Events Agenda

Wij zijn de originele Ecstatic Dance Breda, geïnspireerd door en met toestemming van de Ecstatic Dance Community Foundation, San Francisco. Wil je als eerste weten wat de agenda voor moois biedt de komende tijd? Meldt je dan aan voor onze Nieuwsbrief via de deze link: http://eepurl.com/bX0BhH

Vrijdag 7 oktober DJ Yarun Dee + Anneke van der Schoor
Vrijdag 21 oktober DJ Falkor (BE) + Rosa Lise
Woensdag 9 november Special met Mitsch Kohn (DE) + DJ Rhaníma (ED Kekerdom)
Vrijdag 18 november All of You – an Ecstatic Dance voyage by DJ Winged Wencke 
Vrijdag 2 december  Anoebis (BE)+ Sylvia Smits

Vrijdag 7 oktober DJ Yarun Dee + Anneke van der Schoor

0710 fb

De muziek van Yarun Dee is een fusie van elektronische muziek gemixt met sjamanistische, tribal en oriëntaalse klanken en met sounds van overal op onze planeet. Het gevoel op de dansvloer is ruimtelijk en aardend op hetzelfde moment. Subtiele en meeslepende melodieën, sterke en aardse beats. Ritmes die je lichaam aansporen om te dansen, waarvan je geest stil wordt én zich verruimt. In de afgelopen jaren maakte Yarun deel uit van de ruggengraat van de Amsterdamse conscious clubbing scene. Yarun draait op Ecstatic Dance events en festivals in heel Nederland, Europa en daar buiten. Hij is ook resident dj bij Ecstatic Dance Utrecht en Odessa Amsterdam.

Vanavond verzorgt Anneke van der Schoor de warming-up om dansers te helpen in hun lijf te komen en het “denkertje” even uit te zetten.
0710 annek 5rZij danst al zo’n twintig jaar met veel passie de 5Ritmes. Na haar opleiding in Amerika heeft ze sinds drie jaar een eigen 5Ritmes groep in Gorinchem en één in Gouda, waar ze de “sweat” draait.
Anneke heeft twee opleidingen in Ecstatic Dance gevolgd en naast het dansen zelf, een nieuwe passie ontwikkelt. Namelijk die voor het dj-en. Ze kan er enorm van genieten om met zorgvuldig uitgekozen muziek mensen op dansreis mee te nemen en zo een heerlijke avond te bezorgen. Dus qua muziek tijdens de warming-up zit het sowieso wel goed.
Ben je nieuwsgierig geworden neem gerust een kijkje op haar Facebook pagina: https://www.facebook.com/anneke5ritmes

★ Voorlopig tijdschema ★
19.15 uur Zaal open
19:30 uur Deur sluit, warming-up + Ecstatic Dance
22:00 uur Afsluiting dans
22:15 uur Rustig de zaal verlaten en met een fijn gevoel naar huis

★ Bijdrage ★

Early Bird (tot 7 september op=op): € 19,50 + 0,79 servicekosten
Regular Ticket: € 23,50 + 0,79 servicekosten

Tickets: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/ecstatic-dance-breda-dj-yarun-dee-07-10-2022
(Tickets zijn non refundable en niet door te plaatsen.)

★ Locatie ★
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer, AIRCO / goede ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

 

Vrijdag 21 oktober DJ Falkor (BE) + Rosa Lise

2110 fb 2

2110 falkor schors★ Falkor ★ is de Geluksdraak en maakt je dromen waar *) en dat is precies waar dj Falkor naar streeft op de dansvloer. Als dj neemt hij je mee op een dansreis, via de spelonken van je ziel, naar een diepe en helende transformatie. Met behulp van een breed scala aan muziekstijlen, zoals verschillende soorten world-grooves, deep house, techno, trance, ambient, klassieke, devotionele en heilige sjamanistische muziek, brengt hij de energie precies daar waar het nodig is om je te begeleiden op hun (dans) reis. DJ Falkor dj’ing begon als een techno en later disco-huis dj in de jaren negentig, maar al snel voelde hij dat er iets ontbrak in het reguliere clubcircuit. In 2007 begon hij te spelen op lokale 5 ritmes-partijen en evolueerde tot een ‘bewuste dj’. Sinds 2014 is Falkor verbonden met Ecstatic Dance (België), en dat zijn nu zijn belangrijkste events, waarbij hij graag de dansers op een diepe, transformationele, extatische dansreis mee wil nemen.

