Events

Ecstatic Dance Breda gaat steeds voor de beste dj’s. Afwisselend een Nederlandse topper of aankomend talent én dan weer een dj van ver weg die we zelf naar Nederland brengen. Wij zijn de originele Ecstatic Dance Breda, geïnspireerd door en met toestemming van de Ecstatic Dance Community Foundation, San Francisco.

Het gevarieerde aanbod brengt met zich mee, dat aanvangstijden, locaties en bijdrage kunnen afwijken per avond. Schrijf je hier in voor onze Nieuwsbrief.

Agenda

Woensdag 15 juli 2020  19.00 uur

Ecstatic Fields Outdoor Ecstatic Dance: DJ PeTro 

We hebben wat extra veld gemaaid om onze danscirkel te vergroten en zo nog een paar plaatsen extra gecreëerd voor vanavond! Meld je aan via een mailtje naar ecstaticdance@ziggo.nl Het blijft droog!

 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

 

Zondag 26 juli 2020  10.30 uur

Ecstatic Dance Breda Sound journey by Tikki Masala

Vrijdag 28 augustus 2020  19.00  uur

Ecstatic Dance Breda DJ Yarun Dee + Chantal Clarijs

 

Woensdag 15 juli 2020

Ecstatic Fields Outdoor Ecstatic Dance: DJ PeTro

1507_fb zonder dj

We hebben wat extra veld gemaaid om onze danscirkel te vergroten en zo nog een paar plaatsen extra gecreëerd voor vanavond! Meld je aan via een mailtje naar ecstaticdance@ziggo.nl Het blijft droog!

 

Uit de meest recente Noodverordening veiligheidsregio Midden- en West Brabant: “Ook bij dansevenementen in de buitenlucht moet wel ten minste 1,5 meter afstand worden gehouden. Dan is er immers noch sprake van sport noch sprake van een culturele uiting.” Sorry wij hebben het niet verzonnen, maar rekenen wel op je medewerking als je woensdag komt dansen.

Ecstatic Fields is een dansavond op een bijzondere en unieke locatie. Net iets ten zuiden van Breda, weg van alle hectiek die het leven soms brengt vindt je Vrij Leven. Energetisch is het een mooie plek omdat Rijsbergen op de 6de plaats staan in de top 10 van de sterkste leycentra in Nederland. Een leycentrum is een krachtplaats waar, onder de aardbodem, twee of meer energiebanen (leylijnen) elkaar kruisen. Een verblijf op zo’n leycentrum geeft rust en energie en kan zelfs tot verlichting geven van kwalen. Onze voorouders die dichterbij de natuur leefden, voelden deze leycentra’s makkelijker aan dan mensen in deze tijd. Dieren gaan graag op deze centra’s liggen. Neanderthalers bouwden er hun nederzettingen en hunebedbouwers hun grafmonumenten en christenen plaatsen er hun kloosters, kerken en kapellen. Ook eiken werden met name op een leycentrum geplant. Aan deze bomen kende men dan bijzondere krachten toe. We zijn blij dat we hier te gast mogen zien. WoW om hier te dansen! Verken Vrij Leven op: https://www.vrij-leven.nu/

We dansen in wijds open veld gestreeld door de wind en de avondzon en geven we onszelf de ruimte om vrij te dansen op onze blote voeten. (Het terrein is hier en daar wat oneffen, bij wijze van uitzondering mag je ook zacht/licht schoeisel dragen als je jezelf daar prettiger bij voelt.) Dit is een Ecstatic Dance reis met koptelefoon. Neem je eigen water/thee en (yoga) mat mee.Enkel bij fikse regen verplaatsen we naar een nieuwe datum.

We hanteren een maximaal aantal deelnemers (50) om zo meer ruimte te bieden voor wie dat wenselijk vindt en de footprint in dit mooie natuurterrein te minimaliseren.

