Events

Ecstatic Dance Breda gaat steeds voor de beste dj’s. Afwisselend een Nederlandse topper of aankomend talent én dan weer een dj van ver weg die we zelf naar Nederland brengen. Wij zijn de originele Ecstatic Dance Breda, geïnspireerd door en met toestemming van de Ecstatic Dance Community Foundation, San Francisco.

We hebben onze dans events tot onbekende datum helaas moeten uitstellen of cancelen.  Had je gereserveerd voor één of meerdere avonden, dan vervalt die reservering automatisch.

Het gevarieerde aanbod brengt met zich mee, dat aanvangstijden, locaties en bijdrage kunnen afwijken per avond.

De volgende Ecstatics zijn uitgesteld tot nader datum

Schrijf je hier in voor onze Nieuwsbrief, zodat je op de hoogte gehouden wordt van alle activiteiten. Je vindt ons ook terug op  Spirituele Agenda NL  en Blotevoetendans.nu

 DJ Esta Polyesta

Wow! Blij dat Esta ons komt verrassen met haar mooie energie en geweldige vibe!

Voor wie haar nog niet kent: De Amsterdamse DJ Esta Polyesta creëert een feest met Global Beats en Ethno House. Polyesta is bekend om haar wereldmuziek en Balkan Beats-sets en door haar liefde voor elektronische muziek geniet ze er écht van dat de beats zich met etnische muziek vermengen tot een funky feel-good mix. Ze combineert muziek uit Afrika, Azië, Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Europa, alsof grenzen niet bestaan en verbindt mensen en culturen in dans. Polyesta’s stijl is vloeiend en vrouwelijk, opwindend en leuk. “Dans is een feest.”

Esta is één van Neerlands, meest succesvolle ecstatic dj’s en daarnaast ook ceremonieleider  én dj teacher.  Vanavond doet ze tevens de openingsceremonie.

http://soundcloud.com/dj-polyesta http://www.mixcloud.com/Polyesta  https://www.facebook.com/Polyesta

0304 Esta tour staandProgramma
19:00 uur Aankomen in stilte. In de zaal dans en muziek.
19:30 uur Openingscirkel met Esta Polyesta
20:00 uur Ecstatic Dance met dj Esta Polyesta
22.15 uur Sluitingsceremonie

Bijdrage: € 19,00 (enkel contant, graag gepast) Dat is inclusief diverse soorten thee, infused water, chocolade en vers fruit  à volonté gedurende de avond.

Reserveren kan via http://eepurl.com/goITW5 maar je mag ook spontaan komen dansen.

Locatie:
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 140 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic.
http://libredanceandmore.nl/

 

 DJ Divana + Chantal Clarijs

Eden_Meure_DSC0292

DivanA (resident DJ bij Ecstatic Dance Rotterdam en Odessa Amsterdam) betovert het publiek met muziek uit het volledige spectrum van genres. Per definitie is letterlijk niets uitgesloten. Onder het credo “One DJ, many styles.” stemt hij zich helemaal af op het publiek en neemt je mee op een originele en gedurfde dansreis. Hij laat het niet bij het eenvoudig aan elkaar breien van twee tracks. Met meesterlijke skills worden nummers live geremixt en overgangen krijgen een spannend karakter. DivanA zelf is heel speels houdt van fancy “gender-bending” outfits en wil alle soorten mensen zich welkom laten voelen.

_DSC6960 Open je dansende ziel voor een verrassende samensmelting van etnische ritmes, housy ecstatics, glitchy surprises, bopping breaks, heavy basslines, psychedelische grooves, tribal vibes, jazzy jams, funky flavours, oldschool beats en nog veel meer. http://facebook.com/divanamusic
https://soundcloud.com/djdivana

chantal wijzend

De openingsceremonie deze avond is in handen van Chantal Clarijs. Dansen zit Chantal in het bloed en van jongs af aan heeft ze vele verschillende dansvormen beoefend. In 1999 ontdekte ze Argentijnse Tango en vond daarin wat ze belangrijk vindt: vrijheid in diepe verbinding. Tango dansen is tot op de dag van vandaag haar passie. Vrije dansexpressie, zoals op de Ecstatic dansvloer, is haar manier van zichzelf uitdrukken, ontdekken en leren van zichzelf en anderen.
Chantal is intuïtief coach & trainer, embodied & holistisch coach en danscoach. Haar praktijk ‘Puur op gevoel Coaching’ in Breda heeft veel ruimte; er moet uiteraard gedanst kunnen worden! Ze begeleidt mensen individueel, maar ook groepen en teams in persoonlijke groei van binnenuit. Chantal werkt vanuit een compleet mensbeeld: ze gelooft dat de verbinding met zowel ratio als lichaam en spirit essentieel is. “Er is dan eenvoudigweg meer potentieel: onderstromen en het grotere geheel worden zichtbaar. Mensen staan steviger in het nu, waardoor ze meer impact hebben. In communicatie, in wie ze werkelijk zijn.” Naast dansen en coachen is Chantal ook dol op schrijven. Haar inspiratieartikelen vind je hier: https://www.puuropgevoel.nu/inspiratie/
Meer lezen over haar werkwijze en workshops: http://www.puuropgevoel.nu/

