Events Agenda

Wij zijn de originele Ecstatic Dance Breda, geïnspireerd door en met toestemming van de Ecstatic Dance Community Foundation, San Francisco. Wil je als eerste weten wat de agenda voor moois biedt de komende tijd? Meldt je dan aan voor onze Nieuwsbrief via de deze link: http://eepurl.com/bX0BhH

Zaterdag 28 mei DJ Yarun Dee
Vrijdag 10 juni Navid Divana – Special ‘The Classics’ + Live Electronic Sound Healing
Vrijdag 24 juni Live Special met Henk van Glabbeek – One World Jam
Vrijdag 8 juli DJ Yarun Dee + Anneke van der Schoor
Vrijdag 29 juli DJ Mystica (BE/FR) + Sylvia Smits
Vrijdag 9 september Jup Jansonius
Vrijdag 16 september DJ Anoebis (BE)

 

Zaterdag 28 mei DJ Yarun Dee

2805 fb event b

Extra ingelaste zaterdageditie vanwege het lekker lange weekend.

“Ecstatic Dance is for me a celebration of life, of human existence in its full spectrum & full expression. From darkness to light, from sadness, fear and anger to happiness, playfulness and lightness to feelings of pure ecstasy. Dancing is one of the best ways to become free and expand or even transcend the mind. To go beyond the ‘regular’ perception of myself, the inner- and outer Universe. “ (Yarun Dee)

De muziek van Yarun Dee is een fusie van elektronische muziek gemixt met sjamanistische, tribal en oriëntaalse klanken en met sounds van overal op onze planeet. Het gevoel op de dansvloer is ruimtelijk en aardend op hetzelfde moment. Subtiele en meeslepende melodieën, sterke en aardse beats. Ritmes die je lichaam aansporen om te dansen, waarvan je geest stil wordt én zich verruimt. In de afgelopen jaren maakte Yarun deel uit van de ruggengraat van de Amsterdamse conscious clubbing scene bij Odessa en de voormalige Club Lite, waar hij draaide bij Ecstatic Dance, Tantric Dance en bij Shine. Tegenwoordig heeft ie zijn eigen conscious clubnight onder de IxCacao. Yarun draait op Ecstatic Dance events en festivals in heel Nederland, Europa en daar buiten. Hij is ook resident dj bij Ecstatic Dance Utrecht en Odessa Amsterdam.

Voorlopig tijdschema ★
19.15 uur Zaal open
19:30 uur Deur sluit, openingsceremonie en Ecstatic Dance door Yarun
22:00 uur Afsluiting dans
22:15 uur Rustig de zaal verlaten en met een fijn gevoel naar huis

★ Bijdrage ★

Early Bird (tot 20 mei op=op):
€ 19,50 + 0,79 servicekosten
Regular Ticket:
€ 22,50 + 0,79 servicekosten

Tickets: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/ecstatic-dance-breda-dj-yarun-dee-28-05-2022
(Tickets zijn non refundable en niet door te plaatsen.)

★ Locatie ★
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer, AIRCO / goede ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

 

Vrijdag 10 juni Navid DivanaSpecial ‘The Classics’+ Live Electronic Sound Healing

1006 FB EV b

“Hey girls. Hey boys. Superstar Dj’s. Here we go.” Ecstatic Dance Breda presenteert samen met Navid Divana: Een Ecstatic Special met Classics!
Eén van de krachten van Ecstatic Dance is dat het de danser een “natural high” kan bezorgen. Wat nou, als deze high versterkt wordt door een mooi gevoel van nostalgie? O jee, waar gaat dat heen?
Omhoog dus.
1006 divana vierkantSamen met Navid Divana zijn we op ontdekkingsreis gegaan naar onze zolder. Daar vonden we onder het rijke stof een schat aan vinyl en zelfs cassettebandjes, met mooie herinneringen aan festivals waar we uit ooit ons dak gingen. Het inspireerde ons tot een hommage aan de Classics!
Vanavond doorspekken we de wave van wereldbeats wat extra met bijna vergeten juweeltjes, bizarre remixen en die “oh ja” klassiekers waar je de sweat van kreeg voordat je ooit van Ecstatic Dance had gehoord. Navid Divana bouwt er een mooie reis van, die je meevoert door de mooiste momenten van de afgelopen eeuw. In zijn verrassende eigen “supernova” stijl. Van Jefferson Airplane tot Pink Floyd, van James Brown tot Underworld, van ouwe house tot happy hardcore… alles is mogelijk. Eén ding is zeker … doorspekken is een understatement want dit wordt … SUPER VET!
Geen paniek. Het blijft wel een echte Ecstatic Dance.

Voor het sluitstuk van de dansreis schakelt Navid van “the past to the future”.
LIVE brengt hij ambient organische sounds, diepe synths en voert je mee op een elektronische sound healing. Een zachte landing van de dans waar we deze keer wat extra tijd voor nemen.