Bijdrage: We organiseren deze avond op basis van donatie.  We hopen dat je € 20 doneert *) om de kosten van de organisatie te dragen en een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van Vrij Leven. Zorg er a.u.b. voor dat je je donatie contant kunt voldoen. We hebben géén wisselgeld en pinnen is niet mogelijk. *) Is dit bedrag voor jou persoonlijk aan de hoge kant, dan hopen we dat je € 15 kan missen en dat ruimhartige dansers die iets meer kunnen missen voor de balans zorgen.

Belangrijke informatie: Lees vooraf onze aanvullende voorwaarden die per 1 juli 2020 van toepassing zijn: https://ecstaticdancebreda.wordpress.com/contact/ Volg in alle gevallen de aanwijzingen van onze vrijwilligers.

petro03aPeTro – DJ / Producer, de drijvende kracht achter Ecstatic Dance Rotterdam verzorgt de dansreis. Over PeTro: DJ-ing and compose authentic music in a free flow thats unique and in the moment. Also creating DJ sets in the moment with the dancers in a emotional flow that sounds, warm, funky, tribalistic, ecstatic and authentic with an electro/acoustic touch. Never do the same thing twice, so every set can be even so different as the setting and the energy of the moment.
Like it to take the risks of go into a mix without a setlist or any idea with great care of the energy on the dance floor. Moving up and down, jumping, falling, flying and flowing from vulnerability to an ecstatic vibe and back to stillness or softness again. www.hifi-deluxe.com

Programma

VERTREK OP TIJD VAN HUIS Volg de aanwijzingen langs de route en die van de parkeerhulp.
19.00 uur Aankomst en inchecken (koptelefoon). 19:30 uur Opening gevolgd door Ecstatic Dance met dj PeTro  21.52 uur  Sluitingscirkel 22.20 uur Huiswaarts in stilte

Locatie

VRIJ LEVEN, Bigtelaar 5, 4891 PC Rijsbergen

https://goo.gl/maps/db8Z88BLoiPZJGPD9

 

Zondagochtend 26 juli 2020 

Ecstatic Dance Breda Sound journey by Tikki Masala + Kayann Isa

2607 fb new

**** Dit is een Ecstatic Dance reis met een vooraf exclusief voor Ecstatic Dance Breda samengestelde pre-recorded dj set. Tikki is dus is dus als creator slechts in spirit aanwezig. ***

 

Ecstatics! The World Series of Ecstatic Dance is alles wat je de komende maanden op zondagochtend nodig hebt. We heten je van harte welkom bij een ‘andere’ dansreis. De Onder de noemer Ecstatic World Series geven we een creatieve invulling aan Ecstatic Dance in deze bijzondere tijden. Ondanks de reisbeperkingen brengen we je de beste Ecstatic dj’s van over de hele wereld. We hebben internationale toppers – die vaak al eerder bij ons te gast zijn geweest – gevraagd om exclusief voor Ecstatic Dance Breda een speciale en unieke dj set samen te stellen.

De ‘Major League’ van dj’s heeft daar enthousiast op gereageerd. We dansen dus op TOP kwaliteit muziek, met telkens toch een heel verschillende vibe. Dat worden heerlijke dansreizen én met je deelname SUPPORT je de dj’s die momenteel niet of nauwelijks kunnen optreden. Kom je dansen?

Onze eerste sound journey / dansreis is samengesteld door Tikki Masala. Tikki behoeft bij onze vaste dansers weinig introductie en was elk najaar tijdens zijn Europese toer meermaals bij ons te gast. Momenteel viert Tikki het leven op zijn vaste residentie in Goa en produceert nieuwe muziek. Hij reageerde gelijk enthousiast om op deze – out of the box – manier jullie mee te voeren op een mooie dansreis.

