Events

Wij zijn de originele Ecstatic Dance Breda, geïnspireerd door en met toestemming van de Ecstatic Dance Community Foundation, San Francisco. Het gevarieerde aanbod brengt met zich mee, dat aanvangstijden, locaties en bijdrage kunnen afwijken per avond. Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief.

Agenda

Agenda onder voorbehoud van ontwikkeling COVID-19 regelgeving. Reserveren en/of ticketverkoop start zodra dansen weer mag.

Vrijdag 30 oktober  – 19.00  uur  GEANNULEERD Ecstatic Dance Breda: (dj naam volgt) + Kaiyann Isa

Vrijdag 13 november 19.00 uur Ecstatic Dance Breda: DJ DivanA + Chantal Clarijs

Vrijdag 27 november 19.00 uur Ecstatic Dance Breda: DJ Mystica (BE)

Vrijdag 4 december 19.00 uur  Ecstatic Dance Breda: DJ Kairosity + Chantal Clarijs

Vrijdag 18 december 19.00 uur Ecstatic Dance Breda: DJ Softdragon (BE) + Janneke Bexkens

Vrijdag  4 december 2020  

Ecstatic Dance Breda: DJ Kairosity + Chantal Clarijs

Maximaal 30 tickets !

Deze herfst twee keer “Ecstatic Dance with a feminine touch”. Twee dj’s met elk haar eigen stijl. Vanavond bijt dj Kairosity (Mirna Attia) het spits af. Eind november ontvangen we Mystica uit België.

1101 KairosityKairosity: “Ik ben muzikant en danseres. Als muzikant vind ik het heerlijk om sferen te creëren waarin mensen zich zichzelf kunnen ontdekken. Als danser duik ik helemaal in de dans en word ik de dans zelf. Als dj combineer ik graag beide. Mijn dj naam: Kairosity betekent de ruimte waar je de tijd voelt terwijl je de tijd zelf vergeet. De plek waar je zonder tijd, tijdloos kan zijn. Vanuit Egyptisch-Nederlandse roots breng ik mensen graag met muziek en geluiden van over de hele wereld terug naar zichzelf.”

1610 MirnaDJ Kairosity (Mirna Attia) is een vast waarde bij de Odessa in Amsterdam en spreidde de afgelopen jaren haar muzikale vleugels verder uit over ons land én Europa.
Mirna is zangeres, muzikant, improvisator, componist, producer, performer, dj en stemdocent. Met haar roots in Egypte, werd ze opgevoed met muziek van over de hele wereld. Haar fascinatie voor zowel de natuur als de elektronica heeft haar op een electro akoestische wereldmuziekreis. Ze is tevens de initiatiefnemer van de band Naveya, een samenwerking van drie muzikanten die psychedelische ambient en tribal dansmuziek creëren. Naveya heeft inmiddels 2 albums uitgebracht en speelde live op verschillende festivals als Ozora , Dakini en Everness.

Mirna studeerde zowel wereldmuziek als muziektechnologie aan het Conservatorium van Utrecht en aan de Sibelius Academie in Finland. Haar belangrijkste focus was zang, improvisatie, compositie en productie.

“Dans is mijn beste leraar. Als ik dans, dan ben ik. Het lichaam weet het altijd.”

https://mirnaattia.com https://www.facebook.com/djkairosity/ www.mixcloud.com/Kairosity

De openingsceremonie deze avond wordt gedaan door Chantal Clarijs.
Dansen zit Chantal in het bloed en van jongs af aan heeft ze vele verschillende dansvormen beoefend. Vrije dansexpressie, zoals op de Ecstatic dansvloer, is haar manier van zichzelf uitdrukken, ontdekken en leren van zichzelf en anderen.
Chantal zwierChantal is intuïtief coach & trainer, embodied & holistisch coach en danscoach. Haar praktijk ‘Puur op gevoel Coaching’ in Breda heeft veel ruimte; er moet uiteraard gedanst kunnen worden! Ze begeleidt mensen individueel, maar ook groepen en teams in persoonlijke groei van binnenuit. Chantal werkt vanuit een compleet mensbeeld: ze gelooft dat de verbinding met zowel ratio als lichaam en spirit essentieel is. “Er is dan eenvoudigweg meer potentieel: onderstromen en het grotere geheel worden zichtbaar. Mensen staan steviger in het nu, waardoor ze meer impact hebben. In communicatie, in wie ze werkelijk zijn.” Meer lezen over haar werkwijze en workshops: http://www.puuropgevoel.nu/

Bijdrage:
Early Bird (tot zolang beschikbaar): € 20,00 + 0,79 servicekosten
Regular Ticket: € 22,50 + 0,79 servicekosten
Abundance Ticket: € 25,00 + 0,79 servicekosten
Door COVID-19 mogen we minder dansers ontvangen. We verzetten méér werk maar doen dat graag. De kosten voor de organisatie zijn even hoog gebleven en drukken nu dus op minder tickets. Kan je het missen, doe dan een kleine extra donatie door een Abundance Ticket te selecteren. Alle beetjes helpen voor een gezonde Ecstatic Dance Breda. Dankjewel.

