Events

Ecstatic Dance Breda gaat steeds voor de beste dj’s. Afwisselend een Nederlandse topper of aankomend talent én dan weer een dj van ver weg die we zelf naar Nederland brengen. Wij zijn de originele Ecstatic Dance Breda, geïnspireerd door en met toestemming van de Ecstatic Dance Community Foundation, San Francisco.

Schrijf je hier in voor onze Nieuwsbrief, zodat je op de hoogte gehouden wordt van alle activiteiten. Je vindt ons ook terug op  Spirituele Agenda NL  en Blotevoetendans.nu

  • Vrijdag 7 februari 2020: A Slower Sensual Ecstatic Dance Journey -2nd edition – with DJ Nowananda (Koh Pha Ngan)
  • Vrijdag 21 februari 2020: DJ Divana + Chantal Clarijs
  • Vrijdag 6 maart 2020: Ecstatic Dance Special met Jennifer Ann (live & cacao ceremonie) + Nykkyo Energy DJ
  • Vrijdag 22 mei 2020: DJ Amritaji (Salt Lake City USA)

 

Vrijdag 7 februari 2020: DJ Nowananda (Koh Pha Ngan)

0702 FB nw3

Londen, Parijs, Gent, Berlijn én Breda! Dankbaar en blij dat we deel mogen uitmaken van Nowananda’s Europese tour dit voorjaar, met zijn 2e editie van Snake Charmer. Nowananda is eventjes terug in Europa en wij verwelkomen hem graag weer voor een bijzondere editie van Ecstatic Dance Breda. “Snake Charmer” (2nd edition) bevat veel water-energie, langzamere, subtiele en sensuele tracks die zich opwerken naar een “slow ecstasy” terwijl natuurlijk ook plaats is voor de nodige tribal ritmes en etnisch infused beats die hun oorsprong vinden in India, langs de Amazone, Balkan, Afrika en Latijns-Amerika.

0702_Eyal_djenNowananda (Eyal Matsliah) is al zijn hele leven een gepassioneerd danser en muziekverzamelaar. Woont sinds 2004 op Koh Pha Ngan als is ie het grootste deel van de tijd op reis. Eyal groeide op in een multicultureel gezin, speelt al vele jaren klassieke piano en besteedt naast het dj-en een groot deel van zijn tijd aan de studie, praktiseren en onderwijzen van Yoga, Tantra, healing, lichaams- en energiewerk. Zijn moto is “Door middel van dans, verbinden wij meer van onszelf, met anderen en ons leven.”

0702 belijnLuister naar één van zijn meest recente sets: “Shamanic dance ritual” in Berlin: https://soundcloud.com/nowananda/shamanic-dance-2
Méér muzikale reizen van Nowananda tref je hier aan: https://soundcloud.com/nowananda

Eyal is ook een succesvol auteur en Tantric Life-Coach. https://www.intimatepower.com/

Programma
19:00 uur Aankomen in stilte. In de zaal dans en muziek.
19:30 uur Openingscirkel met Nowananda
20:00 uur Ecstatic Dance met dj Nowananda
22.15 uur Sluitingsceremonie

Bijdrage: € 19,00 (enkel contant, graag gepast) Dat is inclusief diverse soorten thee, infused water, chocolade en vers fruit  à volonté gedurende de avond.

Reserveren (aanbevolen) kan via http://eepurl.com/ggeh8f maar je mag ook spontaan komen dansen, let wel vol is vol.

Ecstatic Dance Breda is een (18+) event, tenzij we explicite anders vermelden bij een event. We verwelkomen diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, seksuele oriëntatie en levenservaring. We vragen om een open en respectvolle houding.

Locatie:
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 140 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic.
http://libredanceandmore.nl/

Vrijdag 21 februari 2020: DJ Divana + Chantal Clarijs

2102 FB EVb

Let op andere locatie deze keer. DivanA (resident DJ bij Ecstatic Dance Rotterdam en Odessa Amsterdam) betovert het publiek met muziek uit het volledige spectrum van genres. Per definitie is letterlijk niets uitgesloten. Onder het credo “One DJ, many styles.” stemt hij zich helemaal af op het publiek en neemt je mee op een originele en gedurfde dansreis. Hij laat het niet bij het eenvoudig aan elkaar breien van twee tracks. Met meesterlijke skills worden nummers live geremixt en overgangen krijgen een spannend karakter. DivanA zelf is heel speels houdt van fancy “gender-bending” outfits en wil alle soorten mensen zich welkom laten voelen.