0609 Tikki portretTikki Masala  Producer/DJ:  Tijdens zijn eerste reis door India, werd Tikki Masala al direct geïnspireerd door de intensiteit en de diversiteit van authentieke Indiase klassieke muziek. Hij mixt de klanken van Indiase klassieke instrumenten zoals Sitar, Tabla, Santoor, Sarod, Flute, Tanpura, Harmonium én zang … met beats, synthesizers, drums en percussie. De geluidsopnamen die hij door heel India maakte – Bhajans, Kirtans, Mantras, straatmuzikanten, collega’s, jam sessies, concerten, natuur en tempelgeluiden – vermengt hij met psychedelische hypnotische elektronische geluiden, ritmes en baslijnen. Een mengeling van wereldmuziek, beats, tribal, etnische fusie en dansmuziek met invloeden van over de hele wereld. Onder eigen label Masala Records, heeft Tikki inmiddels tal van albums gereleaset. http://www.masalarecords.com/

Masala in Hindi betekent een mengsel van kruiden om verschillende gerechten en smaken te creëren. De naam Tikki Masala is geboren na die eerste reis naar India en nog altijd gebruikt Tikki Indiase geluiden in zijn producties, een masala van Indiase en elektronische geluiden, nu geëvolueerd tot een Masala van geluiden van over de hele wereld. Zijn interesse voor dans kwam meer en meer bovendrijven toen hij ontdekte dat Ecstatic Dance en andere vormen van dans een positief effect hebben op persoonlijke, emotionele, fysieke en spirituele groei, openheid, authenticiteit en het “ontdekken van vrijheid”. Hij pakte het dj-en weer op en ging veel van zijn creaties draaien op Ecstatic Dance’s. Sindsdien resideert Tikki Masala een groot deel van het jaar op Goa en reist door Azië. Met het organiseren, spaceholder zijn en natuurlijk dj-en bij Ecstatic Dance’s in India, Thailand en Europa vond Tikki zijn nieuwe passie, die hij liefdevol wil delen met jullie. Samen verkennen en groeien.

Wil naast je deelname vanochtend Tikki extra supporten, luister eens naar zijn grote hoeveelheid muziek op Bandcamp en koop een album of enkele tracks die je aanspreken: https://tikkimasala1.bandcamp.com/

**** Dit is een Ecstatic Dance reis met een vooraf exclusief voor Ecstatic Dance Breda samengestelde pre-recorded dj set. Tikki is dus is dus als creator slechts in spirit aanwezig. ***

1101 Kaiyann 1De openingsceremonie is in handen van Kaiyann Isa (SA), eigenaresse van Cosmique Focus Creations zij, gaat samen met ons de energie neerzetten tijdens de opening en afsluiting van deze Ecstatic ochtend.
Kaiyann organiseert regelmatig meditatie avonden en Lichttaal events. Ze werkt op holistische wijze en op haar unieke manier van helder zien en voelen. Door de jaren heen heeft ze zich verder ontwikkeld met verschillende healing en clearing methodes, en legt de focus op het herinneren van wie je bent in essentie en je authentieke expressie hiervan te ontdekken. Kaiyann heeft een diepe liefde voor Ecstatic Dance ontwikkeld en gaat nu haar liefde hiervoor met ons delen door tijdens deze ochtend samen met ons te co-creëren. https://www.cosmiquefocus.net/

“Ecstatic Dance has taught me how to Dance with Life” – Kaiyann Isa

Ecstatic op de zondagochtend. Ga het onderzoek aan met jezelf hoe je met veilige afstand toch verbinding kan maken met andere dansers, maar belangrijker nog misschien, met innerlijke zijn. Neem je ruimte. We dansen met max 30 mensen in de danszaal van BRESS. Ze zaal beschikt over een goed ventilatie systeem en je kan gemakkelijk je eigen waterflesje bijvullen.

Ons advies is om lichamelijk contact tijdens het dansen te mijden, ofschoon het mag met wederzijds goedvinden. Voor en tijdens de dans niet!
Voor wie nadrukkelijk zijn of haar eigen ‘ecstatic space’ wil borgen, reiken we lintjes uit, die je om je arm of in je haar kan binden, zodat iedereen ziet dat je geen lichamelijk contact wil en veilig afstand prettig vindt.

