseerd door Ecstatic Dance Breda in samenwerking met Yoga Studio Origa

Op een mooi gelegen en inspirerende plek aan de rand van een klein water, verwelkomen wij je met een exclusieve kleine groep van ca.18 deelnemers, voor een transformerende dag voor een bijzonder mens als jij. Een dag met conscious workshops en natuurlijk Ecstatic Dance.

Dat gun je jezelf, toch? Uitgebreide info, sfeerimpressie en deelnameformulier op www.ecstaticwoods.nl

Voorlopig tijdschema

13:00 Inloop en ontvangst

13:30 Nature Walk & Meditate met Olga

14:30 Korte pauze. Geniet van de natuur om je heen, verbind je met anderen of zonder je juist even af om tot inzichten en/of rust te komen.

15:00 Workshop Authentic Movement door Janneke Bexkens

Janneke neemt je mee op een reis in je eigen natuurlijke beweging, geïnspireerd door de natuurelementen, de bloemen en de planten die te vinden zijn op locatie Ecstatic Woods. De wind, de grond onder je voeten, je ademhaling en je innerlijke ritme zijn leidend. Laat jezelf verrassen door de mooie inzichten die gedeeld worden in dans en beleving.

Laat jouw natuur spreken en je de weg wijzen naar jouw innerlijke kompas.

“Dansen is leven.”

Janneke is gecertificeerd master dans en bewegingstherapeut, danser en  sociaal pedagogisch hulpverlener. Al deze kwaliteiten komen bij elkaar in mijn werkwijze, waarin eigenheid, empowerment en speelsheid en doortastendheid de leidraad is. Als danscoach ligt haar expertise in het lichaamsgericht en dansant werken met volwassenen met persoonlijke ontwikkelingsthema’s, maar ook stress en burn-outklachten, trauma en solk klachten.

Vanuit haar ervaring als danser neemt ze je mee in persoonlijke en maatschappelijke thema’s met multidisciplinaire en community art & performance. Ik werk veelal vanuit authentic movement, dans- en contactimprovisatie, afro -Latin jazz en salsa.

Daarnaast creëert ze als maker Moving Stories & Portraits met mensen die hun eigen levensthema’s in beweging willen onderzoeken en in een voorstelling ‘zichtbaar’ maken.  Veel voorkomende thema’s zijn zichtbaarheid, authenticiteit en vrijheid. Maar de afgelopen jaren zijn er ook een aantal specifieke voorstellingen geweest met mensen over hun ervaring met kanker, exclusie en asielzoeken.  Ze geeft dit ook vorm in haar eigen werk of in een (theater)stuk voor anderen. Meer over Janneke: https://www.jannekebexkens.com/

17:00 Ecstatic Nature Dance met dj Devabhoga

Devabhoga_verticaal_rechts_logos★ DJ Devabhoga ★ mag je vrij vertalen als Pleasure of the Gods of als Heavenly Joy. Dat is ook precies wat hij in zijn dansreizen nastreeft. Devabhoga ademt Ecstatic Dance in en uit. Als oprichter en facilitator van Ecstatic Dance Breda weet hij als geen ander wat een Ecstatic nodig heeft en kruipt hij zo nu en dan (vooral op de zondagochtend) in de rol van dj. Voorproefje: https://www.mixcloud.com/EcstaticDanceBreda/

We serveren je fruit en gezonde “snacks” tijdens dansreis waarin je de nieuw verkregen inzichten te integreren en waarin je expressie kan geven aan alles wat in jou bevoeld wordt.

19:15 Afsluiting en met veel liefde wuiven wij je uit.

★ Bijdrage ★

Regular Bird: € 89,00 (Nog 5 plaatsen.)

Early Bird: € 74,00 (Uitverkocht)

Ga naar het deelnameformulier op: https://ecstaticwoods.wordpress.com/contact/ 

Wacht niet té lang, voorgaande jaren was Ecstatic Woods (alsmede de editie van 24 juli 2021) steeds uitverkocht.

Olga Naalden ★ Olga is je gids gedurende het grootste deel van de dag. Olga heeft veel ervaring op de spirituele pad , zij is al jaren een geïnspireerd en professioneel yoga leraar. Olga geeft daarnaast dansworkshops (waaronder Yoga Shakti Dans speciaal voor vrouwen), was choreograaf en verdiept zich in metafysica. Bij een ontmoeting met Olga valt onmiddellijk op hoe zuiver de energie is die van haar uitgaat. Haar levenshouding, innerlijke harmonie en onuitputtelijke creativiteit zorgen voor krachtige, positieve lichtvibraties. Een kwaliteit die zij graag deelt met de wereld. Waarmee zij ons helpt onze eigen krachtige lichtvibraties te ontdekken, accepteren en in te nemen. Olga nodigt je uit vandaag volledig aanwezig te zijn in jouw hoogste en ruimste vorm. De fantastische locatie waar we deze dag te gast zijn is haar zomerstudio, Yoga Origa.