*) Falkor oftewel Foechoer de Geluksdraak is een van de hoofdpersonen in Het Oneindige Verhaal ( The Neverending Story) van Michael Ende. Geluksdraken zijn wezens van lucht, warmte en pure vreugde. Foechoer is dan ook geen angstaanjagende, machtige draak die het moet hebben van vuur en klauwen. Zijn grootste kracht is zijn ongelofelijke geluk dat hem en zijn vrienden helpt in alles wat ze doen. Met zijn wijze raad en onverwoestbare optimisme is hij het lichtpunt dat weer hoop brengt wanneer alles verloren lijkt. Je zou je geen betere vriend en bondgenoot kunnen wensen op een gevaarlijk avontuur.

Rosa Lise HappierDe warming up zal deze keer in handen zijn van ★ Rosa Lise ★ , oftewel Lies van Roermund. Vanaf dat ze kon lopen danste Lies al. Van ballet tot Afrikaanse dans, tot later in haar tienerjaren hiphop en modern. Dans betekent voor haar speelsheid, verbinden met jezelf, loslaten en helen. Sinds een jaar helpt ze mensen ook op professioneel niveau via dans en beweging in de vorm van danstherapie en workshops. Haar missie is om door middel van beweging verandering toe te laten in jouw leven en blokkades op te lossen. Waar angsten en onzekerheden ons vaak stagneren, kan dans ons weer laten flowen zodat we de weg naar vrijheid en vertrouwen vinden.
Wil je meer weten over haar missie en werkwijze? Kijk dan even op haar website: http://www.therapeut-breda.nl

★ Voorlopig tijdschema ★
19.15 uur Zaal open
19:30 uur Deur sluit, warming-up + Ecstatic Dance
22:00 uur Afsluiting dans
22:15 uur Rustig de zaal verlaten en met een fijn gevoel naar huis

★ Bijdrage ★
Early Bird (tot 7 oktober op=op): € 19,50 + 0,79 servicekosten
Regular Ticket: € 23,50 + 0,79 servicekosten

Tickets: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/ecstatic-dance-breda-dj-falkor-be
(Tickets zijn non refundable en niet door te plaatsen.)

★ Locatie ★
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer, AIRCO / goede ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

 

Woensdag 9 november Ecstatic Dance Breda Special met Mitsch Kohn + DJ Rhaníma

0911 fb a

Voor één keertje op de woensdagavond omdat we deze dag de bekende klank mysticus, componist, intuïtief muzikant en workshop leider Mitsch Kohn naar Breda kunnen brengen.
Hij zal een uitgebreide opening doen om jullie vol overgave naar de dans te brengen. Dan een Ecstatic Dance door DJ Rhaníma (ED Kekerdom) met als finale een fantastische live sound healing door Mitsch. Een landing die je tot ontroering zal brengen. Maximaal 45 tickets.

2018-Corfu-Mitsch001web-RaniGoldwein-web★ Mitsch Kohn ★ – klankmysticus, componist en muziekproducent – raakt het hart met zijn unieke intuïtieve pianospel. Zijn zeer unieke op piano en stem gebaseerde soundhealingsreizen ontvouwen zich tot een organische, eigentijdse muzikale expressie. Zijn muziek leidt naar staten van diepe verbinding en kan worden ervaren als een opening naar een hogere bewustzijnsdimensie, die ruimtes opent voor een diepe duik in de innerlijke wereld en creativiteit.
Mitsch speelt intuïtieve concerten alleen of samen met andere muzikanten / dj’s , begeleidt mensen in diepe staten van zelfbewustzijn en zelfgenezing in zijn soundhealing workshops, en begeleidt andere genezers in verschillende disciplines wereldwijd. Als componist schrijft hij muziek voor films, orkest en zijn eigen unieke muziek voor piano. Hij won verschillende muziek compositieprijzen in Duitsland, de VS en het VK. Live speelt hij met internationale artiesten zoals: Estas Tonne, Netanel Goldberg, Mirabai Ceiba, Réka Fodor, Sascha Alexander Vaymer en vele anderen

www.facebook.com/intuitivemusic/
muziekdownloads: https://mitschkohn.bandcamp.com/
video’s: www.youtube.com/user/soulfruitconnection

★ DJ Rhaníma ★ was in januari al eens te gast bij ons en bracht toen een verrassend originele set. Hij is de passionele kracht achter Ecstatic Dance Kekerdom (onder Nijmegen) en de resident dj daar.