_DSC6960Dus, ben je klaar voor een Ecstatic Dance trip aan de vooravond van carnaval?  Open dan je dansende ziel voor een verrassende samensmelting van etnische ritmes, housy ecstatics, glitchy surprises, bopping breaks, heavy basslines, psychedelische grooves, tribal vibes, jazzy jams, funky flavours, oldschool beats en nog veel meer. En mocht je vanavond (toch) zin hebben in een crazy outfit. DivanA zal zich thuis voelen.  http://facebook.com/divanamusic
https://soundcloud.com/djdivana

chantal wijzendDe openingsceremonie deze avond is in handen van Chantal Clarijs. Dansen zit Chantal in het bloed en van jongs af aan heeft ze vele verschillende dansvormen beoefend. In 1999 ontdekte ze Argentijnse Tango en vond daarin wat ze belangrijk vindt: vrijheid in diepe verbinding. Tango dansen is tot op de dag van vandaag haar passie. Vrije dansexpressie, zoals op de Ecstatic dansvloer, is haar manier van zichzelf uitdrukken, ontdekken en leren van zichzelf en anderen.
Chantal is intuïtief coach & trainer, embodied & holistisch coach en danscoach. Haar praktijk ‘Puur op gevoel Coaching’ in Breda heeft veel ruimte; er moet uiteraard gedanst kunnen worden! Ze begeleidt mensen individueel, maar ook groepen en teams in persoonlijke groei van binnenuit. Chantal werkt vanuit een compleet mensbeeld: ze gelooft dat de verbinding met zowel ratio als lichaam en spirit essentieel is. “Er is dan eenvoudigweg meer potentieel: onderstromen en het grotere geheel worden zichtbaar. Mensen staan steviger in het nu, waardoor ze meer impact hebben. In communicatie, in wie ze werkelijk zijn.” Naast dansen en coachen is Chantal ook dol op schrijven. Haar inspiratieartikelen vind je hier: https://www.puuropgevoel.nu/inspiratie/
Meer lezen over haar werkwijze en workshops: http://www.puuropgevoel.nu/

Programma
19:30 uur Ontvangst en ticketverkoop
20:00 uur Zaal open
20:15 uur Openingsceremonie
20:40 uur Ecstatic Dance met DivanA

ca. 22:40 uur Sluitingscirkel.

Bijdrage: € 17,00 (enkel contant, graag gepast). We kunnen je op deze locatie helaas geen thee en fruit aanbieden zoals misschien van ons gewend bent op de vrijdag. Breng daarom je eigen waterflesje of bidon mee. Dat kan je wel bijvullen in de zaal. Er staan ook papieren bekers.

Reserveren kan via: via http://eepurl.com/gaW8Ov maar je mag ook spontaan komen dansen.

Locatie: Dance Studio 1 bij BRESS, Nieuwe Inslag 99 4817 GN Breda. BRESS Sportcenter biedt méér dan alleen sport. De zalen geven onderdak aan onder meer Body & Mind, Yoga, Salsa en Zouk. De Dance Studio beschikt over een gloednieuwe en goede geluidsinstallatie, vooral ’s avonds sfeervol licht én een fijne vloer.

Bress sfee mosaic

BRESS is goed bereikbaar. Parkeren is gratis maar het kan druk zijn. Dus kom lekker op de fiets of met de bus (halte Bijster en halte Langveld). Bij binnenkomst loopt je voorbij de balie naar links, aan het einde van de gang vind je ons. https://www.bress.nl/sports/ecstatic-dance/

 

Vrijdag 6 maart 2020: Ecstatic Dance Special met Jennifer Ann (live & cacao ceremonie) + Nykkyo Energy DJ

“A match made in heaven.” Jennifer en Nykkyo brachten afgelopen jaar een uitzonderlijk mooie avond voor een vol huis, die we de moeite vinden om te herhalen. Dit is een langere avond met een speciaal programma, live optreden en cacao ceremonie.

0603 ja nwJennifer Ann is een meditatieve singer-songwriter uit Nederland / USA met roots in mantra en medicine muziek. Haar stem is soulful en warm. Haar fans beschrijven het als een moeders omhelzing.