Belangrijk! Lees vooraf onze ‘spelregels’ die vanaf 1 juli 2020 gelden. https://ecstaticdancebreda.wordpress.com/contact/

Reserveren is verplicht (niet vrijblijvend). Na aanvang is er geen mogelijkheid meer om mee te dansen. Kom dus op tijd. We starten om 10.30 uur. Reserveren enkel via http://eepurl.com/gcorHf  We hanteren een maximaal aantal deelnemers (30) om zo meer ruimte te bieden voor wie dat wenselijk vindt en een safe space te bieden.

Bijdrage: We organiseren deze ochtend op basis van donatie. We hopen dat je € 15 of misschien zelfs € 20 doneert om de kosten van de organisatie te dragen en om Tikki te supporten. Zorg er a.u.b. voor dat je je donatie contant (geen muntgeld) kunt voldoen. We hebben géén wisselgeld en pinnen is niet mogelijk.
Is bovengenoemde bedrag voor jou persoonlijk aan de hoge kant, dan hopen we dat je € 10 kan missen en dat ruimhartige dansers die iets meer kunnen missen voor de balans zorgen door een extra donatie te doen.

Locatie: Dance Studio 1 bij BRESS, Nieuwe Inslag 99 4817 GN Breda. https://goo.gl/maps/BhnPyyiiKKeZpw7J9

BRESS Sportcenter biedt méér dan alleen sport. De zalen geven onderdak aan onder meer Body & Mind, Yoga, Salsa en Zouk. De Dance Studio beschikt over goede ventilatie, een goede (nieuwe) geluidsinstallatie.
BRESS is goed bereikbaar. Parkeren is gratis. Bij binnenkomst loopt je voorbij de balie naar links, aan het einde van de gang vind je ons. https://www.bress.nl/sports/ecstatic-dance/

We bouwen op je eigen verantwoordelijkheid en gezond verstand in verband met de huidige maatregelen. Wij van onze kant doen ons best om een mooie dansreis te bieden.

 

Vrijdag 28 augustus 2020

 Ecstatic Dance Breda: DJ Yarun Dee + Chantal Clarijs

2003 color portretDe muziek van Yarun Dee is een fusie van elektronische muziek gemixt met sjamanistische, tribal en oriëntaalse klanken en met sounds van overal op onze planeet. Het gevoel op de dansvloer is ruimtelijk en aardend op hetzelfde moment. Subtiele en meeslepende melodieën, sterke en aardse beats. Ritmes die je lichaam aansporen om te dansen, waarvan je geest stil wordt én zich verruimt. In de afgelopen jaren maakte Yarun deel uit van de ruggengraat van de Amsterdamse conscious clubbing scene bij Odessa en de voormalige Club Lite, waar hij draaide bij Ecstatic Dance, Tantric Dance en bij Shine. Tegenwoordig heeft ie zijn eigen conscious clubnight onder de IxCacao. Yarun draait op Ecstatic Dance events en festivals in heel Nederland, Europa en daar buiten. Hij is ook resident dj bij Ecstatic Dance Utrecht en Odessa Amsterdam.

“Ecstatic Dance is for me a celebration of life, of human existence in its full spectrum & full expression. From darkness to light, from sadness, fear and anger to happiness, playfulness and lightness to feelings of pure ecstasy. Dancing is one of the best ways to become free and expand or even transcend the mind. To go beyond the ‘regular’ perception of myself, the inner- and outer Universe. Dancing can generate to become free of thought, all mist disappears and a direct experience of reality remains.

Dancing and making music is one of the most ancient things we do as human beings on this incredible planet, to come to a whole, to unity and celebrate. Like this we can heal ourselves and Mother Earth… When a person becomes ill or depressed in a tribal society. The first 2 questions a shaman asks is: When did you stop singing? When did you stop dancing??