1006 divanaNavid Divana (resident DJ bij Ecstatic Dance Rotterdam en Odessa Amsterdam) betovert het publiek met muziek uit het volledige spectrum van genres.
Per definitie is letterlijk niets uitgesloten. Onder het credo “One DJ, many styles.” stemt hij zich helemaal af op het publiek en neemt je mee op een originele en gedurfde dansreis. Hij laat het niet bij het eenvoudig aan elkaar breien van twee tracks. Met meesterlijke skills worden nummers live geremixt en overgangen krijgen een spannend karakter. Divana zelf is heel speels, houdt van fancy “gender-bending” outfits en wil alle soorten mensen zich welkom laten voelen. Na zijn eerste set bij ons, alweer wat paar jaartjes geleden, gaven we hem de bijnaam Mister Supernova. Die nickname doet ie ook eer aan. Verwacht een dansreis met veel vuur en wat minder water. Laat je verrassen!

★ Programma ★ (tijden onder voorbehoud)
19.15 uur Zaal open
19:30 uur Deur sluit, openingsceremonie + Ecstatic Dance + electronic sound healing door Navid Divana
22:25 uur Afsluiting.
22:35 uur Rustig de zaal verlaten en met een fijn gevoel naar huis

★ Bijdrage ★
Early Bird (tot 1 juni of zolang beschikbaar): € 19,50 + 0,79 servicekosten
Regular ticket: € 22,50 + 0,79 servicekosten
Online reserveren: https://shop.ikbenaanwezig.nl/…/ecstatic-dance-breda…
(Tickets zijn non refundable en niet door te plaatsen.)

★ Locatie ★
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer, AIRCO / goede ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic.

 

Vrijdag 24 juni Live Special Henk van Glabbeek – One World Jam

2406 fb def 4

Deze – Live Ecstatic Dance Experience – is een wat langere avond met een werkelijk diepere beleving.  Een Ecstatic Dance Breda Special met een bijzondere touch.

Henk van Glabbeek alias ★ One World Jam, Contemporary World Music For Conscious Dance and Healing ★ vult de gehele avond met live muziek. Zijn scala aan instrumenten loopt uiteen van de kleinste akoestische fluit tot synthesizer en electro beats. Vooral muziek van zijn laatste album “Full of Beauty” dat in feite één grote Ecstatic Dance soundtrack is zal aan bod komen. Daar doorheen geweven, improvisaties die de dansers de wave ultiem laten beleven.

We konden het echt niet laten om hem na succesvolle optredens bij ons in oktober en dit voorjaar terug te vragen.

Een wordt een magische mystieke reis naar het Hart. We starten met een inleidende ceremonie waarbij Henk de dansers voorbereidt op een diepe reis in dans en muziek. De Ecstatic Dance Wave die hij creëert bevat muziek momenten waarin de dansers de mogelijkheid krijgen om alles wat innerlijk geraakt mag worden te integreren. Zijn tracks zijn zo gelaagd dat de dansers contact kunnen maken met alle elementen aarde, water, vuur, lucht en licht.

2406collageDe Live Ecstatic Dance set van twee uur brengt “The best from both worlds”. Prachtige soundscapes opgevolgd met swingende (elektronische) beats waarop live de magische klanken klinken van de vele wereld instrumenten en intuïtieve zang.

Aansluitend de soundhealing met een Heartbeat Meditation. Met gebruik van diepe elektronische soundscapes en instrumenten uit oude spirituele wereld tradities.

 

Kortom een prachtige diepe Ecstatic Dance Experience met 100 % originele muziek van intense helende soundscapes, beats, intuïtieve zang en authentieke wereld instrumenten.

Henk nw 02Henk van Glabbeek, multi-instrumentalist van de Tribal Dance Orchestra en de Soulgate Collective waarmee hij jaren de livemuziek verzorgde op Ecstatic Dance events door het hele land. Onder andere in Utrecht, Club Lite, 4 x Lowlands met de Yoga Tribe, 2 x Open Up festival, Healing festival, Ruigoord, Hieros Gamos, De Gewijde Reis en vele andere events. Daarnaast heeft hij The Chakra Journey ontwikkeld. Een workshop op muziek waarmee hij de deelnemers meeneemt via chakra oefeningen in de dans en uiteindelijk in de Heartbeat Meditation ondersteunt door live soundhealing muziek.

Via zijn ontmoetingen met muzikanten van de One World Jam stichting zijn er instrumenten uit oude mystieke tradities van over de hele wereld in zijn leven gekomen. De snaarinstrumenten die hij live bespeelt zijn de Perzische Tar, Setar, Shourangiz, de Oed uit het Midden-Oosten, Chinese Guzheng harp en de Indiase Sitar, Turkse saz etc. Tevens bespeelt hij windinstrumenten zoals de Perzische Ney, Chinese rootend Xiao flute, Japanse Shakuhachi, Indiase Bansuri, Armeense Duduk, kaval, Native flute etc.

Hij weet op een unieke wijze deze authentieke instrumenten te combineren met moderne elektronische soundscapes en intense beats. Zo neemt hij luisteraars en dansers mee op een mystieke muzikale reis naar het hart.