Ticketverkoop uitsluitend via:

Programma:
19.15 uur Zaal open
19:30 uur Deur sluit, Openingsceremonie door Chantal
20.00 uur Ecstatic Dance
22.00 uur Sluitingscirkel
22.15 uur Einde avond

Belangrijke informatie:

Bij aankomst zullen we je een aantal vragen stellen omtrent je gezondheid en die van mensen in je omgeving. We zijn dit conform de protocollen verplicht. Werk daar a.u.b. aan mee en geef eerlijke antwoorden.

  • Had je in de afgelopen 24 uur of heb je op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius), reuk- en/of smaakverlies?
  • Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Heb je het COVID-19 virus gehad (vastgesteld in een lab) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  • Heb je een huisgenoot of gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
  • Ben je in quarantaine (of zou je dat moeten zijn) omdat je direct contact had met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld? Of omdat je korter dan 14 dagen geleden uit een land/regio bent teruggekeerd met code oranje of rood?

Als je op één van deze vragen JA antwoord, kom dan niet dansen. Stuur ons zo snel mogelijk een mailtje naar ecstaticdance@ziggo.nl

Safe space

We hanteren een maximaal aantal deelnemers om meer ruimte te bieden voor wie dat wenselijk acht en een safe space te bieden. Ons advies is om lichamelijk contact tijdens het dansen te mijden. Ook voor en tijdens de dans! Voor wie nadrukkelijk zijn of haar eigen ‘ecstatic space’ wil borgen, reiken we lintjes uit, die je om je arm of in je haar kan binden, zodat iedereen ziet dat je extra afstand prettig vindt. Lees ook vooraf de aanvullende voorwaarden die per 1 juli 2020 van toepassing zijn: https://ecstaticdancebreda.wordpress.com/contact/

KOM OP TIJD! Na aanvang is er geen mogelijkheid meer om mee te dansen. Kom dus op tijd. We starten om 19.30 uur.

Locatie: Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 140 m² , AIRCO / goede ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

Vrijdag  18 december 2020  

Ecstatic Dance Breda: DJ Softdragon + Janneke Bexkens

Slechts 30 tickets!

“The fastest way to still the mind is to move the body” — Gabrielle Roth

2310 red bgDJ Softdragon ♫ (Chris Camp) is dj en daarnaast gepassioneerd en geaccrediteerd lesgever in 5Ritmes®. Vanuit deze achtergrond ontwikkelde hij zich tot Ecstatic Dance dj Softdragon. Zijn muzikale creaties nemen je telkens weer mee op een magische dansreis met de kans op transformatie dan wel diepere inzichten. Hij creëert in zijn dj sets, een veilige plek om ons ego uit elkaar te laten vallen en die sappige, fascinerende, onvoorspelbare, ontembare levensenergie wakker te maken voor al die stukken in ons die ernaar verlangen om vrij te zijn!

De 5Ritmes® werd ontworpen door Gabrielle Roth en het is daar waar eigenlijk Ecstatic Dance uit is voortgekomen. Het is een filosofie, een perspectief, een bewegingskunst en een dynamische bewegingsmeditatie geworteld in het principe dat als je het lichaam en je psyche in beweging brengt, het zichzelf zal genezen.

Sinds zijn jeugd is Chris geïnteresseerd in hoe wij als mensen functioneren. Over de jaren heen is zijn interesse verdiept door lichaamswerk, psychotherapie, beweging en de creatieve werkvormen. Van Zen Shiatsu naar Gestalt, Improvisatietheater, Voice Dialogue en Traumatherapie (Somatic Experiencing), hij krijgt niet genoeg van studeren en dieper in de helende vormen te duiken. Zijn grootste liefde zijn echter de 5Ritmes®.

Eens je je lichaam in beweging brengt, open je de poorten voor magie.

ChrisKampdj2016Chris geeft de 4 Jarige opleiding Zen Shiatsu (uniek in België), is de oprichter van groepspraktijk De Ondersteuning, geeft af en toe nog yoga les (yin yang yoga) en begeleidt cliënten met Gestalt Awareness Practice, Dans- en Bewegingstherapie, Voice Dialogue en Somatic Experiencing – Traumatherapie van Peter Levine.

https://movementforlife.be/
Muzikaal voorproefje? http://chriscamp.bandcamp.com/

janneke aDe openingsceremonie is in handen van ☼ Janneke Bexkens ☼. Janneke brengt je uit je hoofd, in je hart en in je danslichaam. Op een originele en toegankelijke manier waar je blij van wordt.
Janneke is de spaceholder bij Studio 19 in Eindhoven. Haar dansenergie zal je inspireren. Ze neemt je mee in haar passie voor authentic movement en dansimprovisatie. Ze laat je luisteren naar jouw eigen ritme, bewegingsbehoefte en speelsheid. Verbinding met jezelf en je omgeving, empowerment en jouw authenticiteit in dans staat voor haar centraal.
Janneke BexkensZij geeft dit als danseres, danstherapeut en choreografe vorm in haar creatieve en verdiepende workshops, lichaam- en ervaringsgerichte therapie en performance voor iedereen die zich wil laten raken door beweging.
Reken op een lichtvoetige en speelse inleiding vanavond. Wil je de kennismaking met Janneke uitbreiden? Neem dan eens een kijkje in haar agenda voor de komende tijd: https://www.jannekebexkens.com/