For me it is a huge blessing and miraculous to guide this ancient process as a DJ and Ceremony Leader within this amazing container called Ecstatic Dance”.

chantal wijzendChantal Clarijs. Dansen zit Chantal in het bloed en van jongs af aan heeft ze vele verschillende dansvormen beoefend. In 1999 ontdekte ze Argentijnse Tango en vond daarin wat ze belangrijk vindt: vrijheid in diepe verbinding. Tango dansen is tot op de dag van vandaag haar passie. Vrije dansexpressie, zoals op de Ecstatic dansvloer, is haar manier van zichzelf uitdrukken, ontdekken en leren van zichzelf en anderen.
Chantal is intuïtief coach & trainer, embodied & holistisch coach en danscoach. Haar praktijk ‘Puur op gevoel Coaching’ in Breda heeft veel ruimte; er moet uiteraard gedanst kunnen worden! Ze begeleidt mensen individueel, maar ook groepen en teams in persoonlijke groei van binnenuit. Chantal werkt vanuit een compleet mensbeeld: ze gelooft dat de verbinding met zowel ratio als lichaam en spirit essentieel is. “Er is dan eenvoudigweg meer potentieel: onderstromen en het grotere geheel worden zichtbaar. Mensen staan steviger in het nu, waardoor ze meer impact hebben. In communicatie, in wie ze werkelijk zijn.” Naast dansen en coachen is Chantal ook dol op schrijven. Haar inspiratieartikelen vind je hier: https://www.puuropgevoel.nu/inspiratie/
Meer lezen over haar werkwijze en workshops: http://www.puuropgevoel.nu/

Bijdrage: Zorg er a.u.b. voor dat je je bijdrage van € 20 gepast (geen muntgeld) en contant kunt voldoen. We hebben géén wisselgeld en pinnen is niet mogelijk.

Reserveren is verplicht (niet vrijblijvend). Na aanvang is er geen mogelijkheid meer om mee te dansen. Kom dus op tijd. We starten om 19.30 uur. Reserveren enkel via de volgende link: http://eepurl.com/gna_x9

Belangrijke informatie: We hanteren voorlopig een maximaal aantal deelnemers om zo meer ruimte te bieden voor wie dat wenselijk vindt, ons aan de protocollen te houden en een safe space te bieden . Lees ook vooraf de aanvullende voorwaarden die per 1 juli 2020 van toepassing zijn: https://ecstaticdancebreda.wordpress.com/contact/

Programma:
19.00 uur Zaal open
19:30 uur Deur sluit, Openingsceremonie door Chantal Clarijs
20.00 uur Ecstatic Dance met DJ Yarun Dee
22.15 uur Sluitingscirkel
22.30 uur Einde avond

Locatie: Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 140 m² , AIRCO / goede ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

 

 

 

V   E   R   W   A   C    H   T

Nykkyo Energy DJ

nykkyo oranjeNykkyo staat bekend om zijn ultieme diep-gelaagde emotionele muziek en hoge energie-uitbarstingen, die menig danser tot nieuwe onbekende delen van zichzelf brengt. Blokkades oplost die de danser meer naar het authentieke zelf brengt. Ook bekend bij vele festivals en bewuste dansfeesten zoals Healing Garden, Mandala, Mysteryland, Hieros Gamos, OpenUP, DEEP en nog veel meer, maar ook gezien bij vele ceremonies en workshops, als helende artiest. Hij is resident Ecstatic Dance DJ bij Ecstatic Dance Utrecht, Ecstatic Dance Valencia, DMT Dance Barcelona, Zutphen, Breda en Groningen en natuurlijk heeft hij veel gastoptredens bij Ecstatic Dance door Nederland en Europa. En recentelijk heeft Ecstatic Dance Radio gelanceerd, om de wereld elke dag te gaan dansen!Nykkyo Energy DJ