0911 dirkDJ Rhaníma: “No limits, alle stijlen kunnen voorkomen. Opzwepend, verstild, in vloeiende lijnen of staccato. Met muziek uit de hele wereld en van percussie tot zang, van ambient tot trance, van fluweelzachte geluiden uit de natuur tot opzwepende beats. Alles gericht op maar één ding: jouw unieke mooie dansreis. Een verbindende compositie met muziek in de hoogste kwaliteit. Met daarin veel door mijzelf gerestyled en gereproduceerd materiaal tot compleet nieuwe producties die je nergens anders zult horen. No shit, no blabla, only the music and your dance. Dance, just dance…”

“Muziek is altijd de rode draad geweest in mijn leven. Korte tijd in mijn jonge jaren de dans evenzo. Nadat ik rond 2016 de dans weer heb opgepakt ben ik in een snelle ontwikkeling gekomen. Een andere mindset, levenshouding en vooral anders met mezelf en met anderen omgaan. Met dans en muziek als expressie-tool. In 2019 definitief de muziek omarmt als doel en middel. Ik zie mijn sets als composities, puur gemaakt voor een dansreis binnen de kaders van die andere mindset, met als doel meer en anders in jezelf te komen, echt jezelf te kunnen zijn en ervaren en op die manier jezelf te kunnen delen. Ik nodig je uit om te luisteren, te voelen, en vooral te dansen”  https://ecstaticdancekekerdom.nl/

★ Voorlopig tijdschema ★

19:15 Zaal open
19:30 Opening Mitsch
20:00 Ecstatic Dance met Rhaníma
22:00 Soundhealing Mitsch
22:30 Sluitingscirkel
22:45 Rustig de zaal verlaten en met een fijn gevoel naar huis

★ Bijdrage ★

€ 28,50 + 0,79 servicekosten (Max 45 tickets.)

Tickets: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/ecstatic-dance-breda-special-met-mit
(Tickets zijn non refundable en niet door te plaatsen.)

★ Locatie ★
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer, AIRCO / goede ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

Nog meer magie met Mitsch?

0911 mitsch piano

Ecstatic Inner Universe, een driedaagse retreat door Mitsch Kohn van 10 tot 13 november 2022.
Daags na zijn optreden bij ons geeft Mitsch een retreat in Drogenhof, nabij Leuven (BE) voor maximaal 22 gasten. Een plek waar je je comfortzone kunt verlaten en je wonden kunt helen, je relatie tot het leven, tot mensen, tot vrijheid, tot alles wat je helende aandacht nodig heeft… dat wat niemand anders kan helen dan JIJZELF… en dat kan levensveranderend zijn. Georganiseerd door Mitsch zelf i.s.m Drogenhof.
Het is aan jou! Je bent zovéél meer. Welkom thuis. Het leven is fantastisch. Lees verder ……

 

Vrijdag 18 november All of You – an Ecstatic Dance voyage by DJ Winged Wencke 

1811 fb wencke

Winged Wencke zal je op haar eigen manier mee nemen richting dans. “All of you (is welcome here)” is daarbij de rode draad of zo je wil het “thema” van deze Ecstatic.

Alle delen van jou zijn welkom deze dans. Je twijfels en je weerstand. Je grappige nonsens. Je chaos en je gekte. Je dappere magie. Je passie en je eros. Je kracht wild en ontembaar. Je vuist vol woede Je diepe rouw. Je dierbare illusies. Je oceanen van verwarring. Je licht en je donker. Je onvolmaakte menselijkheid en je volmaakte goddelijkheid. Alles van jou is welkom hier. (vrij vertaald Maya Luna)

Wencke Smits a.k.a. Winged Wencke is professioneel danseres, yin yoga docente én dj. Ze verraste ons afgelopen festivalzomer met een originele en heel dansbare (hoe kan het ook anders) dj-set. We hebben dan ook niet lang getwijfeld om haar uit te nodigen. )

Naast het dj-en organiseert Wencke ook haar eigen Spiritdance (een dansreis door een natuurgebied), yogaworkshops, danstheater en nog meer. Wil je Wencke beter leren kennen? Kijk op https://bijwencke.nl

Originele foto Winged Wencke : Chris Heijmans

★ Voorlopig tijdschema ★

19.15 uur Zaal open
19:30 uur Deur sluit, opening + Ecstatic Dance door Wencke
22:00 uur Afsluiting dans
22:15 uur Rustig de zaal verlaten en met een fijn gevoel naar huis

★ Bijdrage ★

Early Bird (tot 1 oktober, op=op): € 19,50 + 0,79 servicekosten
Regular Ticket: € 23,50 + 0,79 servicekosten

Tickets: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/ecstatic-dance-breda-dj-winged-wenck
(Tickets zijn non refundable en niet door te plaatsen.)