★ Programma ★ (tijden onder voorbehoud)
19:15 Zaal open
19:30 Chakra workshop
20:00 Live Ecstatic Dance
22:00 Soundhealing & Heartbeat Meditation
22:30 Sluitingscirkel
22:40 Rustig de zaal verlaten en met een fijn gevoel naar huis

★ Bijdrage ★
Early Bird:€ 24,50 + 0,79 servicekosten (tot 1 juni, op=op)
Regular ticket:€ 28,50 + 0,79 servicekosten

Klik hier voor je ticket(s): https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/a-live-ecstatic-dance-experience-hen

(Tickets zijn non refundable en niet door te plaatsen.)

★ Locatie ★
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer, AIRCO / goede ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic.

 

Vrijdag 8 juli DJ Yarun Dee + Anneke van der Schoor

0807 FB mety CERMNY

 

“Ecstatic Dance is for me a celebration of life, of human existence in its full spectrum & full expression. From darkness to light, from sadness, fear and anger to happiness, playfulness and lightness to feelings of pure ecstasy. Dancing is one of the best ways to become free and expand or even transcend the mind. To go beyond the ‘regular’ perception of myself, the inner- and outer Universe. “ (Yarun Dee)

De muziek van Yarun Dee is een fusie van elektronische muziek gemixt met sjamanistische, tribal en oriëntaalse klanken en met sounds van overal op onze planeet. Het gevoel op de dansvloer is ruimtelijk en aardend op hetzelfde moment. Subtiele en meeslepende melodieën, sterke en aardse beats. Ritmes die je lichaam aansporen om te dansen, waarvan je geest stil wordt én zich verruimt. In de afgelopen jaren maakte Yarun deel uit van de ruggengraat van de Amsterdamse conscious clubbing scene bij Odessa en de voormalige Club Lite, waar hij draaide bij Ecstatic Dance, Tantric Dance en bij Shine. Tegenwoordig heeft ie zijn eigen conscious clubnight onder de IxCacao. Yarun draait op Ecstatic Dance events en festivals in heel Nederland, Europa en daar buiten. Hij is ook resident dj bij Ecstatic Dance Utrecht en Odessa Amsterdam.

2503 Anneke stradVanavond verzorgt Anneke van der Schoor de openingsceremonie om dansers te helpen in hun lijf te komen en het “denkertje” even uit te zetten 😉.
Anneke, getrouwd met Rob en trotse moeder van Anouk en Roelie, is woonachtig in het prachtig landelijke Asperen vlakbij de glasstad Leerdam.
Zij danst al zo’n twintig jaar met veel passie de 5Ritmes. Na haar opleiding in Amerika heeft ze sinds drie jaar een eigen 5Ritmes groep in Gorinchem en één in Gouda, waar ze de “sweat” draait.
Afgelopen zomer heeft Anneke twee opleidingen in Ecstatic Dance gevolgd en heeft ze naast het dansen zelf, een nieuwe passie ontwikkelt. Namelijk die voor het dj-en. Ze kan er enorm van genieten om met zorgvuldig uitgekozen muziek mensen op dansreis mee te nemen en zo een heerlijke avond te bezorgen. Regelmatig stapt ze met enorm veel plezier in de rol van DJ Annekus. Die houden wij in Breda nog even tegoed.
Dus qua muziek tijdens de openingsceremonie zit het sowieso wel goed.
Ben je nieuwsgierig geworden neem gerust een kijkje op haar Facebook pagina: https://www.facebook.com/anneke5ritmes

★ Voorlopig tijdschema ★
19.15 uur Zaal open
19:30 uur Deur sluit, openingsceremonie + Ecstatic Dance
22:00 uur Afsluiting dans
22:15 uur Rustig de zaal verlaten en met een fijn gevoel naar huis

★ Bijdrage ★

Early Bird (tot 8 juni op=op):
€ 19,50 + 0,79 servicekosten
Regular Ticket:
€ 22,50 + 0,79 servicekosten

Tickets: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/ecstatic-dance-breda-dj-yarun-dee
(Tickets zijn non refundable en niet door te plaatsen.)

Breng je eigen waterflesje mee.  Dat kan je in de zaal bijvullen.

★ Locatie ★
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer, AIRCO / goede ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

 

Verwacht

Vrijdag 16 september DJ Anoebis (BE) –  DJ Annekus – DJ Kairosity – DJ Devabhoga

* * * * * * * * * *

 

Ecstatic Dance Breda (de originele)

Ecstatic Dance Breda is een (18+) gebeurtenis, tenzij we expliciet anders vermelden. We verwelkomen diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, seksuele oriëntatie en levenservaring. We vragen om een open en respectvolle houding. Ecstatic Dance Breda is een vereniging zonder winstoogmerk en organiseert Ecstatic Dance in BRESS en in Libre Dance & more. Onder auspiciën van http://ecstaticdance.org te San Francisco USA.