Ze heeft een achtergrond in Kundalini Yoga (2011), Kinder Yoga (2013) traditionele yoga en Yoga Therapie (2014) alsmede in vele sjamanistische tradities, rituelen en gebruiken van verschillende stammen over de hele wereld (sinds 2009).  Op haar zoektocht naar de helende en medicinale werking van muziek, volgt zij de tradities van het mantra zingen en de tribal ceremoniële muziek. Dit is de basis voor haar originele liedjes waarmee ze nu de wereld in gaat. Deze nieuwe liedjes zijn een fusie van tribal en folk/singer-songwriter samengevoegd tot gebeden voor een betere wereld.

In 2014 bracht Jennifer Ann haar eerste album uit, dat goed werd ontvangen en geprezen door het Nederlandse Yoga Magazine. Voor haar 2e album in 2015 begon ze met het schrijven van eigen, originele liedjes. In datzelfde jaar werd ze uitgenodigd om te spreken “Music = Medicine” bij Tedx Friesland en studeerde af op Muziek aan de Rijksuniversiteit Groningen.   In 2018 bracht ze haar nieuwste album Urban Shamanism uit. Twee nummers van dit album wonnen een “Peace Song Award” in de Verenigde Staten. In de jury van de Peace Song Awards staan o. a Steward Copeland van “The Police” en Peter Yarrow van “Peter, Paul & Mary”. Meer info: www.globalpeacesongawards.org

Momenteel deelt zij haar muzikale gave over de hele wereld tijdens (cacao) ceremonies, retreats, festivals en workshops. Het is haar missie is om mensen te helpen terugkeren naar de kern, het centrum van hun wezen. Met kalmte, kracht en verbondenheid met het leven. Ze gebruikt haar muziek om community’s te verbinden, Heilige manieren te onderwijzen en een gezonde levensstijl te behouden. Ze gelooft dat we zijn gemaakt om te gedijen! En we doen dit het best samen als de stam van vele kleuren!

http://www.jenniferannsings.com  https://soundcloud.com/jenniferannsings https://jenniferann.bandcamp.com  http://www.facebook.com/jenniferannsings

Cacao @LVopen up 2016 (300dpi)

In de cacao ceremonie gebruiken we, bewegings/partner oefeningen, dans en muziek om connectie te  maken met de spirit van cacao. Cacao is een heel speelse geest en is klaar om je overvloed te laten zien op een vrolijke, maar krachtige manier. De cacao zal je helpen om je innerlijke kind te vinden, verbinding te maken met je creativiteit en het te laten stromen. Ze zal je zalig, vol vreugde achterlaten en je zal opnieuw verbonden zijn met je kern. Voel je welkom om mee te doen en door de deur van de bevrijding te lopen op een veilige en vrolijke manier!

De Maya’s en Azteken gebruikten cacao in hun rituelen om tussen de werelden te reizen en gaven het de naam “Food of the God”. Ceremoniële cacao leidt je naar de deur naar het hart, naar de spirituele dimensie, maar het pusht je niet door zoals andere plant geneesmiddelen uit het Amazonewoud. Ceremoniële cacao nodigt je uit op een reis, om met de chocolade spirit “door de sluier te reizen “ op een veilige en zachte manier. Door de (rauwe) cacao op een zeer speciale manier te brouwen, heeft Jennifer Ann een manier gevonden om de balans te creëren tussen haar vrouwelijke kracht en het creëren van een veilige ‘space’ om de reis naar het zelf te maken, met een beetje hulp van de Cacao goden en godinnen, samen in natuurlijke staat van plezier.

06 breed nykkyoNykkyo Energy DJ is de resident dj bij Ecstatic Dance Breda en behoeft voor de meesten van jullie weinig introductie. Hij is een gevierde ecstatic dj in binnen- en buitenland. Deze avond zal hij een speciale set draaien subtiel geënt op de speciale energie en frequenties van de “sacred cacao”.
Jennifer Ann is een meditatieve singer-songwriter uit Nederland / USA met roots in mantra en medicine muziek. Haar stem is soulful en warm. Haar fans beschrijven het als een moeders omhelzing.