★ Locatie ★
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer, AIRCO / goede ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

Vrijdag 2 december Anoebis (BE) + Sylvia Smits

2810 anoebis fb 1

Na een lange en uitgebreide toer langs de grote Europese festivals deze zomer, heeft Anoebis eindelijk weer de gelegenheid om bij ons te komen. ★ Anoebis ★ is van huis uit een aan old school goa-trance en ambient verslaafde internationale dj, die er zijn “decks” niet voor omdraait om zo nu en dan een geweldig dansbare Ecstatic dansreis neer te zetten.
Dat is ook zijn ultieme drijfveer als dj; muziek spelen voor mensen die enorm graag dansen, willen floaten of helemaal los willen gaan. Daarnaast is hij één van de labelmanagers van Suntrip Records.

2810 publiekHet verhaal van Anoebis begint in 1998. In dat jaar ontdekte hij goa-trance. “Ik was meteen ZO overtuigd van die muziek dat ik alle cd’s kocht die ik kon kopen! Al vrij snel resulteerde dat in een eerste dj-set tijdens nieuwjaar 2000.Voordat ik het me realiseerde speelde ik min of meer elk weekend.”

“De eerste jaren van het nieuwe millennium waren zwaar. Rond die periode was ik een van de laatste dj’s die “melodic goa trance” speelde.
Gelukkig begon niet veel later de belangstelling voor dit genre te herleven in België en andere landen in de wereld.
Sinds 2010 explodeerde mijn carrière ook meer internationaal.”

Anoebis heeft inmiddels een track record van meer dan 800 optredens. Vaak in België en omringende landen natuurlijk, maar de laatste jaren ook in Israël, Japan, Brazilië en min of meer elk land in Europa!
Hij was te gast op veel grote festivals zoals: Boom Festival, Psy Fi, Lost Theory Festival, ZNA Festival, SUN Festival, Apsara, Samsara e.a.

“Hoewel ik dit al heel lang doe, hou ik nog steeds van deze muziek (het zit zo diep in mijn hart, je kunt het je niet voorstellen) en ik hou nog steeds van dj-en. Niets vervult mijn hart meer dan een menigte die danst en lacht in de eerste zonnestralen! 🙂

Sylvia 14-01-2020★ Sylvia Smits ★ van LONG TAO verzorgt de opening van deze Ecstatic Dance in het teken van de herfst. Het seizoen van loslaten van wat je niet meer nodig hebt. LONG TAO is het ontmoeting- en informatiecentrum voor Traditionele Chinese Geneeskunde in de gemeente Moerdijk. Doel van LONG TAO is om TCG bij een breder publiek bekender te maken. Onderdeel en een belangrijke basis van TCG is de Chinese bewegingsleer. Dit heeft alles met het laten stromen van de energie te maken. Als je samen met Sylvia haar “pad van de draak” bewandelt breng je je zelf genezend vermogen op een hele simpele en makkelijke manier naar een hoger niveau. Laat je meevoeren met de bewegingen van de 5 elementen (Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal).
LONG staat voor Draak en dan wel de oosterse draak die bekend staat om zijn bescherming. TAO staat voor het pad of de weg. In de klauw van de draak bevindt zich een parel. Deze parel staat symbool voor je gezondheid die beschermd wordt door de draak. Volg het “ pad van de draak” en je zult de parel vinden in jezelf.

Event picture by courtesy of Moonshot
https://www.facebook.com/MoonsShot

★ Voorlopig tijdschema ★
19.15 uur Zaal open
19:30 uur Deur sluit, warming-up + Ecstatic Dance
22:00 uur Afsluiting dans
22:15 uur Rustig de zaal verlaten en met een fijn gevoel naar huis

★ Bijdrage ★

Early Bird (tot 2 september, op=op): € 19,50 + 0,79 servicekosten
Regular Ticket: € 23,50 + 0,79 servicekosten

Tickets: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/ecstatic-dance-breda-dj-anoebis
(Tickets zijn non refundable en niet door te plaatsen.)

★ Locatie ★
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer, AIRCO / goede ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

*****************

Ecstatic Dance Breda (de originele)

Ecstatic Dance Breda is een (18+) gebeurtenis, tenzij we expliciet anders vermelden. We verwelkomen diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, seksuele oriëntatie en levenservaring. We vragen om een open en respectvolle houding. Ecstatic Dance Breda is een vereniging zonder winstoogmerk en organiseert Ecstatic Dance in o.m BRESS en in Libre Dance & more. Onder auspiciën van http://ecstaticdance.org te San Francisco USA.