Programma
19:00 uur Zaal open, dans en muziek
19.30 uur Openingsceremonie
20:00 uur Ecstatic Dance
22.15 uur Sluitingscirkel

Locatie: Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 140 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

 

DJ Yarun Dee + Madhav (Live)

Tijd voor onze eerste Ecstatic Spring Celebration. De lente kondigt groei en bloei aan, ook voor jou. Het woord lente is een oude afleiding van “lang” en heeft betrekking op het lengen van de dagen. Daarom een EXTRA en langere Ecstatic Dance Breda in het midden van de lente. Met een openingsceremonie om je uit de knop te laten komen, lente dans met LIVE muziek, één van de populairste dj’s in Nederland én een bijzondere Sound Healing. Voel je het ontluiken al?

 

Madhav. Klinkt bekend? Ja dat kan, Madhav speelde (samen met Vyana) de live openingsset bij het Ecstatic Dance Festival Holland vorig jaar. 2003 MadhavDe Bhakti-Yogi, emotioneel lichaamswerker en multi-instrumentalist Henk van Glabbeek alias Madhav, heeft zich laten inspireren door muzikale tradities vanuit de hele wereld. Tussen 1980 en 1995 heeft hij als Bhakti-Yogi ofwel Hindoemonnik over de wereld gereisd, in tempels en grotten gewoond. In die jaren heeft hij zich ondergedompeld in de mystiek van muziek, mantra’s, meditatie en klank. Hij gaf lezingen over de oosterse mystiek in diverse landen en leidde mantra-zangsessies. Na zijn monnikschap kwam hij terug naar Nederland. Daar verdiepte hij zich in de antroposofie en volgde hij verscheidene trainingen en een opleiding tot emotioneel lichaamswerker. Tevens richtte hij de stichting One World Jam op waarmee hij talloze wereldmuziek evenementen en multiculturele jamsessies organiseerde. Via de muzikanten van de One World Jam zijn al de verschillende wereldinstrumenten op zijn pad genomen die hij vervolgens met veel enthousiasme hartstochtelijk heeft leren bespelen.

Zo werd hij de multi-instrumentalist van de Tribal Dance Orchestra en de Soulgate Collective waarmee hij jaren de live-muziek verzorgde op Ecstatic Dance events op door het hele land. Onder andere in Utrecht, Club Lite, 4 x Lowlands met de Yoga Tribe, 2 x Open Up festival, Healing festival, Ruigoord festival, Hieros Games en vele andere events. Daarnaast heeft hij een The Chakra Journey ontwikkeld een workshop op muziek waarmee hij de deelnemers meeneemt via chakra oefeningen in de dans en uiteindelijk in de Heartbeat Connection Meditation ondersteunt door live soundhealing muziek.

Hij heeft diep vertrouwen in de magie van zijn instrumenten uit oude mystieke tradities. De snaarinstrumenten die hij live bespeelt zijn de Perzische Tar, Setar, Shourangiz, de Oed uit het Midden-Oosten, Chinese Guzheng harp en de Indiase Sitar. Tevens bespeelt hij windinstrumenten zoals de Perzische Ney, Chinese rootend Xiao flute, Japanse Shakuhachi, Indiase Bansuri, Armeense Duduk, kaval en de Native Lakota fluit. Tijdens zijn workshops gebruikt hij zijn eigen, speciaal gecomponeerde muziek en speelt hij live op de hierboven genoemde bijzondere instrumenten. Zo neemt hij luisteraars en dansers mee op een mystieke muzikale reis naar het hart. https://www.facebook.com/henk.vanglabbeek  https://www.facebook.com/Sufi-Heartbeat-432647006929353/

2003 color portretDe muziek van Yarun Dee is een fusie van elektronische muziek gemixt met sjamanistische, tribal en oriëntaalse klanken en met sounds van overal op onze planeet. Het gevoel op de dansvloer is ruimtelijk en aardend op hetzelfde moment. Subtiele en meeslepende melodieën, sterke en aardse beats. Ritmes die je lichaam aansporen om te dansen, waarvan je geest stil wordt én zich verruimt. In de afgelopen jaren maakte Yarun deel uit van de ruggengraat van de Amsterdamse conscious clubbing scene bij Odessa en de voormalige Club Lite, waar hij draaide bij Ecstatic Dance, Tantric Dance en bij Shine. Tegenwoordig heeft ie zijn eigen conscious clubnight onder de IxCacao. Yarun draait op Ecstatic Dance events en festivals in heel Nederland, Europa en daar buiten. Hij is ook resident dj bij Ecstatic Dance Utrecht en Odessa Amsterdam.