 

10256522_1387753588180783_3936311267902483971_o★ Locatie ★ In één woord MAGISCH. De locatie van deze dag bevindt zich letterlijk op de grens van Nederland en België. Deze grens zal je ook in spirituele zin vandaag een aantal maal passeren. Even buiten het dorp Schijf. Op ca. 20 km van Breda en ca. 10 km van Roosendaal. Bij deelname sturen we je een uitgebreide routebeschrijving. Voor een sfeer impressie ga je naar  http://www.ecstaticwoods.nl

 

 

Vrijdag  17 september 2021: DJ Softdragon + Janneke Bexkens

1709_fb

★ DJ Softdragon ★  (Chris Camp) is dj en daarnaast gepassioneerd en geaccrediteerd lesgever in 5Ritmes®. Vanuit deze achtergrond ontwikkelde hij zich tot Ecstatic Dance dj Softdragon. Zijn muzikale creaties nemen je telkens weer mee op een magische dansreis met de kans op transformatie dan wel diepere inzichten. Hij creëert in zijn dj sets, een veilige plek om ons ego uit elkaar te laten vallen en die sappige, fascinerende, onvoorspelbare, ontembare levensenergie wakker te maken voor al die stukken in ons die ernaar verlangen om vrij te zijn!

De 5Ritmes® werd ontworpen door Gabrielle Roth en het is daar waar eigenlijk Ecstatic Dance uit is voortgekomen. Het is een filosofie, een perspectief, een bewegingskunst en een dynamische bewegingsmeditatie geworteld in het principe dat als je het lichaam en je psyche in beweging brengt, het zichzelf zal genezen.

Sinds zijn jeugd is Chris geïnteresseerd in hoe wij als mensen functioneren. Over de jaren heen is zijn interesse verdiept door lichaamswerk, psychotherapie, beweging en de creatieve werkvormen. Van Zen Shiatsu naar Gestalt, Improvisatietheater, Voice Dialogue en Traumatherapie (Somatic Experiencing), hij krijgt niet genoeg van studeren en dieper in de helende vormen te duiken. Zijn grootste liefde zijn echter de 5Ritmes®.

“Eens je je lichaam in beweging brengt, open je de poorten voor magie.”

https://movementforlife.be/

1607_janneke★ Janneke Bexkens ★ neemt je mee uit je hoofd in je hart en in je danslichaam. Op een originele en toegankelijke manier waar je blij van wordt. Janneke is de spaceholder bij Studio 19 in Eindhoven. Haar dansenergie zal je inspireren. Ze neemt je mee in haar passie voor authentic movement en dansimprovisatie. Ze laat je luisteren naar jouw eigen ritme, bewegingsbehoefte en speelsheid. Verbinding met jezelf en je omgeving, empowerment en jouw authenticiteit in dans staat voor haar centraal.

Zij geeft dit als danseres, danstherapeut en choreografe vorm in haar creatieve en verdiepende workshops, lichaam- en ervaringsgerichte therapie en performance voor iedereen die zich wil laten raken door beweging. Reken op een lichtvoetige en speelse inleiding vanavond. Wil je de kennismaking met Janneke uitbreiden? Neem dan eens een kijkje in haar agenda voor de komende tijd: https://www.jannekebexkens.com/

Voorlopig tijdschema

19.15 uur Zaal open, denk aan het afstand houden voor de deur en op de trap, vergeet je ticket niet
19.30 uur Deur sluit, start openingsceremonie met aansluitend Ecstatic Dance
22.00 uur Afsluiting dans
22.15 uur Rustig de zaal verlaten en met een fijn gevoel naar huis

★ Bijdrage ★
Early Bird:
€ 20,00+ 0,79 servicekosten  
Regular Ticket:
€ 22,50 + 0,79 servicekosten

Uitsluitend online reserveren via: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/ecstatic-dance-breda-dj-softdragon-b-17-09-2021

(Tickets zijn non refundable.)

Belangrijk: We zijn met een kleinere groep in een goed geventileerde ruimte en bouwen op je eigen verantwoordelijkheid. Wij leven de aanwijzingen van het RIVM en het Bijgesteld Basis Protocol Dans Branche na. Waar het nodig is voor de dans/workshops mag je de 1,5 meter regel loslaten. Omdat we met minder dansers zijn kan je er ook voor kiezen bij het dansen met voldoende ruimte binnen je eigen safe space te blijven. Verder houden we afstand waar mogelijk.  Bij aankomst zullen we je (dat zijn we verplicht) een aantal gezondheidsvragen stellen. Heb je klachten die kunnen wijzen op COVID-19, kom niet dansen.

Breng je eigen waterflesje mee. ★
We mogen in het kader van de COVID-19 protocollen momenteel géén thee, infused water, fruit of lekkernij serveren, zoals je van ons gewend bent. Breng je eigen waterflesje mee dat kan je in de zaal bijvullen.
Kleed je thuis om (of in de zaal). De garderobe is dicht omdat daar geen afstand kan worden gehouden.

Locatie
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer, AIRCO / goede ventilatie, aandacht voor de luchtkwaliteit (CO2 afzuigen), ramen open als het weer het toelaat, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ecstatic Woods and Devabhoga are kindly supported by

Shango Records Thessaloniki – Greece

https://soundcloud.com/shango-records

https://www.beatport.com/label/shango-records/49073

https://shangorecords.bandcamp.com/

 

 

 

* * * * * * * * * *

Ecstatic Dance Breda (de originele)

Ecstatic Dance Breda is een (18+) gebeurtenis, tenzij we expliciet anders vermelden. We verwelkomen diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, seksuele oriëntatie en levenservaring. We vragen om een open en respectvolle houding. Ecstatic Dance Breda is een vereniging zonder winstoogmerk en organiseert Ecstatic Dance in BRESS en in Libre Dance & more. Onder auspiciën van http://ecstaticdance.org te San Francisco USA.