Nykkyo Energy DJ biedt een energetische muzikale ervaring: therapeutische dj set door genezer, therapeut, dj en producer met behulp van verschillende analoge, digitale kwantumtechnieken en met divine assistentie. Bijvoorbeeld DNA-activatie, aura en karma clearings, hartactivatie, zelf beperkende geloof overtuigingen clearing, en andere clearings en activaties. Met het gebruik van divine hulpmiddelen zoals God/Bron Scalaire Wave Heilige Codes, Quantum Scalaire wave-antenne, resonantie, subtiele energieën, entrainment hersengolven, natuurgeluiden, geuren van essenties, projecties en muziek. Dit alles voegt letterlijk een extra dimensie toe aan de al helende kracht van muziek en dans. Het is een compleet nieuwe helende techniek en uniek in de wereld, die leuk is en het hart opent om je terug te brengen naar nu. Jezelf openen voor je volledige potentieel. Dit is een ervaring waarbij alle zintuigen worden gebruikt, waar geblokkeerde energie oplost en het lichaam werkelijk beweegt, zelfs op de energetische lichamen en op quantumniveau!
Energy DJ is een project van Eduard Eieyani zoals ook Chintamania en Divine Tools zijn. Eduard Eieyani is een in Nederland gevestigde internationale counselor en mentor met een holistisch kijk. Hij stelt de kracht van mensen in staat om te leven in overeenstemming met hun grootste verlangens, doel en wijsheid. Naast docent en therapeut is hij al 34 jaar een dj en producer die muziek uitbrengt op labels als Global Underground, Pacha Recording, Spinnin’ Records, terwijl hij wereldwijd optreedt onder verschillende artiesten namen. Wijs en ervaren zoals hij is, onthult hij het mysterie van levenskracht en gemanifesteerde werkelijkheid. Gespecialiseerd in activatie lezingen, (groep) genezingen, kwantumfysica, divine tools ontwikkelen en de realiteit hercoderen. Go Osh brengt, met zijn project Nykkyo Energy DJ, subtiele hoge en helende frequenties, fuseerd ze met ritmes op de dansvloer. Een complete groep verandering en activeringservaring die van invloed is op de collectieve mensheid, elke dans opnieuw!
http://www.divine.tools/
http://www.nykkyoenergy.dj/

 

 DJ Divana

Eden_Meure_DSC0292

DivanA (resident DJ bij Ecstatic Dance Rotterdam en Odessa Amsterdam) betovert het publiek met muziek uit het volledige spectrum van genres. Per definitie is letterlijk niets uitgesloten. Onder het credo “One DJ, many styles.” stemt hij zich helemaal af op het publiek en neemt je mee op een originele en gedurfde dansreis. Hij laat het niet bij het eenvoudig aan elkaar breien van twee tracks. Met meesterlijke skills worden nummers live geremixt en overgangen krijgen een spannend karakter. DivanA zelf is heel speels houdt van fancy “gender-bending” outfits en wil alle soorten mensen zich welkom laten voelen.

_DSC6960 Open je dansende ziel voor een verrassende samensmelting van etnische ritmes, housy ecstatics, glitchy surprises, bopping breaks, heavy basslines, psychedelische grooves, tribal vibes, jazzy jams, funky flavours, oldschool beats en nog veel meer. http://facebook.com/divanamusic
https://soundcloud.com/djdivan

 

 

 * * * * * * * * * *

Ecstatic Dance Breda (de originele)

Ecstatic Dance Breda is een (18+) event, tenzij we explicite anders vermelden bij een event. We verwelkomen diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, seksuele oriëntatie en levenservaring. We vragen om een open en respectvolle houding.Ecstatic Dance Breda is een vereniging zonder winstoogmerk en organiseert Ecstatic Dance in BRESS en in Libre Dance & more. Onder auspiciën van http://ecstaticdance.org te San Francisco USA.