“Ecstatic Dance is for me a celebration of life, of human existence in its full spectrum & full expression. From darkness to light, from sadness, fear and anger to happiness, playfulness and lightness to feelings of pure ecstasy. Dancing is one of the best ways to become free and expand or even transcend the mind. To go beyond the ‘regular’ perception of myself, the inner- and outer Universe. Dancing can generate to become free of thought, all mist disappears and a direct experience of reality remains.

Dancing and making music is one of the most ancient things we do as human beings on this incredible planet, to come to a whole, to unity and celebrate. Like this we can heal ourselves and Mother Earth… When a person becomes ill or depressed in a tribal society. The first 2 questions a shaman asks is: When did you stop singing? When did you stop dancing??

For me it is a huge blessing and miraculous to guide this ancient process as a DJ and Ceremony Leader within this amazing container called Ecstatic Dance”.

Programma
19.00 uur Zaal open
19:30 uur Openingsceremonie en Dans de lente met Madhav (Live)
20:30 uur Ecstatic Dance met dj Yarun Dee
22.30 uur Sound Healing door Madhav ca. 23.10 uur Afsluiting

Locatie: Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 140 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

Ecstatic Dance Breda is een (18+) event, tenzij we explicite anders vermelden bij een event. We verwelkomen diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, seksuele oriëntatie en levenservaring. We vragen om een open en respectvolle houding.

 

 DJ Amritaji (Salt Lake City USA)

Copy of Copy of leadershipfinals-147

Halverwege haar optreden vorig jaar mei sprak Amritaji vol verbazing de illustere woorden ” …OMG they like Psytrance ?! “ De vloer ging helemaal los en we vreesden voor het dak 😉

WoW wat een dansreis! We zijn dan ook in opperste staat van extase (uhh ecstatic) dat ze dit jaar Breda weer aandoet.

Amritaji AH event 2DJ Amritaji (Inderamrit Dhillon) draait al meer dan een decennium worldbeats, -bass en psychedelische muziek op festivals en Ecstatic Dance in de Verenigde Staten. Vanuit haar roots in de PsyTrance ontwikkelde zij een geheel eigen stijl waarin ze traditionele muziek uit Oosterse- en inheemse culturen weeft met elektronische bass en dance.

Haar liefde voor, een door muziek teweeggebrachte staat van trance begon na het beoefenen van traditionele Sanskriet Kirtan op de middelbare school. Een muzikant voor het leven werd geboren. Inderamrit is gepassioneerd over het mixen van traditionele en moderne muziek, waarmee ze haar publiek een bijzondere sonische ervaring van diepe baslijnen, Oosterse melodieën en verheffend grooves voorschotelt. Gepassioneerd neemt ze je mee op een heilige dans reis met ruimte voor heling, vrijheid in zelfexpressie en niet te vergeten, enorm plezier!

2205 nieuw portretInderamrit is de oprichter van Ecstatic Dance Milwaukee (USA) , deed de Ecstatic Dance Leadership Training in Oakland, CA en ze is naast Esta Polyesta een van de docenten van Ecstatic Dance International DJ opleiding in Spanje, mei van dit jaar. Momenteel woont ze in Salt Lake City, waar ze resident DJ en DJ trainer is bij Ecstatic Dance Salt Lake City.Na Spanje doet ze een korte toer door Europa én natuurlijk Breda daarin niet ontbreken.

https://soundcloud.com/amritaji

https://www.amritajimusic.com/

https://www.instagram.com/amritajimusic/

https://www.facebook.com/DJAmritaji/

Programma
19.00 uur Zaal open
19:30 uur openingsceremonie
20:00 uur Ecstatic Dance
22.15 uur  Sluitingscirkel

Locatie: Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 140 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

 

 

* * * * * * * * * *

Ecstatic Dance Breda (de originele)

Ecstatic Dance Breda is een vereniging zonder winstoogmerk en organiseert Ecstatic Dance in BRESS en in Libre Dance & more. Onder auspiciën van http://ecstaticdance.org te San Francisco USA.