Belangrijke informatie
We dansen met aandacht voor de COVID-19 protocollen.
Lees vooraf onze aanvullende voorwaarden die per 1 juli 2020 van toepassing zijn: https://ecstaticdancebreda.wordpress.com/contact/

Programma
19.20 uur Zaal open (kom niet veel te vroeg)
19:30 uur Openingsceremonie
20.00 uur Ecstatic Dance
22.10 uur Afsluiting
Daarna rustig de zaal verlaten met telkens 1,5 meter afstand

Bijdrage
Early Bird (de 1e 10 tickets, op=op):
€ 20,00 + 0,79 servicekosten
Regular Ticket:
€ 22,50 + 0,79 servicekosten
Abundance Ticket (incl. kleine donatie):
€ 25,00 + 0,79 servicekosten.

Door COVID-19 mogen we minder dansers ontvangen. We verzetten méér werk maar doen dat graag. De kosten voor de organisatie zijn even hoog gebleven en drukken nu dus op minder tickets. Kan je het missen, doe dan een kleine extra donatie door een Abundance Ticket te selecteren. Alle beetjes helpen voor een gezonde Ecstatic Dance Breda. Dankjewel.

Reserveren uitsluitend via:

Ga het onderzoek aan met jezelf hoe je met veilige afstand toch verbinding kan maken met andere dansers, maar belangrijker nog misschien, met innerlijke zijn. Neem je ruimte. We dansen met max 30 mensen in de dance studio, die beschikt over een goed ventilatie systeem en je kan gemakkelijk je eigen waterflesje bijvullen.

We bouwen op je eigen verantwoordelijkheid en gezond verstand in verband met de huidige maatregelen. Wij van onze kant doen ons best om een mooie dansreis te bieden. Ons advies is om lichamelijk contact tijdens het dansen te mijden en ook voor en na de dans !

Voor wie nadrukkelijk zijn of haar eigen ‘ecstatic space’ wil borgen, reiken we lintjes uit, die je om je arm of in je haar kan binden, zodat iedereen ziet dat je wat extra afstand prettig vindt.

Locatie
Dance Studio 1 bij BRESS, Nieuwe Inslag 99 4817 GN Breda.
De Dance Studio beschikt over een gloednieuwe en goede geluidsinstallatie, vooral ’s avonds sfeervol licht én een fijne vloer. Parkeren is gratis. Met de bus: halte Bijster en halte Langveld. Bij binnenkomst loopt je voorbij de balie naar links, aan het einde van de gang vind je ons.
https://goo.gl/maps/BhnPyyiiKKeZpw7J9

Breng je eigen waterflesje of bidon mee. Dat kan je handsfree bijvullen in de zaal. Het BRESS café is vanwege de COVID19 maatregelen gesloten.

Ecstatic Dance GUIDELINES
1. Niet praten op de dansvloer, communiceer in je dans
2. Je danst op blote voeten
3. Dans zoals jij dat wil
4. Respecteer ieders ruimte om te dansen
5. Hou je aan de COVID-19 regels

V   E   R   W   A   C    H   T

13 november DJ Divana

27 november DJ Mystica (Ecstatic Dance Belgium)

Eden_Meure_DSC0292

DivanA (resident DJ bij Ecstatic Dance Rotterdam en Odessa Amsterdam) betovert het publiek met muziek uit het volledige spectrum van genres. Per definitie is letterlijk niets uitgesloten. Onder het credo “One DJ, many styles.” stemt hij zich helemaal af op het publiek en neemt je mee op een originele en gedurfde dansreis. Hij laat het niet bij het eenvoudig aan elkaar breien van twee tracks. Met meesterlijke skills worden nummers live geremixt en overgangen krijgen een spannend karakter. DivanA zelf is heel speels houdt van fancy “gender-bending” outfits en wil alle soorten mensen zich welkom laten voelen.

_DSC6960 Open je dansende ziel voor een verrassende samensmelting van etnische ritmes, housy ecstatics, glitchy surprises, bopping breaks, heavy basslines, psychedelische grooves, tribal vibes, jazzy jams, funky flavours, oldschool beats en nog veel meer. http://facebook.com/divanamusic
https://soundcloud.com/djdivan

 * * * * * * * * * *

Ecstatic Dance Breda (de originele)

Ecstatic Dance Breda is een (18+) event, tenzij we explicite anders vermelden bij een event. We verwelkomen diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, seksuele oriëntatie en levenservaring. We vragen om een open en respectvolle houding.Ecstatic Dance Breda is een vereniging zonder winstoogmerk en organiseert Ecstatic Dance in BRESS en in Libre Dance & more. Onder auspiciën van http://ecstaticdance.org te San Francisco USA.