eduard happinezNykkyo Energy DJ is een project van Go Osh Eieyani Chintamania, internationaal spreker en counselor vanuit holistische visie. Hij stelt de mensen in staat de kracht te ervaren om te leven in lijn met hun grootste verlangens, doelen en wijsheid. Go Osh heeft zijn behandelwerk tevens in dj vorm gegoten. Daarnaast is hij al dertig jaar een dj en producer die muziek op labels zoals Global Underground, Pacha Recording, Spinnin’ uitbrengt.
Go Osh is gespecialiseerd in activeringslezingen, (groep)genezingen en kwantumfysica. Met zijn project Nykkyo Energy DJ, mengt hij subtiele helende frequenties en verrassende ritmes. Laat je meevoeren op een diepe innerlijke dansreis die je naar je ware zelf brengt en als je het toelaat een euforisch gevoel zal geven. Ecstatic Dance ten top. https://www.chintamania.com/energy-dj

Programma
19.00 uur Zaal open
19:30 uur Jennifer Ann Live + cacao ceremonie
21:00 uur Ecstatic Dance met Nykkyo Energy DJ
ca. 23.30 uur Sluitingscirkel

Bijdrage
Zorg er a.u.b. voor dat je je bijdrage van € 29,00 contant en gepast kunt voldoen. Dat is inclusief cacao, diverse soorten thee, infused water, chocolade en vers fruit à volonté gedurende de avond. Van grote coupures hebben we niet terug en pinnen is niet mogelijk.

Reserveren is voor deze avond aanbevolen en kan enkel via http://eepurl.com/glUYbH

Locatie: Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 140 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

Vrijdag 22 mei 2020: DJ Amritaji (Salt Lake City USA)

Copy of Copy of leadershipfinals-147

Halverwege haar optreden vorig jaar mei sprak Amritaji vol verbazing de illustere woorden ” …OMG they like Psytrance ?! “ De vloer ging helemaal los en we vreesden voor het dak 😉

WoW wat een dansreis! We zijn dan ook in opperste staat van extase (uhh ecstatic) dat ze dit jaar Breda weer aandoet.

Amritaji AH event 2DJ Amritaji (Raj Inder Dhillon) draait al meer dan een decennium worldbeats, -bass en psychedelische muziek op festivals en Ecstatic Dance in de Verenigde Staten. Vanuit haar roots in de PsyTrance ontwikkelde zij een geheel eigen stijl waarin ze traditionele muziek uit Oosterse- en inheemse culturen weeft met elektronische bass en dance.

Haar liefde voor, een door muziek teweeggebrachte staat van trance begon na het beoefenen van traditionele Sanskriet Kirtan op de middelbare school. Een muzikant voor het leven werd geboren. Raj Inder is gepassioneerd over het mixen van traditionele en moderne muziek, waarmee ze haar publiek een bijzondere sonische ervaring van diepe baslijnen, Oosterse melodieën en verheffend grooves voorschotelt. Gepassioneerd neemt ze je mee op een heilige dans reis met ruimte voor heling, vrijheid in zelfexpressie en niet te vergeten, enorm plezier!

2205 nieuw portretRaj Inder is de oprichter van Ecstatic Dance Milwaukee (USA) , deed de Ecstatic Dance Leadership Training in Oakland, CA en ze is naast Esta Polyesta een van de docenten van Ecstatic Dance International DJ opleiding in Spanje, mei van dit jaar. Momenteel woont ze in Salt Lake City, waar ze resident DJ en DJ trainer is bij Ecstatic Dance Salt Lake City.Na Spanje doet ze een korte toer door Europa én natuurlijk Breda daarin niet ontbreken.

https://soundcloud.com/amritaji

https://www.amritajimusic.com/

https://www.instagram.com/amritajimusic/

https://www.facebook.com/DJAmritaji/

Programma
19.00 uur Zaal open
19:30 uur openingsceremonie
20:00 uur Ecstatic Dance
22.15 uur  Sluitingscirkel

Bijdrage
Zorg er a.u.b. voor dat je je bijdrage van € 19,00 contant en gepast kunt voldoen. Dat is inclusief cacao, diverse soorten thee, infused water, chocolade en vers fruit à volonté gedurende de avond. Van grote coupures hebben we niet terug en pinnen is niet mogelijk.

Reserveren kan via http://eepurl.com/gdYEDH  maar je mag ook spontaan komen dansen. (Vol is vol.)

Locatie: Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 140 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

 

 

* * * * * * * * * *

Ecstatic Dance Breda (de originele)

Ecstatic Dance Breda is een vereniging zonder winstoogmerk en organiseert Ecstatic Dance in BRESS en in Libre Dance & more. Onder auspiciën van http://ecstaticdance.org te San Francisco USA.